Ellanse – колагенов биостимулатор

Съдържание:

В ход на процесите на стареене, обемите и пълнотата на чертите на лицето ни бавно се губят. Това е причинено от по-ниската продукция и по-високата загуба на колаген, еластин и хиалуронова киселина след 25-тата ни годишнина. Като резултат, кожата започва да се отпуска и набръчква, изменяйки целия външен вид на лицето.

Ellanse logo

Какво е Ellanse?

Ellanse на Sinclair Pharma е инжектируем дермален филър от ново поколение, който има ролята на биостимулатор на нов колаген, адресиращ процесите на стареене на кожата с уникално двойно действие. Инжектирането на Ellanse стимулира естествения синтез на нов колаген. Най-важното, което трябва да знаете е, че вместо да се фокусира единствено върху мигновените и краткосрочни резултати след процедурата, Ellanse подобрява качеството и вида на кожата и в дългосрочен план.

Много пациенти бъркат Ellanse с хиалуронов дермален филър, но той не е такъв – направен е от поликапролактон, биорезорбируем медицински полимер, който се разгражда от тялото в период 12-24 месеца. Продуктът бива заместен от ваш собствен колаген, който възстановява загубените обеми, заздравява кожата и подобрява нейното качество.

Ellanse woman 1

За какво се използва Ellanse?

Ellanse e подходящ за жени и мъже на различна възраст. Може да адресира проблемни зони като назолабиални линии, хлътвания в зоната на бузите, белези (включително от акне) и отпусната кожа. Идеален избор е за дългосрочна борба с фините линии и бръчките, възстановяване на обеми в средната част на лицето и естествена стимулация и регенерация на загубения колаген. Ellanse може да възстанови лицевите контури, да стегне отпуснатата кожа, да подобри дефиницията на долната челюст и други зони на лицето. Резултатите от Ellanse издържат между една и четири години.

Ellanse woman 2

Кои са най-честите зони, в които се прилага Ellanse?

• Зони на лицето – скули, брадичка, долна челюст, назолабиални и марионетни линии – за изглаждане на фини линии и бръчки, възстановяване на загубени обеми
• При белези от акне, неравности по брадичката – за корекции на кожната текстура
• Ръце – за възстановяване на обеми

Ellanse man

Каква е разликата между Ellanse и хиалуроновите филъри?

Хиалуроновите филъри попълват загубените обеми като ги заместват с хиалуронов гел. Ellanse ги попълва първо с поликапролактон, който с времето се разгражда от тялото и се замества от естествения колаген на пациента – така наречения биостимулиращ ефект. Ellanse е различен, защото постига желаните естетични резултати както в краткосрочен, така и в дългосрочен план и постига подобрения както във външния вид, така и в качеството и здравето на кожата.

Ellanse woman 1

С какво ELLANSÉ е различен?
Науката зад стимулацията

Комбинирайки гладки PCL микросфери с носещ гел на основата на CMC, Ellansé започва да работи незабавно, запълвайки зоните, засегнати от загубата на обем. След това микросферите се разграждат с течение на времето, оставяйки след себе си колагенови структури, които постепенно възстановяват и преоформят контурите на лицето, за да възстановят младежката инфраструктура на кожата. Той има дълготраен ефект, така че намалява необходимостта от допълнителни процедури.

Често задавани въпроси за Ellanse:

Кой е подходящ пациент за Ellanse?

Ellanse е подходящ за широк набор от пациенти. По време на естетичната консултация с вашия лекар ще обсъдите кои зони ви притесняват, какви са желаните от вас резултати и вашата лична анамнеза и ще прецените дали Ellanse е подходящия продукт за вас. Ако скоро са ви поставяни други дермални филъри, може да се наложи да отложим процедурата с Ellanse.

Как протича процедурата?

Подобно на всички други инжекционни процедури, тази с Ellanse е бърза – отнема по-малко от 30 минути, през които вашия лекар ще инжектира продукта с подходяща техника през няколко инжекционни точки. Така той ще изгради „скеле“ по което с времето да се образува новия колаген.

Колко процедури с Ellanse са необходими?

Третирането с Ellanse е единична процедура. Продължителността на ефекта се контролира от дължината на веригите поликапролактон в различните видове Ellanse – 12 месеца в Ellanse S, 24 месеца в Ellanse M. След този период, процедурата може да бъде повторена, за да поддържате ефекта и да забавите процесите на стареене.

Боли ли?

Както повечето инжекционни продукти, Ellanse има лидокаин в състава си – локален анестетик, който намалява болката и дискомфорта. Ако желаете, лекарят ви може да постави и топикален лидокаин крем преди процедурата за допълнително обезболяване. Всички наши лекари се грижат за вашия комфорт по време на процедурата.

Какви са възможните странични ефекти?

Както при повечето инжекционни процедури възможните странични ефекти са зачервяване, подуване или хематоми (синини) в зоните на инжектиране. Ако се появят, те отминават между няколко дни и седмица от процедурата. Тези възможни странични ефекти няма да възпрепятстват нормалния ви начин на живот. Лекарят ви ще ви даде инструкции за грижа след процедурата и ще ви покани на консултация за да оцени резултата след определено време.

Какви резултати мога да очаквам?

След инжектиране на Ellanse ще забележите подобрения и увеличение в обема. За разлика от хиалуроновите филъри, Ellanse ще се разгради след няколко месеца. През това време, собственото ви тяло започва да синтезира колаген, който покрива микросферите на продукта. Това ще създаде по-дългосрочен обем в кожните тъкани. Ще забелязвате все по-добър ефект поради стимулацията на собствените лечебни процеси в кожата ви.

Колко време продължава ефектът от Ellanse?

Ellanse дава дългосрочни резултати, правейки го полу-перманентен инжекционен продукт. Подобно на хиалуроновите филъри, той се метаболизира от тялото с времето, но този процес на реабсорбция отнема по-дълго време (между 1 и 4 години, в зависимост от използвания продукт). Резултатите от Ellanse обаче не зависят само от това колко време отнема на продукта да бъде разграден от тялото. Стимулацията на собствения колаген ще продължи много след като продукта бъде абсорбиран.

Виж цените на процедурите с Ellanse в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за Ellanse в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация