9 причини да изберете
Skin Line за лазерна
епилация в София

Съдържание

9 причини да изберете Skin Line за вашата лазерна епилация в София

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация е единственият траен метод за премахване на нежеланото окосмяване, който осигурява дълготрайни резултати. При процедурата лазерна епилация, излъчената от лазера светлина загрява меланина (пигмента) в косъма и уврежда космения фоликул. Принципът, на който е базирана лазерната епилация се нарича  „селективна фототермолиза”. Поради специфичната си дължина на вълната, излъчената от лазера светлината се абсорбира от пигмента меланин, който е съставна част на косъма, а не от околната кожа и така разрушава термично космения фоликул. Селективната фототермолиза е в основата на процедурите за лазерна епилация и фотоепилация.

Защо в Skin Line избрахме александритен пред диоден лазер за лазерна епилация в София

За една успешна лазерна епилация, лазерът трябва да излъчи достатъчно мощен и достатъчно кратък импулс, за да унищожи космения фоликул, преди околната кожа да бъде увредена. Затова колкото по-голяма пикова мощност и по-кратък импулс има един лазер за епилация, толкова по-ефективен е той. 

Ще сравним най-мощният диоден лазер, който се продава в България, с александритния лазер в медицинската платформа Candela Gentle Max Pro Plus (Cynosure Elite+ има подобни параметри). За целта ще ползваме техническите спецификации на производителите и натрупания през годините в Skin Line опит в процедурите за перманентна епилация. 

Ползването на мощните медицински лазерни платформи Cynosure Elite+ и Candela Gentle Max Pro Plus ни позволява да предложим на нашите клиенти по-бърза, по-ефективна и по-икономична лазерна епилация в София. 

Лазерна епилация в софия 1

Защо една процедура лазерна епилация не е достатъчна?

Растежът на космите по човешкото тяло е цикличен и в рамките на 1 до 3 месеца преминава през 3 различни фази – анагенна, катагенна и телогенна. Единствено в анагенната (активна) фаза на растеж, косъма е здраво свързан с космения фоликул, тъй като се храни от него. Затова лазерната епилация може да увреди космения фоликул, само когато той е в активна фаза на растеж (анаген). За да бъдат премахнати всички косми в някоя зона на лицето или тялото, са необходими няколко процедури през определени интервали от време. След лазерна епилация, космите не бива да се премахват с отскубване.

Лазерна епилация в софия 2

Колко процедури лазерна епилация трябва да направите?

Процедурите обикновено се извършват през интервал от 3 до 5 седмици като броят им е индивидуален. Според зоната на третиране и цвета и структурата на косъма интервалите могат да бъдат и по-големи като специалистите в Skin Line София биха посъветвали какъв да бъде интервала в конкретния случай.

Какви видове лазери за епилация можете да намерите в София?

Изборът на правилния вид лазер за епилация е от първостепенно значение за крайните резултати. 

Познати са два вида лазери за епилация – козметични и медицински. Козметичните лазери могат да бъдат ползвани от всеки и са сравнително безопасни. Козметичните лазери се наричат още диодни лазери, поради това че ползват диоди като източник на светлина.

За разлика от козметичните,  медицинските лазери могат да бъдат ползвани само от медицински лица и изискват по-задълбочени познания и умения. Медицинските лазери за епилация могат да бъдат александритни или Nd:YAG лазери, според дължината на вълната, която излъчват.

Изборът на правилния вид лазер за епилация е от първостепенно значение за крайните резултати. 

Александритен лазер 755nm
Александритен лазер 755nm
Прочетете повече
Александритните лазери са най-широко разпространения и използвани лазери за епилация. Те са „Златният стандарт“ за процедурата, т.като дължината на вълната на лазерния лъч се абсорбира най-добре от меланина в космения фоликул. Александритните лазери са способни да генерират импулси с голяма мощност и малка дължина - 2 - 3 милисекунди, което им дава възможност успешно да третират дори и най-фините и тънки косми. Постигането на окончателен резултат е възможно с най-малък брой кратки и сравнително безболезнени процедури.
Nd:YAG лазер 1064nm
Nd:YAG лазер 1064nm
Прочетете повече
Nd:YAG лазерите са медицински лазери, които се използват за лазерна епилация и третиране на редица други дерматологични състояния. Тяхната дължина на вълната се абсорбира частично от меланина в косъма, но още по-добре от хемоглобина в кръвта, като коагулира кръвоносните съдове, захранващи космения фоликул. Затова Nd:YAG лазерите са подходящи за епилация на хора с тъмен цвят на кожата - V или VI фототип, въпреки че е по-болезнен и по-малко ефективен при фино окосмяване от Александритните лазери.
Диоден лазер 810nm
Диоден лазер 810nm
Прочетете повече
Диодните лазери са козметични лазери с ниска мощност и голяма дължина на генерирания импулс - над 30 милисекунди. Използването им не изисква медицинско образование и обикновено са разпоространени в козметични студия, фризьорски салони и други неспециализирани центрове. За съжаление, крайният резултат от диодния лазер е най-незадоволителен поради липсата на кратка дължина на импулса. Изискват нанасяне на контактен гел и многократно повторение, което удължава времетраенето на процедурите.

Разберете кой вид лазер е най-подходящ за Вас

1. Вашият фототип кожа
skin_color_filter
2. Вашият цвят окосмяване
Hair color
3. Дебелина на косъма
Hair thickness
  1. Вашият фототип кожа
skin_color_filter

2. Вашият цвят окосмяване

Hair color

3. Дебелина на косъма

Hair thickness

Най-подходящият вид лазер за третиране на Вашето окосмяване е

Имате ли нужда от допълнителна консултация? Наш лазерен специалист ще се свърже с Вас.

Видове лазери в Skin Line за лазерна епилация в София

Естетични клиники Skin Line София избраха да работят с двете най-доказани и ефективни лазерни системи Cynosure Elite+ и Candela GentleMax Pro Plus, които комбинират Александритен (755nm) и Nd:YAG лазери. С комбиниран подход на американските компании Cynosure и Candela, в София, предлагаме още по-индивидуален подход при различните фототипове кожа и окосмяване, максимално безболезнени и бързи процедури, както и още по-добри крайни резултати.

Зони на третиране и продължителност на процедурата лазерна епилация в София

Лазерна епилация за зони лице

Лазерна епилация за зони тяло

Цени на Пакети 1от6 за лазерна епилация в София:

Запиши консултация за лазерна епилация в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация