Лазерна епилация отвъд стандартите - Candela GentleMax Pro PLUS

Вече над 25 години, медицинските лазери от серията Gentle Pro на американската компания Candela са безспорен лидер в лазерната епилация в 89 страни по света.

Повече от 10 години след лансирането на последния GentleMax Pro, през 2022г. Candela представи и революционно новата си платформа GentleMax Pro Plus, която надминава всички досегашни стандарти за лазерна епилация в световен мащаб.

Candela GentleMax Pro Plus за лазерна епилация продуктово изображение

Candela GentleMax Pro Plus - нежният начин да се справите с нежеланото окосмяване

GentleMax Pro Plus комбинира (755nm) Александритен и (1064nm) Nd:YAG лазери с рекордно висока пикова мощност от 25000W за Александритния и 35000W за Nd:YAG лазерите. Комбинирането на тези два лазера прави възможно успешната лазерна епилация на нежеланото окосмяване при всички фототипове кожа (I-VI фототип). GentleMax Pro Plus® е златният стандарт за лазерна епилация на нежелано окосмяване при всички типове кожа. 

GentleMax Pro Plus е лазерна платформа с двойна дължина на вълната, която съчетава най-бързия и най-мощен александритен лазер с дължина на вълната 755 nm и също толкова мощен Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm.  Така GentleMax Pro Plus гарантира висококачествено третиране на нежеланото окосмяване с ненадмината бързина, ефикасност, лекота на използване, ефективност, безопасност и удовлетвореност на пациентите.

Лазерната епилация се основава на селективната абсорбция в хромофора меланин, който се намира главно в космения ствол и фоликул и в по-малко количество в кожата, в зависимост от цвета на кожата. Целта е пигментът в космения фоликул, да абсорбира топлината излъчена от лазера, за да загрее и унищожи клетките, покриващи космения фоликул. За да бъде процедурата успешна, косъмът трябва да се третира в анагенната (активна) фаза на цикъла на растеж.

Предимства на лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus

GentleMax Pro Plus превъзхожда не само всички предходни поколения на Candela, а и всички други съществуващи системи за лазерна епилация

лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus с две дължини на вълната

755nm +1064nm

Две дължини на вълната за ефективна лазерна епилация на всички типове кожа

лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus с 3 херца

3 Hz максимална скорост

Високата мощност позволява излъчването на 3 импулса в секунда за много по-бързи процедури

лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus с 26 мм спот

26 мм работен спот

Работният спот покрива 530 мм2 при всеки лазерен импулс за ненадмината скорост на третиране при големи зони

лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus с по-голяма мощност

Мощен, но нежен към кожата

Запазена марка на Candela са изключително комфортните процедури, въпреки 2 пъти по-голямата мощност спрямо други лазери

лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus с 2 мс дължина на импулса

2 ms лазерен импулс

Най-късият за индустрията импулс за ефективна третиране на най-тънките и остатъчни косми при лазерна епилация

лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus с DCD

DCD - динамично охлаждане

DCD™ динамично охлаждане на кожата с криоспрей за оптимална защита на кожата

За кого е подходяща лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus

Лазерната епилация с Candela GentleMax Pro Plus е подходяща за всеки цвят и тип кожа, както и за всеки цвят и дебелина на косъма.

лазерна епилация за всички нюанси на кожата с Candela GentleMax Pro Plus

С GentleMax Pro Plus всички досегашни предизвикателства пред лазерната епилация като невъзможност за третиране на фини и светли косми, болезненост и дискомфорт, голям брой необходими процедури, невъзможност за третиране на кожа с тен и други, биват решени.

Защо да изберете Candela GentleMax Pro за вашата лазерна епилация

Лазерна епилация с ненадмината ефективност

Candela е най-доказаната марка лазерно оборудване за трайна медицинска лазерна епилация с над 25 годинишна история в медицинските лазери. Ненадминатата мощност на лазерната платформа GentleMax Pro Plus, в комбинация с фините настройки и дават ненадминати резултати в лазерната епилация на всички зони. Рекордно краткият лазерен импулс от 2ms позволява успешното третиране и на най-фините и тънки косми. Това увеличава многократно крайния резултат от лазерната епилация, т.като основното предизвикателство пред нея са зоните с остатъчни фини и светли косми.

Лазерна епилация с ненадмината бързина

3Hz честота на лазерния импулс или възможността на GentleMax Pro Plus да произвежда 3, равни по мощност и енергия импулса в рамките на 1 секунда, позволява извършването два пъти по-кратки процедури като за пример една от най-големите и  зони от тялото – цели крака – отнема 20тина минути. Друго предимство при GentleMax Pro Plus са големите спотове – 20 до 26мм, които позволяват всяка зона да бъде извършена с много по-малко лазерни импулси. Комбинацията на тези две характеристики, отличаващи Candela от други лазерни системи и предходните поколения GentleMax, спестяват допълнитело време и дават допълнителен комфорт на пациента.

Лазерна епилация с максимален комфорт

Характерно за Candela и поколенията GentleMax е ниския дискомфорт от лазерната епилация. Оставайки верни на себе си, и при GentleMax Pro Plus Candela запазват и дори подобряват комфорта от процедурата, въпреки по-голямата мощност на всеки импулс. Двукратно по-краткото време за третиране за големи зони осигурява допълнителен комфорт. 

Лазерна епилация с максимална защита на кожата

Охлаждането DCD повишава комфорта на пациента и защитата на епидермиса, като впръсква криогенен спрей в горните слоеве на кожата милисекунди преди и след лазерните импулси. Повишената мощност на Candela GentleMax Pro Plus изисква изключителна защита на епидермиса. 

Други приложения на Candela GentleMax Pro Plus в естетичната медицина:

 • Третиране на пигментни лезии (Alex 755nm)
 • Третиране на васкуларни лезии (Alex 755nm)
 • Третиране на фини линии и бръчки (Nd:YAG 1064nm)
 • Лазерно подмладяване (Nd:YAG 1064nm)
 • Третиране на васкуларни лезии (Nd:YAG 1064nm)
 • Премахване на хемангиоми (Nd:YAG 1064nm)
 • Третиране на дифузна червенина и капиляри (Nd:YAG 1064nm)
 • Лечение на розацея (Nd:YAG 1064nm)
 • Лечение на активно акне (Nd:YAG 1064nm)
 • Третиране на спайдер вени по краката (Nd:YAG 1064nm)
 • Лечение на онихомикоза (Nd:YAG 1064nm)
 • Премахване на вирусни образувания (Nd:YAG 1064nm)

Лазерна епилация с Candela GentleMax Pro Plus – противопоказания

Третирането на нежелано окосмяване с Candela GentleMax Pro Plus е противопоказано за: Пациенти, които са свръхчувствителни към светлина в инфрачервената област на дължината на вълната; имат увредена от слънцето кожа (лечението е противопоказано само с лазера Alex 755 nm); Имат скорошно незащитено излагане на слънце (за лазера Alex 755 nm в рамките на четири седмици преди процедурата; за Nd:YAG лазера в рамките на две седмица преди процедурата); Използвали са солариум или продукти за промяна на тена, като кремове, лосиони и спрейове; Приемали са лекарства, за които е известно, че повишават чувствителността към слънчева светлина; Имат припадъци, предизвикани от светлина; Приемат антикоагуланти, перорален изотретиноин, през последните шест месеца; Приемат лекарства, които променят реакцията на заздравяване на рани; Имат анамнеза за проблеми със заздравяването или анамнеза за образуване на келоиди; Имат активна локализирана или системна инфекция или отворена рана в третираната област; Имат значително системно заболяване или заболяване, локализирано в третираната област; Имат анамнеза за рак на кожата или подозрителни лезии или имат лупус; Получават или са получавали терапия със злато; При бременност и кърмене.

Възможни странични ефекти при лазерна епилация с GentleMax Pro

Нежеланите странични ефекти при третиране на нежелано оксомяване с Candela Gentle Max Pro Plus могат да включват образуване на мехури, струпеи, корички, пустули, изгаряния, хипопигментация, хиперпигментация, еритема, оток и белези. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Подкожното инжектиране на лидокаин или друг локален анестетик преди лечение с лазер може да увеличи честотата на нежеланите ефекти, като изгаряния, еритема и мехури.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: За да намалите честотата на нежеланите ефекти, като например изгаряния, еритема и образуване на мехури, не третирайте с Alex 755 nm излагани на слънце участъци от кожата.

ВАЖНО: Ефективността на лечението и възможността за поява на нежелани ефекти са в пряка зависимост от настройките на лазера и използваната енергия: по-високите нива на използвана енергия повишават ефективността на лечението, но също така увеличават възможността за нежелани ефекти.

Виж цените на процедурите лазерна епилация в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за лазерна епилация в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация