Появата на фини линии и бръчки по лицето и шията са първите признаци на стареенето

Появата на фини линии и бръчки е естествен резултат от стареенето. Те са гънки на кожата и могат генерално да се разделят на два типа – линии и дълбоки бръчки. Най-често се формират в зоните, които са най-изложени на слънчева светлина – лице, врат, деколте, ръце. Някои други фактори могат да предизвикат поява на по-изразени бръчки по-рано: тютюнопушене, замърсен въздух, диета, алкохол, стрес. 

Естествените мимики също предизвикват бръчки – дълбоки хоризонтални линии на челото, вертигални гънки между веждите, и бръчки тип „пачи крак“ около очите. Гените също са важни за образуването на бръчки – на възраст около 30 години, наследствените бръчки и линии започват да се появяват при повечето пациенти, защото синтезът на колаген и еластин, протеини отговорни за силатта и гъвкавоста на кожата, в тялото намалява с възрастта, както и скоростта на клетъчно делене. 

След 40, лицевите мускули започват да отслабват, както и силата, с която придържат кожата, причинявайки по-свободна кожа и поява на линии. Кожата също става по-тънка, а зоните около брадичката загубват мазнина, което може да причини появата на по-дълбоки бръчки отстрани на брадичката.

Защо се появяват фини линии и бръчки по лицето?

  • След 25 годишна възраст започва прогресивно да намалява количеството и качеството на колагена и хиалуроновата киселина в кожата. В резултат кожата се отпуска и загубва еластичност.
  • Неконтролираното излагане на слънце е основна причина за т.нар. фотостареене на кожата.
  • Хранителният режим може да ускори или забави общият процес на стареене на организма.
  • Липсата на сън и тютюнопушенето прогресивно влошават качеството на кожата.
  • Заседналият начин на живот и замърсената околна среда увеличават количеството на свободните радикали в организма и водят до преждевременно остаряване на тялото и кожата. 

Какви решения предлагат дерматолозите в Естетични клиники Skin Line за третиране на фини линии и бръчки?

Hydra Glow и Кислородна хидратация

Козметични процедури за почистване, хидратиране, насищане с кислород и отстраняване на свободните радикали от кожата с Hydra Glow и Кислородна хидратация. Подходящи са за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст и състояние на кожата, нямат възстановителен период и са изключително приятни. Повече за Hydra Glow и за кислородната хидратация.

LPG Endermolift и LPG Ergolift

Механична стимулация на синтеза на нов колаген и лифтиране с LPG Integral Endermolift или LPG Alliance Ergolift. Подходящa e за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст и състояние на кожата, без възстановителен период и е изключително приятна.

Venus Legacy и Inmode FORMA

Радиочестотна стимулация на синтеза на нов колаген и лифтиране с Venus Legacy или Inmode FORMA. Подходящa e за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст и състояние на кожата. След процедурата третираната зона е зачервена в рамките на 1-2 часа в следствие на радиочестотното загряване в дълбоките слоеве на кожата. Повече за Venus Legacy. 

Inmode Morpheus8

Радиочестотен микронидлинг за  ремоделиране на колагеновите структури в дълбоките слоеве на кожата и лифтиране с Inmode Morpheus8. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при жени и мъже на възраст 40+, инвазивна е и има няколко дневен възстановителен период.

LASERfacial и Лазерно подмладяване

Лазерно почистване LASERfacial и лазерно подмладяване с Nd:YAG лазер за стимулиране образуването на нов колаген и заличаване белезите на фотостареенето. Процедурата е подходяща за всяка възраст за заличаване на фините линии и изглаждане на тена. Процедурата е без възстановителен период.

Лазерен фракселен пилинг

Лазерен фракселен пилинг с СО2 лазер за дълбока стимулация и преструктуриране на колагеновите структури по повърхността и в дълбоките слоеве на кожата. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при жени и мъже на възраст 40+, инвазивна е и има няколко дневен възстановителен период. Повече за лазерния фракселен пилинг.

Инжекционна мезотерапия

Инжекционна мезотерапия с хиалуронова киселина и комплекс от активни вещества за дълбоко хидратиране и възстановяване на химическия баланс на кожата. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст, всяко състояние на кожата, инвазивна е и има кратък възстановителен период. Повече за инжекционната мезотерапия.

PRP плазмотерапия

PRP Плазмотерапия със собствена кръвна плазма със или без обогатяване с хиалуронова киселина и комплекс активни вещества. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст и всяко състояние на кожата, инвазивна е и има кратък възстановителен период. Повече за PRP плазмотерапията.

Дермални филъри

Инжектиране на дермални филъри на основата на хиалуронова киселина с различна концентрация според целта и зоната на приложение. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при жени и мъже  на възраст 40+, инвазивна е и има кратък възстановителен период.

Разгледай нашите процедури за третиране на фини линии и бръчки

За да започнеш, избери къде ще ползваш любимите си процедури

Location Radio
AestheticProcedures 1
ПРОМО

Мезотерапия срещу целулит Celluform 2 x 10ml

Original price was: 400лв..Current price is: 350лв..
Inmode Face
ПРОМО

6пр. радиочестотен лифтинг с Inmode FORMA / Venus Legacy – Лице

Original price was: 900лв..Current price is: 585лв..
Inmode Face
ПРОМО

Радиочестотен лифтинг с Inmode FORMA / Venus Legacy – Лице

Original price was: 150лв..Current price is: 112лв..
Inmode Product image
ПРОМО

Цялостно стягане и ремоделиране на лице с InMode Morpheus 8

Original price was: 1.000лв..Current price is: 800лв..
Inmode Product image
ПРОМО

6пр. InMode Lift – Forma&MiniFX за моделиране на V-контура на лицето

Original price was: 1.200лв..Current price is: 672лв..

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация