Ултразвукова терапия

Ултразвукова терапия

Благоприятното въздействие на ултразвуковите вълни върху човешкия организъм е познато и използвано отдавна в медицината. В козметологията въвеждането на ултразвукова апаратура поставя началото на качествено нова грижа към кожата – нежна, атравматична, безболезнена, ефективно освежаваща, регенерираща и подмладяваща. Терапията с ултразвукови вълни е универсална и подходяща за всеки тип кожа – мазна, акнеична, суха, дехидратирана, отпусната, застаряваща. Тя е деликатното решение дори при лечение на розацея, свръхчувствителност и куперозност.

Ултразвуковата терапия се състои от два метода, които могат да се използват последователно или да бъдат включени поотделно в други козметични програми.

Ултразвуковите вибрации, чрез специална шпатула, нежно ексфолират повърхностния слой на епидермиса, отстраняват мъртвите клетки и себума, почистват и свиват порите. В резултат на процедурата „Ултразвуков пилинг” се подобряват цвета и гладкостта на кожата, тя придобива кадифена мекота и еластичност, свежест и сияйност.

Чрез провеждане на интензивен микро-масаж със шпатулата или специални дискове, ултразвуковите вълни проникват в дълбочина, където затоплят кожната тъкан и стимулират кръвната и лимфна циркулация. Ултразвуковата честота повишава проникването на специфични козметични продукти в дълбоките кожни слоеве, помага на кожата за запазване на влагата, стимулира образуването на колаген и еластин, подобрява хидратацията, намалява фините линии и бръчките. В резултат на процедурата кожата е освежена, регенерирана и подмладена.

Ултразвуковата терапия е подходяща за всеки тип кожа.

  • При мазна, акнеична кожа има дълбоко почистващо и себорегулиращо действие. Ултразвуковите вибрации унищожават бактериите и намаляват  размера на порите. Кожата е чиста, здрава, дезинфекцирана.

  • При суха, дехидратирана, с изразени бръчки деликатно почиства, хидратира и регенерира. Стимулира образуването на колаген и еластин. Кожата е свежа, гладка и сияйна. Бръчките са загладени.

  • При свръх чувствителна, нервна, куперозна кожа и розацея – нежно почиства и успокоява. Осигурява комфорт и релакс. Кожата е тонизирана, без раздразнения и възпаления.

Ефектът е видим още след първата процедура. За постигане на трайни и дългосрочни резултати е необходимо редовно провеждане на ултразвукова терапия,  като честотата се определя от специалист, според индивидуалните особености на типа кожа.

Ултразвукова терапия извършват

Сходни процедури