RADIESSE - Колагенов стимулатор

RADIESSE е дермален филър, който се използва за изглаждане на умерени до тежки бръчки и гънки на лицето

RADIESSE® е дермален филър, който се използва за изглаждане на умерени до тежки бръчки и гънки на лицето. RADIESSE® е единственият дермален филър, който дава незабавни резултати така и дългосрочно подобрение в зоната на третиране. Подходящ е както за жени, така и за мъже.

Умелото му комбиниране с други естетични процедури е съвременното адекватно противодействие на процесите на остаряване и запазване на младежкия вид, без хирургическа намеса.

Какво представлява RADIESSE®?

Формулата на RADIESSE® съчетава гел с малки калциеви микросфери, наречени калциев хидроксилапатит, който е структурно подобен на този, който се намира в костите и зъбите. Двата елемента работят заедно, за да добавят обем и стимулират производството на нов колаген. Когато се инжектира, геловият компонент създава временно запълване, което продължава от три до шест месеца. Останалите калциеви частици създават скеле, около което се изгражда тъкан, която създава по-дългосрочното запълване.

Какво е Калциевият хидроксилапатит?

Калциевият хидроксилапатит, или CaHA, е това, което прави RADIESSE® уникален като инжекционно естетично лечение. Това е първият и единствен продукт с CaHA, който осигурява както незабавни, естествено изглеждащи резултати, така и дългосрочно подобрение – година или повече при много пациенти.

Lena with Radiesse

Приложения на RADIESSE® в естетичната дерматология

RADIESSE® е дермален филър, но с необикновено въздействие върху третираната зона. В първият момент след инжектиране той създава обем и контурира. В последствие хидроксилапатита започва да работи и да създава скеле около което кожата натрупва колаген и еластин, които изграждат новата тъкан. RADIESSE® е незаменим помощник за възстановяване на структурните загуби в кожата, за стягане и изглаждане на фините линии и бръчки по лицето, шията и деколтето. Използва се още за стягане, изглаждане и за коригиране на загубата на обем в кожата в горната част на ръцете.

Кожата ви се променя с течение на времето поради намаляване на съдържанието на колаген и еластин, които допринасят за здравината и еластичността на кожата. За съжаление стареенето и факторите на околната среда (например слънчевите лъчи) затрудняват производството на тези компоненти от организма. Намаленото количество колаген и еластин може да доведе до набръчкване и увисване на кожата на лицето, които са първите признаци на остаряването на кожата.

Основни предимства на RADIESSE®

RADIESSE® е единственият по рода си дермален филър с моментално и отсрочено действие. При разграждането на гела – носител във формулата на RADIESSE® се образува плътна мрежа от колагенови влакна благодарение на вторият компонент – калциевият хидроксилапатит.

Образуваните колаген и еластин заместват корекцията, осигурена от гела носител, като изглаждат линиите и подпомагат обновяването на структурата на кожата.

RADIESSE® не е на животинска основа и не съдържа животински протеини. Предварителното тестване за алергии не е необходимо.

Ivan - Radiesse

Продължителност на резултата от процедурата с RADIESSE®?

Всички дермални филъри осигуряват само временен резултат. С течение на времето организмът естествено разгражда филъра, в резултат на което третираната зона се връща в предишното си състояние. Продължителността на резултата може да варира значително, според индивидуалните особености на всеки пациент.

RADIESSE®, за разлика от всеки друг дермален филър работи двуфазно – мигновено напълване в зоната на третиране и увеличаване на производството на колаген с течение на времето. Затова резултатите от процедурите имат продължителност от 18-24 месеца или по-дълго.

Колко процедури са необходими, за постигaнe на желания резултат?

Броят на процедурите, необходими за постигане на желания резултат зависи от вашите индивидуални особености на лицето ви и от личния ви план за лечение. Вашият дерматолог ще определи заедно с Вас броя на процедурите и количеството RADIESSE®®, от което ще се нуждаете при всяка процедура. Възможно е да се наложи корекция, за да получите желания резултат.

Кога RADIESSE® е подходяща процедура

 • Когато имате проблем с отпускане на кожата

 • Когато имате фини линии или бръчки

 • Когато мезотерапията не дава желания ефект

 • Когато търсения резултат е стягане на кожата

 • Когато търсите естествените резултати  

Кога RADIESSE® е неприложим - противопоказания

 • RADIESSE® е противопоказан за пациенти с тежки алергии, изразяващи се в анамнеза за анафилаксия или анамнеза или наличие на множество тежки алергии.

 • RADIESSE® не трябва да се използва при пациенти с известна свръхчувствителност към някой от компонентите.

 • RADIESSE® не е предназначен за употреба при пациенти с известна свръхчувствителност към лидокаин или анестетици от амиден тип.

 • RADIESSE® е противопоказан за пациенти с нарушения в кръвосъсирването.

Как протича процедурата с RADIESSE®

Както всяка друга естетична процедура в Skin Line, инжектирането на RADIESSE® започва с естетична консултация с цел пациентът да бъде запознат в детайли какво предстои и какви могат да бъдат крайните резултати. По време на консултацията вие и вашият дерматолог решавате дали това е най-подходящата процедура за вас и дали очакваните от вас резултати могат да бъдат постигнати.

 • Пациентът се запознава със съдържанието и подписва Информирано съгласие за извършване на инжекционна процедура.
 • Следва подготовка на пациента за инжектиране – почистване и дезинфекциране на зоната която предстои да бъде третиране.
 • Обезболяване на зоната която предстои да бъде третирана с анестетичен крем, който съдържа лидокаин.
 • Следва същинското инжектиране на RADIESSE® в целевите зони.
 • Пациентът се запознава с постигнатите резултатите от инжектирането.

Резултатите от процедурите с RADIESSE® започват да се появяват още след първата процедура. След приключване на лечението ефектът на обновяване на кожата продължава.

В рамките на първите 24 часа след инжектиране на RADIESSE®:

 • Третираните зони не трябва да се мият с цел да не се замърсят;
 • Не спортувайте и избягвайте физически натоварвания;
 • Избягвайте прекомерно гореща среда (солариум, турска баня, сауна и др.)
 • Избягвайте консумацията на алкохол и тютюнопушенето;
 • Не се излагайте на пряка слънчева светлина;
 • Консумирайте обилно вода.

Болезнена ли е процедурата с RADIESSE®?

Болката или дискомфортът по време на процедурата, са минимални, тъй като процедурата се извършва от опитен инжектор. Процедурата е минимално инвазивни и се извършват чрез серия от инжекции с помощта на ултратънка игла. RADIESSE® съдържа добавен лидокаин за обезболяване на мястото на инжектиране по време на процедурата. Въпреки това, усещането за болка зависи от индивидуалната поносимост на всеки пациент и може да варира в широки граници. Прилагането на анестетичен крем и ползването на специални изключително тънки игли намалява до голяма степен дискомфорта по време на процедура.

Radiesse в Естетични клиники Skin Line поставят:

Виж цените на процедурите с Radiesse в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за Radiesse в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация