Оргазъм шот (O-shot)

PRP (плазма богата на тромбоцити) инжектирана в женска интимна зона

Женската интимна зона е важен орган не само за интимните взаимоотношения на жените, но и за цялостното им здраве. Проблеми като вагинална сухота, инконтиненция, протриване са често срещани и могат да затруднят дамите и в ежедневието им. Болката и дискомфортът могат да станат лимитиращи фактори за спорт, интимни отношения, работа и други.

За щастие, човешкото тяло е способно да се лекува и да възстановява предишното си състояние чрез стволови клетки, които помагат на тъканите да се регенерират. PRP се базира на концентрирани тромбоцити, богати на биоактивни протеини, които насищат с растежни фактори, за да стимулират и забързат клетъчната регенерация. PRP стартира в различни медицински области като лечение на рани и спортни травми, но в днешно време се прилага в естетичната медицина, както и в случаи свързани със сексуална дисфункция, промени след раждане или менопауза при жените.

PRP

PRP Плазмотерапия

PRP означава platelet rich plasma, или плазма богата на тромбоцити. Това е категория от регенеративни автоложни терапии – базирани на собствената кръв на пациента, която се използва за да стимулира клетъчна регенерация и възстановяване на тъканите. Тромбоцитите са подходящи за целта, защото когато са активирани, те насищат околните тъкани с растежни фактори и други полезни протеини.

oshot

Какво е O-Shot®?

O-Shot® е PRP терапия на женска интимна зона, съкратена форма на Оргазъм Шот. Д-р Чарлз Рънелс, който е създател и на PRP процедурите за сексуална дисфункция при мъжете, разработва и тази процедура за жени и я тества върху свои пациентки.

Какви са ползите от O-Shot®?

 • Увеличено либидо, по-лесна възбуда
 • Увеличаване на лубрикацията по време на полов контакт
 • Третиране на вагинална сухота в следствие на менопауза или след лечение на рак на гърдата
 • Подобрен оргазъм
 • Подобряване на качеството и вида на кожата на вулвата
 • Третиране на уринарна инконтиненция
 • Третиране на фекална инконтиненция след раждане
 • Третиране на хронична болка след раждане (след епизиотомия)
 • Третиране на хронична болка след mesh имплант
 • Третиране на интерстициален цистит
 • Третиране на lichen planus

Третиране на lichen sclerosus

oshot

Как работи O-Shot®?

Процедурата започва с това, че лекарят взема кръв от ръката ви. След това, епруветката се поставя в специална центрофуга, която отделя плазмата богата на тромбоцити. След екстракцията на PRP от кръвта, материалът се инжектира в анестезирана зона на вулвата или във влагалището (със спекулум). Инжектирането е безболезнено – използва се анестезия под формата на крем за външните зони и перианален инжекционен блок, когато се работи във влагалището. Процедурата не е хирургична, т.е. няма възстановителен период. Отнема около 30-45 минути. Ефектът  е около 14-18 месеца след една сесия.

Oshot

ПРИНОСЪТ НА SKIN LINE

Иновация в нашите клиники е допълнителното обогатяване на PRP плазмата. За постигане на по-добър ефект нашите специалисти  добавят коктейли от  витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови киселини, ко- ензими, микроелементи, антиоксиданти, не омрежена хиалуронова киселина и др. След индивидуална консултация с всеки  пациент, дерматолозите преценяват какво количество и вид обогатяване ще е необходимо. Чрез плазмата, богата на тромбоцити, растежни фактори, микро- и макроелементи, се въздейства върху кожата по два начина – от една страна растежните фактори събуждат стволовите клетки на кожата за делене, а от друга страна чрез допълнителните витамини, минерали, аминокиселини и др. се подпомага  техния растеж.

Има ли нещо друго, което ще трябва да правя след процедурата?

Не. Трябва само да изчакате ефектът да се развие – обикновено той се разгръща в рамките на 3 месеца. Чувствителността става по-висока около 3-7 дни след процедурата, а новите тъкани се образуват в рамките на следващите 3-9 седмици.

Какви са възможните странични ефекти на O-Shot®?

Повечето пациенти не изпитват никакви странични ефекти. В редки случаи може да има леко зачервяване, подуване или усещане за „натъртване“, което отшумява само до няколко дни.

Д-р Михаил Михайлов д.м.

В Естетични клиники Skin Line процедурата Оргазъм Шот (O-Shot®) извършва

Д-р Михаил Михайлов д.м.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация