PRP Плазмотерапия

PRP Плазмотерапия

PRP Плазмотерапия (Platelet Rich Plasma) е иновативен метод, при който се използва собствена обогатена плазма на пациента.

Плазмотерапията се използва в различни медицински области – обща хирургия, пластична хирургия, травматология, дерматология, ревматология, естетична медицина и др.

Терапията с PRP (плазма богата на тромбоцити), известна още като „вампирски лифтинг“ , се превърна в последните години в една от най-често използваните натурални процедури за подмладяване. Това е единствената терапия в естетичната медицина, при която се използват естествените ресурси на организма.

Плазмата се състои от 90% вода и от 10% разтворени в нея биологични активни компоненти: витамини, минерали, белтъци, аминокиселини, хормони, хранителни вещества. Инжектирането на автоложна плазма, богата на тромбоцити в дермата подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация.

Терапията няма противопоказания и е напълно безопасна за пациентите. PRP терапията предлага напълно естествена, органична и натурална подмладяваща алтернатива с бързи резултати , без алергични и странични реакции. Тя е напълно съвместима с останалия анти-ейджинг арсенал като ботулинов токсин, хиалуронови филъри, лазери и др. При много пациенти PRP се препоръчва като предварителна терапия, която да подготви кожата за  следващите процедури.

Въздействие на PRP плазмотерапия

 

В най- дълбокия слой на епидермиса се намират стволови клетки. Те се активират от растежните фактори, които се съдържат в плазмата, и пролиферират (умножават се), мигрират (преминаване на новите клетки в по-горен слой) и диференцират. Автоложната плазма стимулира образуването на нов колаген (тип 1,3,4) и стимулира ангиогенезата (образуване на нови кръвоносни съдове в кожата), което подобрява кожната микроциркулация. Тази напълно натурална терапия предизвиква възстановяване и образуване на нова тъкан, изравнява тена, видимо освежава кожата, намалява отоците и тъмните кръгове около очите, подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата.

Приложение на PRP плазмотерапията

Как протича процедурата PRP плазмотерапия

Продължителността на процедурата е около 40 мин. Изтегля се кръв от вената на пациента, чрез затворена вакуумирана система, след което тя се центрофугира в специална центруфуга. Количеството на взетата кръв е 8 мл.

Получава се плазма, богата на тромбоцити, благодарение на специфичната мембрана в самите епруветки. Автоложната плазма е богата на растежни фактори (PDGF,TGF- B, VEGF, FGF, EGF). Следващият етап от процедурата е изтеглянето на плазмата в няколко спринцовки и подготовката й за инжектиране. Инжектирането на PRP плазмата става по метода на мезотерапията – чрез тънка игла се прониква в повърхностните слоеве на кожата и се инжектира с множество микро убождания. Преди процедурата, зоната на третиране може да се анестезира с крем-упойка за допълнителен комфорт на пациента.

PRP Плазмотерапия в Skin Line

Допълнително обогатяване на PRP плазмотерапия

Иновация в нашите клиники е допълнителното обогатяване на PRP плазмата. За постигане на по-добър ефект нашите специалисти  добавят коктейли от  витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови киселини, ко- ензими, микроелементи, антиоксиданти, не омрежена хиалуронова киселина и др. След индивидуална консултация с всеки  пациент, дерматолозите преценяват какво количество и вид обогатяване ще е необходимо. Чрез плазмата, богата на тромбоцити, растежни фактори, микро- и макроелементи, се въздейства върху кожата по два начина – от една страна растежните фактори събуждат стволовите клетки на кожата за делене, а от друга страна чрез допълнителните витамини, минерали, аминокиселини и др. се подпомага  растежа на тези клетки.

Резултати от PRP плазотерапията

PRP плазмотерапия е подходяща за хора от всички възрастови групи.

Ефектът от процедурата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При по възрастни пациенти се наблюдава намаляване на  видимите бръчки,кожата става по-стегната, уплътнена и ревитализирана.

„Вампирският лифтинг“ е отличен избор за пациенти, които страдат от алергии или такива, които търсят максимално естествени начини за подмладяване.

Интервалът между процедурите е необходимо да бъде между 3-5 седмици. Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци. Цялостният резултат се наблюдава минимум след три -четири последователни процедури. За поддържане на ефекта е желателно провеждането на поддържащи процедура през 6-8 месеца.

PRP Плазмотерапия Преди и след
PRP Плазмотерапия Преди След

Предимства на PRP плазмотерапията

  • Автоложна – инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм
  • Без Риск от алергия
  • Без риск от отхвърляне
  • Без известни странични ефекти във времето
  • Дълготраен ефект

Противопоказания на PRP плазмотерапията

  • Кръвни заболявания – тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия
  • Лечение с антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта
  • Инфекциозни заболявания
  • Лечение с кортикостероиди
  • Злокачествени заболявани

PRP Плазмотерапия за коса

PRP Плазмотерапия Преди-след

PRP плазмотерапия предизвиква регенерацията на тъканите на космената луковица, като подобрява кръвоснабдяването и увеличава пролиферацята на клетките в космения фоликул, което води до по- силен и здрав косъм. Чрез стимулиране на тъканите на космената луковица, PRP плазмотерапията предизвиква естествен процес, в резултат на което косъма се заздравява, За постигане на по-добър ефект, плазмата се обогатява допълнително със специален коктейл от вещества, които активират растежа и подхранват космените луковици.

Виж цените на PRP плазмотерапията в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за PRP плазмотерапия в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация