Стрии

Стрии

Стриите са вид белези, които могат да бъдат червени, розови, или лилави ивици по кожата, които избледняват до бели или сиви. Могат да бъдат също групи от вдлъбнати линии, обикновено по корема, бедрата, гърдите, раменете или горната част на ръцете. По-често срещани са при жени и могат да се появят по време на бременност. Стриите могат да засегнат и други групи хора, чието тяло е претърпяло скоростни промени – пубертет, растеж, качване на мускулна масапри спортисти.

Стриите са причинени от разскъсвания в дермисът, средният слой на кожата, който се състои от колаген, еластин и фибрилин – протеини, които дават на кожата нейната сила и еластичност. Хормоналните промени при бързо качване на тегло също могат да причинят стрии. Други фактори, причиняващи стрии са лекарства (орални или локални стероиди)или медицински състояния (проблеми с адреналните жлези).

Белези

Белезите са естествена част от процеса на лечение на кожата, но често могат да причинят болка, неудобство, или естетични проблеми. Повечето малки белези стават почти невидими, ако имат необходимото време за възстановяване, но големите, плътни или вдлъбнати белези могат да бъдат третирани, за да се подобри видът им. Белезите могат да бъдат причинени от всяко нараняване на кожата. Ако раната е по-дълбока обаче, времето за лечение се увеличава, а белегът става по-видим. Повечето белези подлежат на третиране, а вашият дерматолог ще ви препоръча най-подходящата терапия спрямо нараняването, причинило белега.

Подходящи терапии

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Bannerзапиши консултация