InMode Forma i – радиочестотна терапия при сухо око

иновативна възможност за живот без капки за очи и без дискомфорт причинен от синдрома на сухото око

Синдромът на сухото око е едно от най-често срещаните очни състояния и се проявява, когато организмът ви не произвежда достатъчно сълзи за правилно овлажняване на очите, или произведените сълзи са с лошо качество. Всеки, който се е сблъсквал с това състояние знае, че то често е съпроводено със зачервяване, парене, щипене, чувство на пясък и силен дискомфорт. Постоянното използване на капки за очи подобрява това състояние, но само за кратко. Не позволявайте на този дискомфорт да има място в живота ви, защото имаме ново решение за вас.

 По-голямата част от пациентите (по литературни данни това са приблизително 86%), които се оплакват от сухота в очите, имат дисфункция на мейбомиевите жлези причинена от запушване на жлезите. Обикновено те имат здрава тъкан на жлезата, но мейбумът (материала, който се отделя от жлезата) се е втвърдил в горната част на жлезите, което води до запушване.  Така че вместо течнаконсистенциягорната част на жлезите е запушена с „восъчен“ материал.  Ако имате здрава жлеза, която е хронично блокирана в продължение на месеци или години, в крайна сметка тя ще атрофира поради бездействие.  Това хронично блокиране в крайна сметка ще създаде имунен отговор и възпалителните клетки ще предизвикат каскада от медиатори, които в крайна сметка ще убият тъканта на тази жлеза (ще се превърне в хроничен цикъл на мигриране на медиаторни клетки в жлезите, които предизвикват още възпаления и още повече медиатори за мигриране.

Forma White
i

InMode Forma i – без капки за очи при сухо око

InМode FORMA i е иновативна възможност за живот без капки за очи и без дискомфорт причинен от синдрома на сухото око, с използването на радиочестотна технология. InMode Forma i е единствената одобрена от FDA  радиочестотна терапия за лечение на сухота в очите, която е доказано ефективна при състояния, дължащи се на дисфункция на мейбомиевите жлези. Дисфункцията на мейбомиевите жлези се появява, когато малките мейбомиеви жлези, произвеждащи масло, които са от съществено значение за овлажняването на очите, се блокират или запушат. Маслата, които тези жлези произвеждат, са от съществено значение за предотвратяване на бързото изпаряване на сълзите и за осигуряване на достатъчно сълзи, за да се поддържа влажността на очите.

Как работи InMode Forma i

Радиочестотната терапия за сухо око InMode Forma i е специализирано лечение „в рамките на обедната ви почивка“, което използва радиочестотна енергия за отваряне на запушените мейбомиеви жлези, омекотяване на маслата в жлезите и подобряване на масления поток, което води до премахване или намаляване на симптомите на сухота в очите. Лечението е бързо, безболезнено и предлага значително облекчаване на симптомите с нулев престой. След процедурата няма да ви се налага да ползвате капки за очи за облекчаване на симптомите на сухото око.

Радиочестотната технология InMode Forma i има допълнително предимство като стяга колагена и еластина за постепенно подмладяване на кожата и намаляване на фините линии и бръчки. Тази радиочестотна технология може да бъде фокусирана само върху очите ви или да се приложи върху цялото ви лице, за да разкрие най-добрата ви кожа!

За максимална ефективност препоръчваме серия от четири или шест процедури веднъж всяка седмица.

Как работи InMode Forma i - видео

Искате да научите повече за синдрома на сухото око?

Клепачите са от решаващо значение за производството на два важни компонента на сълзите: мазния слой на слъзния филм (хиалуронова киселина) и антитела.  Мазният слой се произвежда от мейбомиевите жлези (съставени предимно от колаген), които са 20 на брой както в горния, така и в долния клепач.  Долните клепачи произвеждат по-голямата част от слъзния филм, а горният клепач има по-скоро функцията на „чистачка на предното стъкло“, за да разпределя равномерно маслото по повърхността на роговицата.  Хиалуроновата киселина има способността да абсорбира кислород и да се хипероксигенира, като по този начин подава кислород към роговицата чрез дифузия.  Всяка аномалия на слъзния филм (твърде много вода или твърде много киселинност) ще създаде хипоксия и бавно ще доведе до проблеми с роговицата.

Втората важна функция на слъзния филм е предотвратяването на инфекции по повърхността на окото и миглите.  Ако мейбомиевите жлези не функционират добре, тогава има намаляване на имунния отговор и ръбът на клепача и фоликулите на миглите ще се инфектират.  Фоликулите могат да бъдат заразени с бактерии, както и с многоклетъчен червей, наречен Demodex.  Тези червеи се срещат много често с напредването на възрастта, като приблизително 80 % от 65-годишните са заразени с Demodex.  Пациентите с този паразит развиват хронична инфекция на миглите, наречена блефарит.

Съществуват много състояния, които могат да увредят или да потиснат функцията на мейбомиевите жлези, като: Акне; Розацея; Дисфункция на мейбомиевите жлези; Автоимунни заболявания (артрит, фибромиалгия, лупус, МС, диабет и колит); Хормонални промени; Прием на определени лекарствени средства; Радиационна терапия и др.

За кого е подходящо лечението с InMode Forma i

Приложения на InMode Forma i

InMode Forma i е радиочестотна процедура, която се използва за лечение на сухо око причинено от дисфункция на мейбомиевите жлези. Предназначена е за използване в периорбиталната област и клепачите и облекчава възпалението на мейбомиевите жлези и дразненето на очите. Процедурата е бърза, неинвазивна, без странични ефекти и без възстановителен период. Подходяща е както за жени, така и за мъже, за всяка възраст и цвят на кожата. Подходяща е и за летния период, когато повечето лазерни или IPL процедури могат да доведат до усложнения свързани с излагане на интензивна слънчева светлина.

InMode Forma i се използва също така и за неинвазивно ремоделиране и лифтинг на лицето. Процедурата облекчава и други състояния на очите, като:

Противопоказания при лечението на синдрома на сухото око с InMode Forma i

Лечението с InMode Forma i е противопоказано за пациенти със следните състояния в зоната на лечение: Очна операция или операция на клепачите или невропарализа в рамките на 6 месеца преди първото лечение; Неконтролирани очни нарушения, засягащи очната повърхност; Предракови лезии, рак на кожата или пигментни лезии в планираната област на лечение; Неконтролирани инфекции или неконтролирани имуносупресивни заболявания; Скорошни очни инфекции; Предишна анамнеза за студени рани или обриви в периоралната област, включително: херпес симплекс 1 и 2, системен лупус еритематозус и порфирия; Употреба на фоточувствителни медикаменти и/или билки, които могат да предизвикат чувствителност в рамките на 3 месеца преди първата IPL сесия; Скорошна лъчетерапия на главата или шията или планирана лъчетерапия; Скорошно лечение с химиотерапевтично средство или планирана химиотерапия; Анамнеза за мигрена, припадъци или епилепсия.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация