Отстраняване на кожни образувания

Отстраняване на кожни образувания с лазери
Er:YAG (infrared, 2940 nm) и CO2 (10 600 nm)

Er:YAG (infrared, 2940 nm) и CO2 (10 600nm) са лазери, чрез които се отстраняват кожни образувания /след преценка от дерматолог/ безболезнено. Предимство е, че термичната енергия не причинява продължителна топлинна травма, което намалява риска от усложнения след процедурата. Ограниченият топлинен ефект води до минимален еритем /зачервяване/ и дискомфорт след третиране. В зависимост от вида и размера на образуванието са необходими от 1 до няколко процедури, интервалът между които е 3 седмици.

Изследване на кожни образувания с дерматоскоп

Дерматоскоп

Дерматоскопията е скринигов метод за изследване на пигментни лезии и други кожни образувания. Прилага се с цел – профилактика и ранна диагностика на злокачествените заболявания на кожата, както и за проследяване развитието на доброкачествени лезии. Използва се оптична система с изкуствена светлина, която позволява да се изследват кожните образувания в дълбочина.

Отстраняване на кожни образувания с електрокуагулатор

Електрокоагулацията е метод, при който чрез концентрация на електрическа енергия /диатермичен ток/ върху малка площ се достига висока температура, предизвикваща коагулация или некроза на третираната тъкан. Достигнатата температура е достатъчно висока, за да предизвиква коагулация и умъртвяване на обработените кожни образувания, които се премахват в момента и не е необходимо повторно третиране. Предизвиква слабо поносимо парене.

електрокоагулация

Себорейни веруки

Доброкачествени образувания на кожата, надигнати с неравна повърхност, светлокафяв до черен цвят, разположени в себорейните области. Често се възпаляват в зоните на триене.

Фиброми

Доброкачествени образувания. Меките фиброми са с цвета на кожата или слабо пигментирани, размерите варират от 1мм до около 5см., а някои достигат до големина на грахово зърно. Най-често фибромите се появяват по кожата на мишниците, слабините, врата, шията.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация