ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)

ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е нов хибриден филър на Allergan Aesthetics с двоен ефект – добавя незабавен обем и лифтира постепенно и продължително кожата в зоните на инжектиране.

HArmonyCa double mesh

С напредването на възрастта, загубата на обем и промяната в структурата са най-забележимите признаци, че кожата ни остарява. Повечето дермални филъри съдържат само хиалуронова киселина или биостимулатор и не могат да осигурят самостоятелно комбинираните ползи от лифтирането с хиалуронова киселина и продължителното стимулиране синтеза на колаген от калциевия хидроксиапатит (CaHA).

Какво представлява ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)

Harmonyca logo

Формулата на ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) съчетава в един продукт хиалуронова киселина с калциев хидроксиапатит за добавяне на незабавен обем в зоните на инжектиране, благодарение на хиалуроновата киселина и постепенно и продължително лифтиране, благодарение на колагеновата стимулация предизвикана от калциевия хидроксиапатит.

Приложения на Хармоника (HArmonyCa®) в естетичната дерматология

Хармоника (HArmonyCa®) е хибриден филър с двойно действие. Веднага след инжектиране той създава обем и контурира. В последствие хидроксилапатита започва да работи и да създава скеле около което кожата натрупва колаген и еластин, които изграждат новата тъкан. Хармоника (HArmonyCa®) е незаменим помощник за възстановяване на структурните загуби в кожата, за стягане и изглаждане на фините линии и бръчки по лицето. Използва се още за стягане, изглаждане и за коригиране на загубата на обем в кожата в горната част на ръцете.

Защо е необходимо стягане на кожата с ХАРМОНИКА (HArmonyCa®)

Кожата ви се променя с течение на времето поради намаляване на съдържанието на колаген и еластин, които допринасят за здравината и еластичността на кожата. За съжаление стареенето и факторите на околната среда (например слънчевите лъчи) затрудняват производството на тези компоненти от организма. Намаленото количество колаген и еластин може да доведе до набръчкване и увисване на кожата на лицето, които са първите признаци на остаряването на кожата

Хармоника изображение 1

Основни предимства на Хармоника (HArmonyCa®)

Хармоника (HArmonyCa®) е единственият по рода си хибриден филър с двоен ефект добавя незабавен обем и лифтира постепенно и продължително кожата в зоните на инжектиране. При разграждането на ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) във времето се образува плътна мрежа от колагенови влакна благодарение на вторият компонент – калциевият хидроксилапатит. Образуваните колаген и еластин заместват корекцията, осигурена от хиалуроновата киселина, като изглаждат линиите и подпомагат обновяването на структурата на кожата.

 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) осигурява силен обем и повдигащ ефект
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е податлива на хиалуронидаза
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е с намалени странични ефекти, като усещане за парене, оток и болка
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) стимулира образуването на естествен колаген
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) съдържа хиалуронова киселина от неживотински произход
 • ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) е биосъвместима и биоразградима

Продължителност на резултата от процедурата с Хармоника (HArmonyCa®)?

Всички дермални филъри осигуряват само временен резултат. С течение на времето организмът естествено разгражда филъра, в резултат на което третираната зона се връща в предишното си състояние. Продължителността на резултата може да варира значително, според индивидуалните особености на всеки пациент.

Хармоника (HArmonyCa®), за разлика от всеки друг дермален филър работи двуфазно – мигновено напълване в зоната на третиране и увеличаване на производството на колаген с течение на времето. Затова резултатите от процедурите имат продължителност до 19 месеца.

Колко процедури с ХАРМОНИКА (HArmonyCa®) са необходими, за постигaнe на желания резултат?

Броят на процедурите, необходими за постигане на желания резултат зависи от вашите индивидуални особености на лицето ви и от личния ви план за лечение. Вашият дерматолог ще определи заедно с Вас броя на процедурите и количеството Хармоника (HArmonyCa®), от което ще се нуждаете при всяка процедура. Възможно е да се наложи корекция, за да получите желания резултат.

Кога Хармоника (HArmonyCa®) е подходяща процедура

 • Когато имате проблем с отпускане на кожата

 • Когато имате фини линии или бръчки

 • Когато мезотерапията не дава желания ефект

 • Когато търсения резултат е стягане на кожата

 • Когато търсите естествените резултати  

Хармоника (HArmonyCa®) - противопоказания

 • Хармоника (HArmonyCa®) е противопоказан за пациенти с тежки алергии, изразяващи се в анамнеза за анафилаксия или анамнеза или наличие на множество тежки алергии.

 • Хармоника (HArmonyCa®) не трябва да се използва при пациенти с известна свръхчувствителност към някой от компонентите.

 • Хармоника (HArmonyCa®) не е предназначен за употреба при пациенти с известна свръхчувствителност към лидокаин или анестетици от амиден тип.

 • Хармоника (HArmonyCa®) е противопоказан за пациенти с нарушения в кръвосъсирването.

Как протича процедурата с Хармоника (HArmonyCa®)

Както всяка друга естетична процедура в Skin Line, инжектирането на Хармоника (HArmonyCa®) започва с естетична консултация с цел пациентът да бъде запознат в детайли какво предстои и какви могат да бъдат крайните резултати. По време на консултацията вие и вашият дерматолог решавате дали това е най-подходящата процедура за вас и дали очакваните от вас резултати могат да бъдат постигнати.

 • Пациентът се запознава със съдържанието и подписва Информирано съгласие за извършване на инжекционна процедура.
 • Следва подготовка на пациента за инжектиране – почистване и дезинфекциране на зоната която предстои да бъде третиране.
 • Обезболяване на зоната която предстои да бъде третирана с анестетичен крем, който съдържа лидокаин.
 • Следва същинското инжектиране на Хармоника (HArmonyCa®) в целевите зони.
 • Пациентът се запознава с постигнатите резултатите от инжектирането.

Резултатите от процедурите с Хармоника (HArmonyCa®) започват да се появяват още след първата процедура. След приключване на лечението ефектът на обновяване на кожата продължава.

В рамките на първите 24 часа след инжектиране на Хармоника (HArmonyCa®):

 • Третираните зони не трябва да се мият с цел да не се замърсят;
 • Не спортувайте и избягвайте физически натоварвания;
 • Избягвайте прекомерно гореща среда (солариум, турска баня, сауна и др.)
 • Избягвайте консумацията на алкохол и тютюнопушенето;
 • Не се излагайте на пряка слънчева светлина;
 • Консумирайте обилно вода.

Инжектираният материал може да се усеща за дълъг период от време след процедурата. Често срещани странични ефекти включват еритема, оток, болка, чувствителност и сърбеж. Реакциите на мястото на терапията обикновено отзвучават в рамките на 24-48 часа, а отоците – в рамките на седмица

Болезнена ли е процедурата с Хармоника (HArmonyCa®)?

Болката или дискомфортът по време на процедурата, са минимални, тъй като процедурата се извършва от опитен инжектор. Процедурата е минимално инвазивни и се извършват чрез серия от инжекции с помощта на ултратънка игла. Хармоника (HArmonyCa®) съдържа добавен лидокаин за обезболяване на мястото на инжектиране по време на процедурата. Въпреки това, усещането за болка зависи от индивидуалната поносимост на всеки пациент и може да варира в широки граници. Прилагането на анестетичен крем и ползването на специални изключително тънки игли намалява до голяма степен дискомфорта по време на процедура.

Хармоника (HArmonyCa®) в Естетични клиники Skin Line поставят:

Виж цените на процедурите с Harmonica в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за Harmonica в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация