PRP Плазмотерапия

модерна регенеративната процедура, която позволява да подмладите кожата си по естествен начин

PRP Плазмотерапията е модерна регенеративната процедура, която позволява да подмладите кожата си или да възстановите растежа на косата си по естествен начин. PRP Плазмотерапията подобрява увредената и преждевременно състарена кожа и активира регенеративните процеси в организма чрез инжектиране в кожата на собствена кръвна плазма. Терапията се основава на способността на естествените оздравителни сили на човешкия организъм да забавят процеса на стареене на кожата.

PRP Плазмотерапия - епруветка

Защо PRP Плазмотерапия ?

PRP Плазмотерапия (PRP е съкращение от Platelet Rich Plasma – плазма богата на тромбоцити) е иновативен метод, при който се използва собствена обогатена плазма на пациента. Известна още като „вампирски лифтинг“, тя е модерна регенеративна процедура за обновяване на увредената и преждевременно състарена кожа чрез прилагане на собствена кръвна плазма и съдържащите се в нея растежни фактори. PRP Плазмотерапията се основава на способността на естествените оздравителни сили на човешкия организъм да забавят процеса на стареене.

Какво представлява PRP Плазмотерапия?

PRP Плазмотерапията се основава на способността на естествените оздравителни сили на човешкия организъм да забавят процеса на стареене. По време на процедурата се взема кръв от пациента и след специална обработка се отделя кръвна плазма богата на тромбоцити. Отделената плазма се инжектира обратно в кожата, където тя стумулира кожния метаболизъм и подхранва, хидратира, подмладява и стимулира синтеза на колаген и еластин. Плазмата, богата на тромбоцити, освобождава „растежни фактори“ – протеини, които спомагат за бързото възстановяване на наранената тъкан или на увредената и изсъхнала кожа. Тя има доказан ефект в регенеративната естетична дерматология за възстановяване на биологичната възраст на тъканните клетки, засилване и заздравяването на кожата, предотвратяване на преждевременното стареене или при лечение на белези и алопеция.

prp плазмотерапия - процедура

Кръвната плазма се състои от 90% вода и от 10% разтворени в нея биологични активни компоненти: витамини, минерали, белтъци, аминокиселини, хормони, хранителни вещества. Инжектирането на собствена кръвна плазма, богата на тромбоцити в кожата подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация.PRP плазмотерапията  няма противопоказания и е напълно безопасна за пациентите. PRP плазмотерапията предлага напълно естествена, органична и натурална подмладяваща алтернатива с бързи резултати, без странични реакции. Тя е напълно съвместима с останалия анти-ейджинг арсенал като ботулинов токсин, хиалуронови филъри, лазери и др. При много пациенти PRP се препоръчва като предварителна терапия, която да подготви кожата за  следващите процедури.

Приложение на PRP Плазмотерапията в естетичната медицина

 • PRP плазмотерапия за фини линии и бръчки около очите, устата, по лицето, шията, деколтето и ръцете
 • PRP плазмотерапия за стягане на лицевия контур и отпусната кожата
 • PRP плазмотерапия за обновяване и уплътняване на кожата
 • PRP плазмотерапия за подобряване тонуса и текстурата на кожата
 • PRP плазмотерапия за намаляване на тъмните кръгове и торбичките около очите
 • PRP плазмотерапия за изравняване на тена и намалява пигментациите
 • PRP плазмотерапия за лечение на някои форми на косопад

Видове PRP Плазмотерапия

Класическа PRP Плазмотерапия

В най- дълбокия слой на епидермиса се намират стволовите клетки. Те се активират от растежните фактори, които се съдържат в плазмата, и пролиферират (умножават се), мигрират (преминаване на новите клетки в по-горен слой) и диференцират. Автоложната плазма стимулира образуването на нов колаген (тип 1,3,4) и стимулира ангиогенезата (образуване на нови кръвоносни съдове в кожата), което подобрява кожната микроциркулация. Тази напълно натурална терапия предизвиква възстановяване и образуване на нова тъкан, изравнява тена, видимо освежава кожата, намалява отоците и тъмните кръгове около очите, подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата.

PRP Плазмотерапия с обогатяване

Иновация в нашите клиники е допълнителното обогатяване на PRP плазмата. За постигане на по-добър ефект нашите специалисти  добавят коктейли от  витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови киселини, коензими, микроелементи, антиоксиданти, неомрежена хиалуронова киселина и др. След индивидуална консултация с всеки  пациент, дерматолозите преценяват какво количество и вид обогатяване ще е необходимо. Чрез плазмата, богата на тромбоцити, растежни фактори, микро и макроелементи, се въздейства върху кожата по два начина – от една страна растежните фактори събуждат стволовите клетки на кожата за делене, а от друга страна чрез допълнителните витамини, минерали, аминокиселини и др. се подпомага  растежа на тези клетки. Прочети повече за Signature PRP.

PRP Плазмотерапия за коса

PRP плазмотерапия предизвиква регенерацията на тъканите на космената луковица, като подобрява кръвоснабдяването и увеличава пролиферацята на клетките в космения фоликул, което води до по- силен и здрав косъм. Чрез стимулиране на тъканите на космената луковица, PRP плазмотерапията предизвиква естествен процес, в резултат на което косъма се заздравява, За постигане на по-добър ефект, плазмата се обогатява допълнително със специален коктейл от вещества, които активират растежа и подхранват космените луковици. Прочети повече за терапиите за скалп.

Как протича процедурата процедурата PRP Плазмотерапия

Продължителността на процедурата е около 40 мин. Посредством затворена вакуумирана система се изтегля се 8 ml кръв от вената на пациента и се обработва в специална центрофуга. Благодарение на специфичната мембрана във вакутейнера, плазма, богата на тромбоцити се отделя от хемоглобин и други вещества в кръвта. Автоложната плазма е богата на растежни фактори (PDGF,TGF- B, VEGF, FGF, EGF). Инжектирането на PRP плазмата става по метода на мезотерапията – чрез тънка игла се прониква в повърхностните слоеве на кожата и се инжектира с множество микро убождания. Преди процедурата, зоната на третиране може да се анестезира с крем-упойка за допълнителен комфорт на пациента.

Грижа за кожата след процедурата PRP Плазмотерапия

През първите 24-48 часа след лечението ще имате зачервяване, подуване или чувствителност в третираните зони. Тези реакции са нормални и отшумяват бързо през следващите няколко дни. Можете да използвате лек грим, където е необходимо. Пийте много вода. На местата на инжектиране е възможно да се появят синини които изчезват напълно за няколко дни.

 • избягвайте алкохол, кофеин, горещи напитки и пикантни храни в продължение на 24 часа, тъй като те могат да засилят синините и отока.
 • избягвайте лекарства като аспирин или нурофен за 1-2 седмици, тъй като те са средства за разреждане на кръвта и могат да засилят синините
 • избягвайте добавки като мултивитамини, рибено масло, глюкозамин и витамин В или витамин Е, които са средства за разреждане на кръвта и могат да засилят синините за 1-2 седмици
 • избягвайте физически упражнения/натоварвания в продължение на 24 часа
 • избягвайте прекомерно излагане на слънце или използване на солариум в продължение на 24 часа
 • прилагайте често лед, ако е необходимо, в областта на инжектиране до 6 часа след лечението. Това ще предотврати или ще спомогне за облекчаване на евентуални синини. Също така ще помогне за намаляване на отока.
 • използвайте крем с арника и таблетки с арника, за да облекчите евентуалните синини
 • прилагайте топлина в областта на синините, за да насърчите естественото реабсорбиране на синината в кожата от организма след 6 часа от процедурата.
 • масажирайте зоните нежно с крем с арника 2-3 пъти дневно в продължение на 5-7 дни.
 • ако имате алергични реакции, продължителни общи симптоми или бучкиили неравности, моля, свържете се с нас за съвет.
PRP Centrifuge

За кого е подходяща PRP Плазмотерапията

PRP плазмотерапия е подходяща за мъже и жени от всички възрастови групи. Ефектът от процедурата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При по възрастни пациенти се наблюдава намаляване на  видимите бръчки, кожата става по-стегната, уплътнена и ревитализирана.  „Вампирският лифтинг“ е отличен избор за пациенти, които страдат от алергии или такива, които търсят максимално естествени начини за подмладяване. Интервалът между процедурите е необходимо да бъде между 3-5 седмици. Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци. Цялостният резултат се наблюдава минимум след три -четири последователни процедури. За поддържане на ефекта е желателно провеждането на поддържащи процедура през 6-8 месеца.

PRP Плазмотерапия – противопоказания

PRP Плазмотерапията е противопоказана:

 • за пациенти със заболявания на кръвта – тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия и др.
 • за пациенти приемащи антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта
 • за пациенти с инфекциозни заболявания
 • за пациенти лекуващи се с кортикостероиди
 • за пациенти със злокачествени заболявания

PRP Плазмотерапия извършват

Виж цените на PRP плазмотерапия в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за PRP Плазмотерапия в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация