PRF – плазма богата на фибрин – терапия от регенеративната медицина. 

PRF/плазма, богата на фибрин/ e най-новото естествено тъканно регенеративно и подмладяващо лечение чрез плазмен серум, подходящо при липса на обем, кожни депресии, хлътнини в зоната около очите и бръчки по челото. 

(PRP) известна още като „вампирски лифтинг“ е добре позната процедура в естетичната медицина, която през последните години успешно се прилага за  подпомагане процеса  на възстановяването на косата, кожата и заздравяване на рани.

PRP е част от регенеративната медицина, както и следващото поколение автоложна терапия – най-новата процедура PRF/плазма, богата на фибрин/, за която тепърва предстои да се говори. Това лечение е еволюция в естественото подмладяване като инструмент за тъканно регенериране и подмладяване чрез плазмен серум.

Фибринът е биологично скеле, което се образува при нараняване навсякъде в тялото. Тромбоцитите нормално циркулират в кръвта и се свързват със скелето на фибрина. Така свързани, те се активират и освобождават растежни фактори, които представляват  малки „гранули „. Тези фактори на растежа започват процеса на заздравяване на раните, като създават нови кожни клетки, колаген и кръвоносни съдове.

Подобно на PRP, при PRF се изтегля кръв от пациента, центрофугира се, за да се концентрират в плазмения разтвор фибринови мембрани, обогатени с тромбоцити, растежни фактори и бели кръвни клетки. С извлечения биоматериал се запълват бръчки, кожни депресии, зони със загуба на обем, хлътнини около очите, челото и др. и се постига лифтинг ефект.

PRF

Благодарение на PRF се освобождават растежни фактори с течение на времето, което означава, че процедурата има по-дългосрочни ползи от PRP. Факторите на растежа стимулират стволовите клетки, които подобряват колагена и еластина в кожата. Тромбоцитите в PRF се смятат за оцелели по-добре от тези в PRP и по този начин съдействат за по-бързото възстановяване и образуване на нова тъкан.

При PRF се използва естествен фибринов биоматериал, придобит без антикоагулант, без никаква изкуствена биохимична модификация и е напълно  безопасен. Тази процедура е естествена алтернатива на хиалуроновите пълнители за създаване на обем и постигане на лифтинг ефект. Прилага се в зони, които са табу за хиалуроновите филъри, а количеството материал е около 10мл. PRF не е само пълнител, а лечение, което регенерира меката и твърда тъкан дълготрайно.

Процедура PRF в Skin Line София

PRP Плазмотерапия
Лице или Шия400лв
Скалп 400лв
P-shot 1000лв
O-shot1000лв
Signature PRP с обогатяване за стрии500лв
PRF 1000лв
Signature PRP с обогатяване - лице или шия 500 - 700лв
Signature PRP с обогатяване - скалп 550-650лв

Сходни процедури