Skin Line

ВАРНА
0888 614 914

СОФИЯ
0886 614 714

Съдова дерматология и дерматохирургия

Изследване с дерматоскоп

Dermatoscope

Дерматоскопията е скринигов метод за изследване на пигментни лезии и други кожни образувания. Прилага се с цел – профилактика и ранна диагностика на злокачествените заболявания на кожата, както и за проследяване развитието на доброкачествени лезии. Използва се оптична система с изкуствена светлина, която позволява да се изследват кожните образувания в дълбочина.

Отстраняване с лазер Nd:YAG (infrared, 1064 nm)

Хемангиоми, съдови звезди

Laser Dermatologic Surgery

Хемангиомите са доброкачествени туморни образувания, произхождащи от кръвоносните съдове. Новообразуванията са доброкачествени и нарастват бавно или не нарастват въобще. Влияят се много добре от лечение и са с добра прогноза.

„Съдовите звезди” са често единични и не са свързани с друго заболяване. Състоят се от един или няколко централни съдове и множество разклонения. Имат форма на звездички или паяжина.

Хемангиомите и съдовите звезди се третират с Nd:YAG (infrared, 1064 nm) лазер. Често се повлияват още след първата процедура. Процедурата е бърза и безболезнена.

Телангиектазии

Laser Dermatologic Surgery

Трайно разширени капиляри на кожата, линеарни, оформящи мрежести структури. Образуват се на откритите части на тялото при интензивно излагане на слънце, или са проява на кожно заболяване.

Повлияват се от терапия с Nd:YAG (infrared, 1064 nm) лазер. Често е необходимо неколкократно третиране. Процедурите са през интервал 3-4 седмици.

Съдови малформации – “port-wine”, “cherry”

Laser Dermatologic Surgery

Представляват доброкачествени, червени до тъмно виолетови полусферични съдови образувания на кожата, изградени от множество разширени капиляри. Рядко са единични. С напредване на възрастта размерите и броят им се увеличава.

Третират се с Nd:YAG (infrared, 1064 nm) лазер. Често се налага повторно третиране. Процедурите са през интервал 3-4 седмици.

Терапии с лазер Er:YAG (infrared, 2940 nm) / CO2 (10 600 nm)

Er:YAG (infrared, 2940 nm) и CO2 (10 600nm) са лазери, чрез които се отстраняват кожни образувания /след преценка от дерматолог/ безболезнено. Предимство е, че термичната енергия не причинява продължителна топлинна травма, което намалява риска от усложнения след процедурата. Ограниченият топлинен ефект води до минимален еритем /зачервяване/ и дискомфорт след третиране. В зависимост от вида и размера на образуванието са необходими от 1 до няколко процедури, интервалът между които е 3 седмици. Подходящ е за третиране на :

Face Therapy

Акне и белези от акне

кожа с разширени пори, склонна към акне, неравности на кожата вследствие от възпалителни и невъзпалителни процеси, засягащи мастните жлези.

Body Laser Therapy

Стрии, белези

Стриите са кожен дефект, дължащ се на преразтягане на отделните й слоеве при намалена еластичност. Белези /цикатрикси/ – разрастване на съединителна тъкан в или извън очертанията на първоначалния кожен дефект. Сформирането им и нормален етап от заздравителния процес.

Pigments Laser Therapy

Пигментации

повърхностно или по-дълбоко, неравномерно натрупване на меланин в кожата, с последваща видима промяна в цвета.

Отстраняване с електрокуагулатор

Electrocoagulation

Електрокоагулацията е метод, при който чрез концентрация на електрическа енергия /диатермичен ток/ върху малка площ се достига висока температура, предизвикваща коагулация или некроза на третираната тъкан. Достигнатата температура е достатъчно висока, за да предизвиква коагулация и умъртвяване на обработените кожни образувания, които се премахват в момента и не е необходимо повторно третиране. Предизвиква слабо поносимо парене.

Себорейни веруки

Доброкачествени образувания на кожата, надигнати с неравна повърхност, светлокафяв до черен цвят, разположени в себорейните области. Често се възпаляват в зоните на триене.

Фиброми

Доброкачествени образувания. Меките фиброми са с цвета на кожата или слабо пигментирани, размерите варират от 1мм до около 5см., а някои достигат до големина на грахово зърно. Най-често фибромите се появяват по кожата на мишниците, слабините, врата, шията.

Странична навигация