Химичен пилинг

Индикациите за провеждане на химичен пилинг са:

  • подмладяване и хидратация на кожата

  • мазна, себорейна кожа

  • акне и белези от акне

  • фотоиндуцирано стареене на кожата

  • пигментации от различно естество

  • плоски брадавици

В Skin Line терапията се извършва от лекари-дерматолози, които ще изберат най-подходящите за нуждите на вашата кожа вид и дълбочина на пилинг, както и брой процедури.

химичен пилинг

Времетраенето на процедурата е около 30-45 минути. Дискомфортът, който пациентът изпитва е незначителен, зависи от използвания химичен агент и най-често се изразява в леко до умерено пощипване и парене по време на процедурата; порозовяване или зачервяване на кожата след процедурата, което отзвучава за часове или до няколко дни, както и повишено излющване на кожата до 7 дни след пилинга в зависимост от дълбочината. Подходящите сезони за провеждане на химичния пилинг са есента, зимата и пролетта.

Резултатът след провеждането курса терапии с химичен агент е видима промяна на кожата, която се дължи на подобряване тургура, изглаждане на фините и намаляване изразеността на по-дълбоките бръчки. Кожата е хидратирана, ревитализирана и сияйна. Регулира се мастната секреция, свиват се порите, стопира се активната фаза при леките и средно тежки форми на акне, заглаждат се белезите, премахват се неестетичните пигментации, уеднаквява се и се изглажда тена.

Химичният пилинг е една безопасна и ефективна процедура за лечение на различни кожни несъвършенства, която дава отлични естетически резултати. Виж как протича процедурата.

Не си сигурна, че химичният пилинг е точната процедура за теб? Прочети и за лазерният фракселен пилинг тук.

Химичен пилинг извършват

Химичен пилинг
Трихлороцетна киселина (ТCA)150лв
Фитинова киселина150лв
Салицилова киселина150лв
Гликолова киселина150лв

Сходни процедури