Laser Facial logo

LASERfacial - лазерно почистване

Най-добрият начин да придадете моментален блясък на кожата си

LASERfacial е познат по света като една от най-добрите процедури, които могат да бъдат извършени в рамките на обедната почивка. В рамките на 15 минути лицето ви ще засияе. Това „супер почистване“ използва Nd:YAG лазер, с дължина на лъча 1064nm и нежно загрява дермата, за да премахне всякакви дифузни зачервявания, което прави терапията особено подходяща за хора с розацея. LASERfacial също стимулира производството на собствен колаген, за да премахне фините линии и бръчки и дава на лицето красив блясък. След лазерното почистване няма възстановителен период!

Какви са предимствата на LASERfacial?

LASERfacial в детайли

Лазерното почистване е подходящо за всеки – мъже и жени, всички фототипове и кожни особености. Може да бъде използвано в комбинация с традиционната процедура с ръчна екстракция, както и да бъде редуван с нея или използван в комбинации с различни козметични и апаратни почиствания на лице. Процедурата дава добри резултати на всеки който иска да постигне превенция и корекция, пациенти с чувствителна кожа и по-акнеична кожа. Въпреки, че всяка кожа е добър кандидат за лазерно почистване, при прегледа непосредствено преди процедурата можете да бъдете посъветвани да отложите часа си, ако имате активен херпес или приемате лекарства, които повишават фоточувствителността, както и ако кожата е наранена и възпалена. Тези случаи са рядкост, но е добре да бъдете информирани за тях.

Процедурата е безопасна, подходяща за всеки сезон. Препоръчваме след процедура да използвате слънцезащитен продукт с по-висок фактор – 30 или 50, поне в първите няколко дни. Може да усетите лека миризма на загар по време на процедурата, но това е напълно нормално и не уврежда кожата ви. Лекото зачервяване след процедурата е в следствие на загряването на кожата и стимулираното кръвообръщение и също е напълно нормално. Лекарят винаги разглежда кожата преди процедура и може да ви посъветва да преместите часа си, ако са налични противопоказания.

Лазерното почистване е напълно безболезнена процедура – усеща се само леко затопляне на кожата след всеки лазерен импулс. Пациентите могат да релаксират, докато лазерът предизвиква всички позитивни ефекти на подкожно ниво. Няма нужда от никаква анестезия – дори от локално нанасяне на лидокаин, защото процедурата е изключително нежна и приятна.

Преди процедурата лазерно почистване е добре да хидратирате кожата си възможно най-много. Една добра препоръка е и да спрете употребата на ретиноиди, като ретинол, поне три дни преди процедурата (но най-добре около седмица). Това не е задължително, но е полезно, особено в случаи, в които пациентите имат по-чувствителна кожа. Също така се препоръчва да се преустанови употребата на гликолова ккиселина и всички други вещества, които могат да излющят или подразнят кожата няколко дни преди процедурата. Преди всяка процедура лекарят ще разгледа кожата, за да знае дали може безопасно да я третира. Елате в клиниката без грим и продукти на лицето, ако бързате и имате време само за извършването на терапията. Ако ли не, козметиката ще бъде почистена на място. След това ще бъдете поканени в лазерен кабинет, където лекарят работещ с вас ще ви даде малки плътни очила, които пазят очите ви от лазера. След като легнете и сложите очилата, Nd:YAG лазерът ще бъде включен и лекарят ще го използва върху лицето ви на зони, движейки накрайника кръгообразно. Лазерът работи както на повърхността на кожата, така и в нейните дълбини и таргетира бактерии, нечистотии, намалява размера на порите, стимулира производството на колаген и помага с хиперпигментации.

След процедурата можете да продължите с нормалния си начин на живот без никакви притеснения. Препоръчваме да използвате слънцезащитен крем с по-висок фактор – 30 или 50 в първите дни след процедурата. Кожата е по-рецептивна към активни продукти след лазерното почистване, така че веднага след процедурата е много подходящо време да наблегнете на антиоксидантите и невъзпаляващите анти-ейджинг вещества. Избягвайте ретиноидите и гликоловата киселина около 48 часа след процедурата.

Можете да очаквате моментални резултати – блясък на кожата. Процедурата обаче постига и невидими резултати в дълбочината на дермиса: повишено производство на колаген, и с последствие свити пори, по-малко омазняване на кожата, намаляване на фини линии и бръчки, подобрен вид на хиперпигментациите и по-равна кожна текстура.

Общоприетия протокол включва 4-6 процедури с период от 2-3 седмици между тях за постигане на максималния ефект, но индивидуални протоколи могат да бъдат подготвени за всеки пациент включващи само тази процедура или комбинации от почистващи и хидратиращи терапии. Резултатите са дискретни, но пациентите най-много харесват розовия блясък на кожата веднага след процедурата лазерно почистване.

Виж цените на процедурите LASERfacial в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за LASERfacial в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация