Дермални филъри с хиалуронова киселина

Дермалните филъри с хиалуронова киселина са едно от основните средства за компенсиране на проявите на възрастта. Остаряването е процес, предизвикващ анатомични и клетъчни изменения, които се изразяват в образуване на повърхностни и дълбоки бръчки, намаляване обема на скулите и устните, преконфигуриране формата и отпускане контура на лицето, липса на еластичност и „повяхване” на кожата.

Тези промени се дължат на загубата на подкожна мастна тъкан, намален синтез на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма, главен структурен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изграждат основата на междуклетъчното вещество.

мезотерапия за коса формула

Дермалните филъри с хиалуронова киселина в естетичната медицина

Популярността на дермалните филъри с хиалуронова киселина (хиалурон) нараства постоянно. В близкото минало те плахо се използваха за запълване на единични бръчки и увеличаване на устни, а днес са едно от основните средства за неоперативен лифтинг и цялостно моделиране на лицето – скули, брадичка, около очите, челото, носа и т.н., за корекции по шия, деколте, ръце, за неравности, белези и асиметрии. Съвременната фармацевтична и козметична индустрия се развиват с изключително бързи темпове. Компаниите, произвеждащи дермални филъри с хиалуронова киселина непрекъснато правят научни изследвания и всяка година на пазара се появяват нови разработки на вече съществуващи продукти, както и съвършено нови дермални филъри. Освен че възстановява нормалния хидробаланс на кожата, дермалните филъри с хиалуронова киселина стимулират фибробластите да произвеждат собствен колаген. Клиничният опит показва, че последващи процедури и корекции с дермални филъри с хиалуронова киселина, мезотерапия и ботокс заедно с употребата на качествени козметични продукти и фотопротектор могат задълго да съхранят младежкия и здрав вид на кожата и да подобрят качеството на живот.

Какво е хиалуроновата киселина

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е естествен продукт, който се съдържа в тялото. Тя  е мощно средство за хидратация на кожата и създаване на обем, там където има загуба на тъкан. Хиалуроновата киселина има изключителната способност да привлича и задържа вода, с тегло близо хиляда пъти по-голямо от нейното собствено и така да създава обем и плътност, да поддържа оптималния хидробаланс на кожата, да повишава еластичността й и да забавя процесите на стареене. Стабилизираната хиалуронова киселина (хиалурон), която се използва в т.нар. дермални филъри с хиалуронова киселина за инжектиране е най-популярният временен и напълно резорбируем материал, който специалистите използват успешно от години за естетични нехирургични корекции, свързани със загубата на мека тъкан. Получената посредством биотехнология хиалуронова киселина се характеризира с голяма чистота и много добра биосъвместимост.

По какво се различават дермалните филъри с хиалуронова киселина?

Ако се абстрахираме от различните формули и технологии, които са строго пазена тайна на производителите, дермалните филъри се различават главно по концентрацията и степента на омрежване на хиалуронова киселина (хиалурон) в единица продукт. Принципът е прост – Колкото по-висока е концентрацията на хиалуронова киселина и степента на нейното омрежване, толкова по-твърд и траен е крайният продукт.

Teoxane Redencity 1 текстура

Меки филъри

За запълване на повърхностни бръчки се ползва дермален филър с ниско съдържание на хиалуронова киселина (хиалурон) и/или ниска степен на омрежване, който е по-течен, абсорбира се бързо и същевременно е по-малко траен.

Teoxane Ultradeep текстура

Твърди филъри

Докато за контуриране на брадичка например, се ползва продукт с високо съдържание на хиалуронова киселина (хиалурон) и/или висока степен на омрежване, който е по-твърд, абсорбира се бавно и е много траен.  

Поставянето на дермални филъри с хиалуронова киселина отнема около 15-30 минути. Необходимо е да предвидите още 30 минути за консултация преди самата процедура.

Гладката консистенция на дермалните филъри с хиалуронова киселина позволява лесното им и плавно инжектиране. Голяма част от продуктите съдържат и малък процент лидокаин за намаляване на болката при инжектиране и за по-голям комфорт. Допълнително се прилага локална упойка под формата на крем.

Ефектът от поставянето на дермални филъри с хиалуронова киселина е забележим веднага след процедурата, като окончателният резултат се развива за период до 2 седмици.

Абсолютно не! Дермалните филъри с хиалуронова киселина могат да ви бъдат поставени през обедната ви почивка и веднага след това да продължите работния си ден.

Веднага след инжектирането на дермални филъри с хиалуронова киселина може да се появи леко зачервяване, оток  или усещане като при натъртване в областта на инжектирането. Лекарят може да Ви посъветва как да се справите с това. Тези странични ефекти не продължават дълго и лесно могат да бъдат прикрити с грима, който ежедневно използвате.

Трайността на ефекта от инжектирането на дермални филъри с хиалуронова киселина е индивидуален при всеки човек и е свързан с много фактори като: възраст, зона на инжектиране и количество, качеството на кожата, начин на живот и здравословно състояние, но най-често е между 10 и 18 месеца.

Съветваме Ви да избягвате приемането на аспирин или други нестероидни противовъзпалителни медикаменти преди инжектирането на дермален филър с хиалуронова киселина. Това ще намали риска от кървенето и образуване на хематоми в зоните на инжектиране.

Повторно инжектиране на дермален филър с хиалуронова киселина не е наложително! Много пациенти  желаят освежаващи, както и повторни терапии, за да поддържат резултата, който са постигнали.

Има ли алтернативни дермалните филъри, които не са с хиалуронова киселина?

Дермалните филъри биват два типа – временни или такива които се усвояват от организма и ефектът им намалява и изчезва с течение на времето и постоянни – такива които не се усвояват от организма и ефекта от тях не изчезва. Последните, са забранени за употреба в по-голямата част от света поради многобройните странични ефекти от тяхната употреба. Най-известният от тях е течния силикон, който е бил широко използван в миналото.

Временните или абсорбируеми дермални филъри могат да бъдат на основата хиалуронова киселина или други активни вещества като:

Калциевият хидроксилапатит се среща естествено в човешките кости и е минералоподобно съединение. Radiesse често се използва за: Умерени до тежки гънки, като назолабиални гънки, марионетни линии и бръчки; Увеличаване на пълнотата на бузите и други контури на лицето; Подобряване на обема в областите на лицева загуба.

Калциевият хидроксилапатит се произвежда по биосинтетичен път, което означава, че не се използват животни или животински продукти. Това намалява риска от алергична реакция и не се изисква кожен тест. Известно е, че този вид дермален пълнител дава много естествен резултат, не мигрира и страничните ефекти са редки. Този дермален пълнител е използван за първи път в стоматологията и реконструктивната хирургия и има дълъг опит в областта на безопасността.

  • Полимлечна киселина (Polylactic acid) – Sculptra

Полимлечната киселина е синтетичен дермален пълнител, който се инжектира в лицето ви, като предизвиква собственото производство на колаген от организма ви. Този вид дермален пълнител е известен като стимулатор. Това нетоксично, биоразградимо вещество се използва повече от 40 години като материал за шевове.

Известно е, че полимлечната киселина действа особено добре в долната половина на лицето ви и се използва за: Запълване на бръчките, причинени от смях; Изпълване на тънки устни; Третиране на дълбоки назолабиални гънки.

Това вещество се различава от другите дермални филъри, защото не дава незабавни резултати. Вместо това то стимулира производството на колаген в собственото ви тяло, така че резултатите се появяват постепенно в продължение на няколко месеца. Необходими са няколко процедури – 3 или повече през месец за постигане на желаните резултати. При всяка процедура се извършва повторно стимулиране на собствения ви колаген. След това може да отнеме от четири до шест седмици, за да видите пълния ефект. Въпреки че този вид дермален пълнител се счита за полупостоянен, все пак може да се нуждаете от периодични корекции.

Микросфери от полиметилметакрилат (Polymethyl-methacrylate microspheres – PMMA) – Bellafill

PMMA се счита за полупостоянен дермален филър и най-често се използва за третиране на средни до дълбоки бръчки, гънки и бразди, особено назолабиални гънки. Той може да се използва и за запълване на вдлъбнатини от белези и за увеличаване на тънки устни. Един от недостатъците на PMMA е, че са необходими няколко инжекции за създаване на обем и може да отнеме до три месеца, за да се постигне пълният ефект. Възможно е също така да се вижда под кожата.

Лекарите-дерматолози в клиника Skin Line София и Варна са сертифицирани и обучени да работят с всички дермални филъри с хиалуронова киселина, регистрирани на българския пазар.

Най-често ползвани дермални филъри с хиалуронова киселина в Естетични клиники Skin Line

Juvederm Vycross

JUVÉDERM™ Vycross

JUVÉDERM™ Voluma™, Volbella™, Volift™ и Volux™ са четирите най-нови хиалуронови пълнители на JUVÉDERM™ от серията Vycross

Juvederm Ultra

JUVEDERM Ultra

JUVÉDERM™ Ultra са хиалуронови продукти с богата гама с различна плътност, за постигане на естествен и дълготраен резултат

Изрази себе си с Teosyal RHA2, RHA3

TEOSYAL RHA

TEOSYAL RHA® – Първите в света дълготрайни хиалуронови филъри посветени на динамиката на лицето.

Teoxane Multilayering featured

TEOSYAL MULTILAYERING

Teosyal Multilayering комбинира два продукта за увеличаване на обема: TEOSYAL® ULTRA DEEP и TEOSYAL RHA® 4

Elasty featured image

ELASTY - естествените хиалуронови филъри

най-добрите в своя клас благодарение на уникалната технология за запазено естествено омрежване

Revolax dermal filler

Хиалуронови филъри Revolax

Revolax са гама революционни филъри, иновативни, гарантиращи отлични резултати и дълготрайност.

Виж цените на процедурите с хиалуронови филъри в Skin Line или купи онлайн:

Location Radio

Запиши консултация за поставяне на филъри в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация