лазерна епилация в Skin Line лазер център Пловдив

Пакет 1 от 6 лазерна епилация в Skin Line Пловдив

Различен цвят на кожата – същият безупречен резултат

Ако днес започнете курс лазерна епилация на цели крака в Skin Line Пловдив, ще приключите след

след

седмици
0

след

процедури
0

със до

редукция на нежеланото окосмяване
0 %

и ще платите по-малко от другаде за същият резултат

В Skin Line не спираме да правим лазерна епилация от 2001 година до днес

Пакет 1 от 6 лазерна епилация в Skin Line лазер център Пловдив на най-добри цени

Качествената лазерна епилация не е скъпа.

Възползвайте се от нашите най-добри цени като закупите Пакет 1 от 6 лазерна епилация на избрана от вас зона и за същият ефект ще платите по-малко от други места.

Пакет 1 от 6 лазерна епилация не се плаща наведнъж

Предплащате само 6-тата процедура и ползвате същите достъпни цени за останалите процедури от пакета

Защо е необходимо да предплатя 6-тата процедура?

Предплащайки последната процедура от пакета вие се ангажирате да направите 6 процедури лазерна епилация, а ние поемаме отговорността да постигнем максималния възможен ефект

Как гарантираме максимален ефект от лазерната епилация?

Внимателно следим реакциите на вашата кожа и при всяка следваща процедура, внимателно избираме максималните възможни параметри, които вашата кожа може да понесе

Защо пакетът е от 6 процедури?

За премахване на нежеланото окосмяване в по-голямата част от вашето тяло, са достатъчни 6 процедури лазерна епилация. Възможно е след време да направите поддържащи процедури, за които завинаги запазвате единичната цена от вашият пакет.

Лазерна епилация цени - Пакет 1 от 6

Шест стъпки за успешна лазерна епилация

Лазерната епилация не е еднократен акт, а курс от 6 или повече на брой процедури, направени през строго определен интервал от време.  За да премахнете нежеланото окосмяване с минимален брой процедури и максимален ефект не е достатъчно само да се доверите на правилната клиника. Необходимо е и да положите усилия от ваша страна. Дори и най-опитният терапевт снабден с най-мощният и модерен александритен лазер не е в състояние да се справи с нежеланото ви окосмяване, ако вие не спазвате нашите препоръки или интервалите между процедурите. 

Така ще имате достатъчно време за да приключите курса от процедури лазерна епилация преди слънцето да започне да грее интензивано през лятото. В случай че ви се налага за започнете лазерна епилация през пролетта, направете поне 4 процедури без прекъсване и без излагане на слънце.

Вашият терапевт познава кожата ви и проследява как тя реагира на курса лазерна епилация. Това му позволява при всяка следващата процедура да увеличи или промени работните параметри по такъв начин, че да постигне максимален ефект.

Зимното слънце е винаги добре дошло, но не и за зоните в които правите лазерна епилация. По-големият контраст между цвета на космите и околната кожа позволява третиране с по-високи параметри и води до намаляване броя на необходимите процедури и ефекта от тях.  Не посещавайте солариум по време на целия курс лазерна епилация, дори и за зоните които не третирате. Не ползвайте автобронзиращи продукти в третираните зони.

По време на вашата процедура лазерната епилация ние въздействаме само и единствено върху космите, които се намират във фаза на растеж (анагенна фаза) или 20% – 25% от всички косми по тялото ви. Останалите косми в телогенна или катагенна фази не могат да бъдат повлияни. След 30 до 50 дни, третираните по време на предходната процедура косми, плюс нови 20% – 25% от вашите косми ще  бъдат в анаген и затова процедурата лазерна епилация трябва да бъде повторена. Ако пропуснете или закъснеете много за процедураще дадете възможност на вече третираните косми да се възстановят, макар и те да израстват по-тънки и по-светли.

Независимо от облаците навън, слънцето активира меланоцитите в незащитените участъци от кожата ви и тя се сдобива с тен. Тена не позволява поредната процедура  да се извърши с максимални параметри, поради риск от изгаряне. Това от своя страна удължава продължителността и броя процедури лазерна епилация.

Вашият терапевт ще ви запознае с пълният списък от лекарства и хранително добавки, които могат да променят начина по който кожата ви реагира на светлината. Между тях са всички антибиотици, витамините от групите А и Д, както и приема на магнезий и други добавки в големи количества. Ако ви се налага да приемате такива лекарства по медицински причини, информирайте вашият терапевт и той ще ви посъветва какво да направите.

Какво представлява лазерната епилация?

Принципът, на който е базирана лазерната епилация се нарича  „селективна фототермолиза”, осъществявана чрез високо прецизна технология – лазер  /„LASER” – стимулирано излъчване на светлина с висока енергия. Лазерът произвежда светлина, концентрирана в тънък, кохерентен оптичен лъч с единична дължина на вълната, т.е. с частици, които се движат в една посока. Ефектът на тези лъчи е прецизно премерен и излъчената енергия остава стабилна. Дължината на вълната позволява светлината да се абсорбира от пигмента меланин, съставна част на космения фоликул, а не от околната тъкан, като фокусира енергията на лазера към конкретната цел. Енергията, от своя страна разрушава термично фоликула.

Видове лазери за премахване на нежеланото окосмяване

Изборът на правилния вид лазер от доказаните производители на такъв вид апаратура е от първостепенно значение за постигане на добрите резултати от процедурата лазерна епилация. Съществуват няколко вида лазерни системи, които доставят светлина с определена дължина на вълната и продължителност на импулса за абсорбция от меланина на фоликула. Дължината на вълната и продължителността на импулса имат определяща роля за прецизността на метода и ефективността на процедурата.

Александритният лазер е “тежката артилерия” в лазерната епилация – най-малък брой необходими процедури и недостижим краен резултат – до 97%. След създаването му в САЩ през 1997г. и патентоването му през 2001г. от американската компания Cynosure за лазерна епилация, този вид лазер се утвърди като най-широко използвания вид лазер и синоним на процедурата “лазерна епилация” в най-големите пазари на естетични услуги в света – САЩ, Великобритания, Италия, Германия и др. С ефективните александритни лазери от ново поколение се постига най-кратко време за единична процедура, тъй като не се налага нанасяне на гел преди процедурата и почистване след нея. Това е единствения лазер , който постига успешни резултати при третиране дори и на светли, фини и тънки косми. Той е подходящ за процедури при всеки тип кожа, с изключение на тъмна кожа и кожа с тен (1-4 фототип). Поради специфичната дължина на вълната 755nm, която се абсорбира в най-голяма степен от меланина в космите, Aлександритният лазер успява да постигне най-добри резултати при най-ниски нива на енергия, поради което и процедурите с него са най-безболезнени.

Неговата дължина на вълната кореспондира с инфрачервената зона от светлинния спектър, излъчва стабилна енергия. Предимство на Nd:Yag е възможността да идентифицира разликата в концентрацията на меланина в косъма и кожата, което го прави ефективен за всички типове кожа, но неефективен при фини и тънки косми. Той успешно третира и по-тъмна кожа (фототип 5 и 6). Използва се за лазерна епилация най-често когато Александритният лазер не е в състояние да третира зоната – при най-тъмните типове кожа – V и VI фототип. Като недостатък може да се посочи по-болезното усещане по време на процедурите.

Диодният лазер е генерално различен от всички останали, съставен е от диоди или полупроводници, които в комбинация осигуряват източника на светлина на лазера. Тази система е специално проектирана и насочена към масовия потребител – най-често козметични центрове. Тези лазерни системи се характеризират с по-слаба мощност, не изискват медицинско образование на оператора, което прави процедурите много безопасни и слабо ефективни. Диодните лазери обхващат всички типове кожа (от 1 до 6). Той е ефективен при третиране на твърди и дебели косми (обикновено първите процедури лазерна епилация) и неефективен в зоните на лицето и при фини и тънки косми.

Той e първият лазер, който е вече в историята. Възможностите му са доста ограничени до третиране на тъмни косми и светла кожа (фототип 1 и 2).

В Skin Line лазер център Пловдив избрахме американската марка лазерни системи Cynosure – компанията, патентовала Александритния лазер за епилация

Брой и периодичност на процедурите епилация

Растежът на космите е цикличен и асинхронен. Съществуват 3 различни фази на растеж – анагенна, катагенна и телогенна. Лазерната епилация унищожава фоликула само когато той е във активна фаза на растеж (анаген). Ето защо, за да се постигне траен и добър ефект и да бъдат обработени всички косми в тази фаза (анаген), е необходимо извършването на няколко процедури. Те се извършват през 3 до 5 седмици. Броят им има индивидуален характер. Още след първата процедура значителен брой космени фоликули се унищожават, а останалите атрофират. Освен редуциране на окосмяването, след процедурата лазерна епилация космите стават все по-тънки и слабо пигментирани (светли) и значително забавят растежа си. Със всяка процедура растежът е все по-бавен, което води до постепенно увеличаване на периода между процедурите лазерна епилация до достигане на поддържащите процедури един до два пъти годишно. От изключително значение е спазването на интервалите между процедурите, за да могат максимален брой косми да бъдат обработени в тяхната активна фаза. По-дълъг период между процедурите би увеличил броя на необходимите процедури, които за трайна епилация са между 6-8 процедури за зони от тялото и 8-10 процедури за лице.

Кой извършва процедурата в Skin Line лазер център Пловдив?

Лазерната епилация е медицинска процедура и при работа с Александритен и Nd:YAG лазери се извършва от обучени и опитни медицински специалисти. В клиники Skin Line Варна, Пловдив и София процедурата лазерна епилация се извършва единствено от медицински лица.

Подходяща ли е ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ за мен?

Подходящи типове кожа

лазерна епилация - подходящи типове кожа

Подходящи цветове на космите

лазерна епилация - подходящи цветове на косата

Зони на третиране и продължителност на процедурата лазерна епилация

Преди и след процедурата процедурата лазерна епилация

 • космите да не се отскубват с пинсета, коло-маска, епилатор и др. 2-3 седмици преди първата процедура
 • космите трябва да бъдат избръснати предния ден за зоните на тялото или скъсени с ножичка за зоните на лицето, така че да няма косми на повърхността по време на процедурата. 
 • няколко дни след процедурата може да забележите окосмяване в третираната зона. Това не е растеж, а следствие от процедурата и не следва да бъде третирано. Косъмчетата ще опадат сами след няколко дни.
 • през целия период между процедурите е препоръчително космите да не бъдат премахвани, освен в деня преди процедурата посредством самобръсначка, тример или депилатоарен крем за зоните от тялото и ножичка за зоните от лицето. Не използвайте пинсета, епилатор или кола-маска между процедурите лазерна епилация, т.като това нарушава растежа на косъма и довежда до неефективни процедури.
 • използвайте фотозащитен крем с максимален фактор на защита (SPF 50+) след процедурата през няколко часа в продължение на поне 2 седмици
 • избягвайте излагането на слънце, използването на солариум, автобронзиращи продукти, избелващи, пилинг продукти, киселини, медикаменти, които повишават фоточувствителността

Странични реакции от лазерната епилация

 • Понякога, непосредствено след процедурата е възможно да се появи леко зачервяване, оток или парене в третираната зона, което преминава от няколко минути до часове или 1-2 дни и не изисква специфично лечение
 • Повърхностно изгаряне
 • Възможна е поява на временна хипо- или хиперпигментация, която е временна и не изисква специфично лечение

Противопоказания на лазерната епилация

 • Бременност и кърмене
 • Херпесна инфекция
 • Епилепсия
 • Витилиго
 • Открити рани, инфекции
 • Използване на фотосенсибилизиращи лекарства
 • Провеждано лъчелечение в третираната зона

Виж лазерната епилация цени на Пакети 1 от 6 в Skin Line лазер център Пловдив или купи онлайн:

Запиши консултация за лазерна епилация в Skin Line:

Други публикации за лазерна епилация

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация