Екзозом

Екзозоми -
революционна регенеративна терапия за лице и скалп

Съдържание:

Екзозомите бързо навлизат като революционна терапия в естетичната и регенеративната медицина. Най-честите им приложения са в процедури за лице, терапии за скалп срещу косопад и терапии след по-инвазивни процедури като аблативни лазери и химични пилинги за по-бързо възстановяване. Тези приложения впрягат регенеративните свойства на екзозомите за да подобрят кожната текстура, да намалят белезите и да стимулират растежа на косата.

Екзозом

Какво са екзозомите?

Екзозомите представляват изключително малки екстрацелуларни везикули, които се отделят натурално от почти всички видове клетки. Те функционират като комуникатори, носейки протеини, липиди и нуклеинови киселини между клетките. Този фундаментален процес – междуклетъчната комуникация е жизненоважен за поддържане на клетъчната хомеостаза и извършването на различни физиологични процеси като лечение и регенерация на тъканите. В естетичната медицина, възможността на екзозомите да повлияват на поведението на клетките позволява нов начин на третиране на различни кожни проблеми и поддържане на младежкия вид като цяло.

Как работи терапията с екзозоми и какви са очакваните резултати?

Едно от големите предимства на терапията с екзозоми е това, че те стимулират синтеза на собствен колаген, подобряват еластичността на кожата и подобряват заздравяването на рани и травми без да се използват чужди или синтетични вещества. Това прави терапиите с екзозоми привлекателна опция за хора, които търсят естествени и минимално инвазивни решения срещу процесите на стареене. В допълнение, екзозомите имат противовъзпалително действие, което ги прави подходящи при състояния като акне и розацея.

Най-честите приложения на екзозомите в естетичната медицина са процедури за лице, терапии за скалп срещу косопад и терапии след по-инвазивни процедури като аблативни лазери и химични пилинги за по-бързо възстановяване. Тези приложения впрягат регенеративните свойства на екзозомите за да подобрят кожната текстура, да намалят белезите и да стимулират растежа на косата.

Използват се или автоложните (собствените) екзозоми на пациента, придобити от неговата собствена кръвна плазма или готови коктейли изготвени от ембрионални стволови клетки, често обогатени с витамини и минерали, в зависимост от терапията, която изберете заедно с вашия лекар. След това те биват доставени в желаната зона чрез избрания метод – инжектиране или микронидлинг, където се прикачват за клетките и им помагат да се регенерират и ревитализират.

Терапията с екзозоми стимулира синтеза на собствен колаген до 6 пъти и увеличават нивата на еластин с до 30%. Процедурите помагат на третираната кожа да се регенерира по здравословен и естествен начин. Резултатите са ревитализирана кожа с по-свеж, гладък, стегнат и сияен вид. Терапията с екзозоми подобрява и здравето на косата. Подобрява качеството на клетките, стимулира новия растеж, контролира косопада, защитава стволовите клетки на космените фоликули от вреди и подобрява текстурата на косата. След други естетични процедури като СО2 лазерни пилинги, химични пилинги или Morpheus8, приложението на екзозоми намалява възстановителния период и риска от странични ефекти като постинфламаторни хиперпигментации и подобрява резултатите.

Ползи от терапиите с екзозоми

1. Безопасна нехирургична процедура с минимален възстановителен период:

Терапиите с екзозоми са нехирургични и минимално инвазивни. Това означава, че възстановителния период е изключително кратък. Възможността от поява на странични ефекти също е минимална, тъй като екзозомите са хипоалергенни и неимуногенни.

2. Бори се с признаците на стареене и подобрява тонуса на кожата:

Бори се с признаците на стареене и подобрява тонуса на кожата: Терапията с екзозоми е ефективна срещу признаците на стареене. Лекува и регенерира клетките, които имат видими признаци на стареене и кара кожата да изглежда по-млада и сияйна. Намалява и хроничното възпаление при състояния като акне и розацея.

3. Подобрява регенерацията на тъканите:

Терапията с екзозоми може да обърне процеса на тъканна дегенерация – важна част от процеса на стареене. Терапията стимулира растежа на нови тъкани и подобрява клетъчното здраве.

4. Повишава клетъчния имунитет:

Терапията с екзозоми регенерира по-здрави клетки и възстановява увредените такива. Те функционират по-добре, което повишава имунитета им.

Видове терапии с екзозоми за лице и коса

Екзозом

SKIN LINE SIGNATURE EXOHEAL

Нашия Skin Line Signature Exoheal е скинбустер с патентована екзозомна биотехнология. Съдържа 49.2 милиарда екзозоми. Подхранва собствените регенеративни умения на кожата за да третира очувствяване на кожата и признаци на стареене като: разширени пори, отслабнала кожна бариера, сухота, пигментации, зачервяване, проблеми с кожата причинени от стрес, суха и груба текстура. Повишава синтеза на колаген тип I с до 143%, а на колаген тип III с до 67%. Намалява възпалението като потиска образуването на цитокините TNF-α и IL-6 с над 50%. Подобрява функцията на екзозомите със специален пептид съдържащ 6 вида растежни фактори. В допълнение, продуктът се обогатява с 22 вида аминокиселини, 13 витамина, 7 пептида, 4 антиоксиданта, 4 минерали, 8 типа хиалуронова киселина за оптимален ефект. Терапията хидратира, ревитализира, подхранва и защитава кожата и я прави по-сияйна. Отнема около 30-45мин и може да се прилага на лице, скалп, както и зони по тялото. Комбинира се както с други регенеративни процедури като PRP & PRF, така и с лазерни и микронидлинг процедури.

АВТОЛОЖНИ ЕКЗОЗОМИ

Автоложните екзозоми са собствени екзозоми на пациента. Те се извличат от собствената кръв на пациента използвайки уникална система от центрофугиране и ултрафилтрация, за да се постигне висока концентрация на собствени висококачествени екзозоми. Това, че са автоложни означава, че няма никакъв риск от имунна реакция или странични ефекти, тъй като екзозомите са извлечени от същия човек, на който ще бъде извършена процедурата. Процедурата е сравнително бърза – отнема между 45-60мин. Извлича се 40ml кръв, така че молим пациентите да са се хранили 1-2 часа преди процедурата и да са добре хидратирани, както и да избягват употребата на алкохол в деня преди процедурата. Веднага след като се извлече кръвта, тя бива центрофугирана, филтрирана и подготвена за инжектиране. Получават се около 5ml автоложни екзозоми за инжектиране в лицето или скалпа. През това време на пациента се прилага топикален обезболяващ крем, който прави инжектирането безболезнено. Ако прилагаме автоложните екзозоми след лазерна или микронидлинг процедура, можем да използваме т.нар. laser assisted drug delivery – топикално приложение на екзозомите след другата терапия, което използва създадените микроканалчета от лазерът или микронидлинг устройството, за да се достигнат желаните клетки. Винаги подготвяме и инжектираме автоложните екзозоми в същата сесия, за да осигурим тяхното високо качество и жизнеспособност. В естетичната медицина, автоложните екзозоми се използват за възстановяване на меките тъкани, подобряване на качеството на кожата, сиянието на тена, повишаване на синтеза на колаген и еластин за намаляване на фините линии и бръчки, подобряване на вида на стрии, пигментации, акне, розацея. Автоложните екзозоми подобряват качеството на космените фоликули, увеличават растежа на косата, правейки ги изключително подходящи след трансплантация на коса или при различни типове косопад.

Екзозом

Dermapen микронидлинг с екзозоми MG-EXO-SKIN

Микронидлинг терапиите с Dermapen4 вече са любими на много от вас. При някои индикации като акне, розацея, пигментации и мелазма добавянето на етично добитите екзозоми MG-EXO-SKIN, създадени да максимизират резултатите от клиничния микронидлинг, извличат максимума от контролираните микротравми и силата на екзозомите, водейки не просто до подмладяване, а до регенерация. Добавянето на MG-EXO-SKIN към процедурата с Dermapen4 доставя над 806 милиона екзозоми в третираната зона на минута и ги разпределя равномерно по цялата зона. Чрез този метод имаме по-малък риск от хематоми (посиняване), по-бърз възстановителен период и по-бърза процедура – само около 30мин.

Какви са ползите от Dermapen4 + MG-EXO-SKIN?

- Изпращане на сигнали на клетъчно ниво, които подсилват собствените регенеративни и лечебни процеси за по-младежки вид на кожата.
- Максимални резултати за регенериране на кожата без инвазивни техники.
- Стимулиране на синтеза на собствен колаген и еластин.
- Промотиране на възстановителните и лечебни процеси за третиране на белези.
- Третиране на множество чести проблеми като пигментации, розацея, мелазма, акне, признаци на стареене.
- Възможност за комбиниране с други специализирани Dermapen4 продукти в една процедура персонализирана за вашата кожа.
- По-бързи резултати от всяка Dermapen4 микронидлинг процедура.

Виж цените на процедурите с екзозоми в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за екзозоми в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация