Project Description

Отстраняване на разширени капиляри с лазер Nd:YAG (1064 nm)

Хемангиоми, съдови звезди

Хемангиомите са доброкачествени туморни образувания, произхождащи от кръвоносните съдове. Новообразуванията са доброкачествени и нарастват бавно или не нарастват въобще. Влияят се много добре от лечение и са с добра прогноза.

„Съдовите звезди” са често единични и не са свързани с друго заболяване. Състоят се от един или няколко централни съдове и множество разклонения. Имат форма на звездички или паяжина.

Хемангиомите и съдовите звезди се третират с Nd:YAG (1064 nm) лазер. Често се повлияват още след първата процедура. Процедурата е бърза и безболезнена.

Капиляри
Телангиектазии

Телангиектазии

Трайно разширени капиляри на кожата, линеарни, оформящи мрежести структури. Образуват се на откритите части на тялото при интензивно излагане на слънце, или са проява на кожно заболяване.

Повлияват се от терапия с Nd:YAG (1064 nm) лазер. Често е необходимо неколкократно третиране. Процедурите са през интервал 3-4 седмици.

Съдови малформации – “port-wine”, “cherry”

Съдови малоформации

Представляват доброкачествени, червени до тъмно виолетови полусферични съдови образувания на кожата, изградени от множество разширени капиляри. Рядко са единични. С напредване на възрастта размерите и броят им се увеличава.

Третират се с Nd:YAG (1064 nm) лазер. Често се налага повторно третиране. Процедурите са през интервал 3-4 седмици.

Как протича процедурата?

Магазин

Процедурата извършват