Morpheus8

Mинимално инвазивно ремоделиране на подкожните мастни тъкани

Кожата се променя с течение на времето поради намаляване на съдържанието на колаген и еластин, които допринасят за здравината и еластичността на кожата. За съжаление стареенето и факторите на околната среда (например слънчевите лъчи) затрудняват естественото възпроизвеждане на тези компоненти от организма. Намаленото количество колаген и еластин може да доведе до набръчкване и увисване на кожата на лицето, които са първите признаци на остаряването на кожата.  Morpheus8 работи в дълбоките слоеве на кожата като стимулира производството на нов колаген и еластин по естествен път.

Morpheus8 Logo White

Какво представлява Morpheus8?

Morpheus8 12pins head | Skin Line

Morpheus8 е процедура с фракционирана радиочестота за изключително прецизно ремоделиране на кожата и подкожната тъкан. Резултатът е по-гладка кожа и блестящо излъчване на лицето и тялото. Morpheus8 e първото и единствено в света устройство за ремоделиране на подкожната мастна тъкан на цялото тяло и е част от радиочестотната платформа BODYtite на InMode. Morpheus8 ползва мрежа от изключително тънки, позлатени електроди за да достави прецизно дозирано количество радиочестотна енергия на точно програмирана дълбочина под кожата. В зависимост от третираната зона се използват различни накрайници с 12, 24 или 40 игли който могат да проникнат на дълбочина от 0.5мм до 7мм под кожата.

Как работи Morpheus8?

Благодарение на силата на радиочестотната технология Morpheus8 е много повече от традиционна микронидлинг процедура. Ръчният апликатор Morpheus8 има глава с позлатени стоманени микроигли. Тези електроди разпръскват радиочестотна енергия на предварително избрана дълбочина от 0.5 до 7 милиметра, много по-дълга от тази, използвана при традиционните микронидлинг процедури. Мощна радиочестотна енергия се насочва към дълбоките слоеве на кожата, загрявайки тъканта, за да стимулира производството на колаген и еластин в тялото ви. В същото време енергията стяга съществуващите влакна и ремоделира мазнините, така че контурите на лицето или тялото ви се усъвършенстват, а кожата се стяга, за да изглеждате по-млади.

Morpheus8 Body е първата и единствена технология, одобрена от FDA, която осигурява дълбоко 8 мм субдермално ремоделиране на мастната тъкан. С уникален накрайник с голяма повърхност, състоящ се от матрица от 40 тънки микроигли със златно покритие, и топлинен профил от 7 мм + допълнителен топлинен профил от 1 мм, Morpheus8 Body може да бъде програмиран за бързо третиране на големи тъканни области при най-дълбоките налични нива на радиочестота.

Оборудван с RF технология в режим Burst, Morpheus8 Body автоматично разгръща биполярна RF енергия на дълбочина на много нива на лечение в рамките на един цикъл. Възможността за последователно насочване към тъканите на три нива през интервали от милисекунди позволява значително намаляване на времето за лечение, свежда до минимум нараняването на кожата, увеличава равномерността на лечението и дава възможност за персонализирани фракционни процедури за цялото тяло.

Ключови предимства на Morpheus8?

 • С Morpheus8 се постига дълбоко и безопасно третиране на подкожната тъкан на лицето и тялото с фракционирана радиочестота
 • Технологията в Morpheus8 гарантира изключително равномерен ефект
 • Morpheus8 причинява малко или никакво термично увреждане на кожата
 • Процедурите с Morpheus8 са безопасни за всички фототипове кожа с минимален риск от пост-възпалителна хиперпигментация.
 • Процедурите с Morpheus8 изискват минимален възстановителен период.

Приложения на Morpheus8 в естетичната дерматология?

 • Стимулиране производството на нов колаген.

 Morpheus8 въвежда нов начин за изграждане на колаген в лицето. След 20-годишна възраст слоят на дермата произвежда с 1% по-малко колаген всяка година. Morpheus8 индуцира производството на колаген, в резултат на което кожата изглежда по-стегната, по-пълна и по-млада.

 • Намаляване на фините линии и бръчките

Morpheus8 може да се използва за подобряване на стареенето около очите, устата и челото. След процедурата ще видите забележимо по-стегната, по-светла и по-гладка кожа с по-малко линии и бръчки.

 • Повдигане и стягане на отпуснатата кожа

Подобно на лифтинга на лицето, Morpheus8 може да намали увисването на кожата около шията, брадичката и подбедриците. Той може също така да помогне за премахване на излишните мазнини от ръцете, линията на сутиена и други области.

 • Лечение на акне

Morpheus8 може да бъде изключително ефективно средство за лечение на акне. Лечението може да свие или изключи мастните жлези под кожата, като предотврати излишното производство на кожна мазнина, което води до акне.

 • Намаляване на белезите от акне

То може също така да третира акне и белези от акне, които се образуват след излекуването на акнето, като намалява появата на белези от акне с до 50 % и изглажда цялостната текстура на кожата.

 • Третиране на стрии

Стриите засягат много мъже и жени и могат да се образуват по корема, задните части, гърдите и бедрата. Morpheus8 може да помогне за премахването на стриите, като разгражда белезите и фиброзната тъкан, което води до по-стегната кожа с по-добра еластичност.

За кого е подходящ Morpheus8?

Процедурите с Morpheus8 са подходящи за жени и мъже във всяка възраст и тип на кожата. Процедурите могат да се извършват през всеки сезон, дори и през лятото преди или след интензивно излагане на слънце. Morpheus8 работи върху дълбоките слоеве на кожата без да оставя следи по повърхността.

За кого Morpheus8 е неприложим – противопоказания

 • Бременност или кърмене
 • Лица с електронен имплант, като глюкозен монитор, пейсмейкър или дефибрилатор или постоянен имплант в третираната зона
 • Рак или история за ракови заболявания
 • Имуносупресивни заболявания като СПИН и ХИВ или употреба на имуносупресивни лекарства
 • Сърдечни заболявания, епилепсия, неконтролирана хипертония и чернодробни или бъбречни заболявания
 • Херпес симплекс в областта на лечение
 • Активни язви, псориазис, екзема или обриви
 • Келоидни белези, рани, както и много суха кожа
 • Неконтролирани ендокринни нарушения като диабет или дисфункция на щитовидната жлеза
 • Инжектирани в зоната биологични филъри през последните 6 месеца или Botox през последните 2 седмици
 • Употреба на изотретиноин (Accutane) в рамките на 6 месеца преди лечението

Колко процедури с Morpheus8 са необходими?

Morpheus8 е безопасно, сравнително безболезнено лечение за третиране на видимите признаци на стареене. Повечето пациенти могат да видят резултати в рамките на няколко дни след лечението, като пълните резултати се постигат след около един месец. Често се препоръчва да се подложите на серия от една до три процедури, за да се насладите на най-забележимите ползи.

Броят на процедурите, необходими за постигане на желания резултат зависи от вашите индивидуални особености и от личния ви план за лечение. Вашият дерматолог ще определи заедно с Вас броя на процедурите Morpheus8, от което ще се нуждаете за да получите желания резултат.

Как протича процедурата с Morpheus8?

Както всяка друга естетична процедура в Skin Line, процедурата с Morpheus8 започва с естетична консултация с цел пациентът да бъде запознат в детайли какво предстои и какви могат да бъдат крайните резултати. По време на консултацията вие и вашият дерматолог решавате дали това е най-подходящата процедура за вас и дали очакваните от вас резултати могат да бъдат постигнати.

 • Пациентът се запознава със съдържанието и подписва Информирано съгласие за извършване на инжекционна процедура.
 • Следва подготовка на пациента за процедурата – почистване и дезинфекциране на зоната която предстои да бъде третиране.
 • Обезболяване на зоната която предстои да бъде третирана с анестетичен крем, който съдържа лидокаин.
 • Следва същинската процедура.

В рамките на първите 24 часа след прецедура с Morpheus8

 • Третираните зони не трябва да се мият с цел да не се замърсят;
 • Не спортувайте и избягвайте физически натоварвания;
 • Избягвайте прекомерно гореща среда (солариум, турска баня, сауна и др.)
 • Избягвайте консумацията на алкохол и тютюнопушенето;
 • Не се излагайте на пряка слънчева светлина;
 • Консумирайте обилно вода.

Често срещани странични ефекти включват еритема, оток, болка, чувствителност и сърбеж. Реакциите на мястото на терапията обикновено отзвучават в рамките на 24-48 часа, а отоците – в рамките на седмица

Болезнена ли е процедурата с Morpheus8?

Болката или дискомфортът по време на процедурата, са минимални, тъй като процедурата се извършва от опитен лекар-дерматолог. Процедурата е минимално инвазивни и се извършва след обезболяване на зоната с анестетичен крем. Въпреки това, усещането за болка зависи от индивидуалната поносимост на всеки пациент и може да варира в широки граници.

Виж цените на процедурите с Morpheus8 в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за Morpheus8 в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация