Акне

Какво е акне и кои са причините за неговата поява?

Акнето е много често срещан проблем, който причинява образуване на пъпки по лицето, врата, гърба или гръдната зона. Варира по тип и тежест, от леки огнища с черни и бели точки, до тежки огнища с кисти. Акнето може да доведе до белези, които са силно видими и влияят на самочувствието на пациента.

Активно акне

Обикновено се приема, че от акне могат да страдат само млади хора по време на пубертета, но проблемът всъщност може да се появи при хора от всички възрастови групи и да причини белези и съответно проблеми със самочувствието. 

Активно акне

Състоянието е причинено от запушване на космените фоликули в кожата поради високо производство на себум, мазно вещество, което хидратира кожата и косата. Себумът се смесва с мъртви кожни клетки, запушвайки космената фуликула, което я кара да набъбне, причинявайки бели точки. Ако фоликулата е отворена към кожата, създадената точка ще бъде черна. При по-сериозни случаи, пъпките могат да се замърсят от естествените бактерии на кожата, причинявайки инфекция, която води до папули, пустули, възли или кисти. 

Високите нива на тестостерон са друга причина за тийнейджърското акне – мастните жлези реагират на хормона като произвеждат повече себум. Друга причини за акне могат да бъдат генетични, или състоянието да бъде причинено от лекарства, козметика или хранене.

Лечение на активно акне в Skin Line

След обстоен дерматологичен преглед, дерматолозите в Skin Line ще ви предложат най-подходящото лечение на вашият вид акне. То може да включва лазерна терапия, мезотерапия или комбинирана терапия включваща лазер и мезотерапия с активни  продукти. При тежки прояви на активно акне, може да ви изпишем лечение с антибиотици.

Лечение на белези от акне в Skin Line

След успешното излекуване на активното акне, при повечето пациенти остават по-плитни или по-дълбоки белези по кожата засегната от акнето.

Нашите дерматолози ще ви предложат подходяща терапия за заличаване на белезите от акнето. Тя може да включва лазерен фракселен пилинг с СО2 лазер, фракселиран радиочестотен микронидлинг с Morpheus8 или лазерни процедури с ResurFX с на Lumenis.

Вижте нашите предложения за лечение на активно акне или белезите от него тук.

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

запиши консултация