Skin Line

ВАРНА
0888 614 914

СОФИЯ
0886 614 714

Неоперативна блефаропластика с Plasma BT

Околоочният контур е най-деликатната зона от лицето и там се наблюдават първите признаци на стареене.  Кожата в тази област е най-слабо хидратирана и съдържа по-малко мазнини и потни жлези, което я прави още по-уязвима на външни въздействия и стареене. Тя е 2 пъти по-тънка в сравнение с кожата по лицето и с напредване на възрастта изтънява още повече.

Околоочният контур е една от най-подвижните зони на лицето. Всяка мимика и напрежение оказват негативно въздействие върху еластичността и блясъка й.

Най-общо измененията в тази зона се изразяват в отпускане на кожата в областта на горния клепач, поява на бръчки тип “пачи крак”, торбички и отоци, под или около очите. Тези промени придават на лицето цялостно уморен и състарен вид.

До скоро хирургичната блефаропластика беше единствения метод за отстраняване на излишната кожа на горния и стягане на долния клепач. Добрата новина е, че в България се появи съвършено нова апаратура – Plasma Beauty Technology ( Plasma BT), революционна, патентована технология, която отваря нови хоризонти и възможности в естетичната медицина. Тя е първото устройство в света, което предлага комбинирано използване на  хирургичните и естетичните възможности на плазма технологията. Клиника Skin Line има привилегията да представи на българския естетичен пазар тази иновация.

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) използва усъвършенствана плазмена технология за атмосферно налягане, като по този начин обхваща голям диапазон от процедури, спрямо индивидуалните нужди на пациента.

Плазмата е четвъртото състояние на материята след твърдо вещество, течност и газ. Тя представлява газ, който е йонизиран при висока температура и висока електроенергия.
Skin Line

Plasma Beauty Technology (Plasma BT)  работи на принципа на създаване на  контролиран плазмен микроимпулс между върха на иглата и кожата на пациента. Така генерираната ниско волтова дъга, контролирано сублимира (веществото преминава от твърдо, директно в газообразно състояние) епидермиса. Той се стопява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата с цел лифтинг. Терапията действа локално, без да уврежда околната тъкан.

Plasma Beauty Technology (Plasma BT) е платформа, която комбинира два патентовани метода:

Plasma SurgicalTM и Plasma ShowerTM /фракционирана волтаична плазма/

Plasma Surgical TM

Неоперативна блефаропластика

Именно Plasma Surgical  може да осъществи прецизна неоперативна корекция на околоочния контур. Чрез не-хирургичната блефаропластика с Plasma Beauty Technology (Plasma BT) се избягват всички рискове, свързани с традиционната хирургическа намеса – без рязане и остраняване на излишната кожа или мастна тъкан, без модифициране на орбикуларния мускул. Процедурата е по-бърза и безопасна от традиционната блефаропластика. Тя е добра възможност и за пациенти, които не желаят да се подложат на класическа операция, а имат показания за лифтинг на клепачите. Освен всичко тя позволява извършване на допълнителна корекция след процедурата, за разлика от хирургичната блефаропластика.

Skin Line

Skin Line

Plasma Surgical ™ има три режима на работа – единичен, пулсов и непрекъснат изстрел, които могат да се сменят в зависимост от вида на терапията и предпочитанията на лекаря. При всеки от тези режими има възможност за избор между четири различни мощности. Понастоящем в света няма друго плазмено устройство, което да предлага такъв голям избор от функции и мощности.

Техниката за блефаропластика на Plasma Surgical ™ е определена като “динамична”, тъй като не нарушава движението на клепачите по време и непосредствено след процедурата.

Върху кожата на третираната зона се появяват миниатюрни крусти, които отпадат до 10 дни. В първите няколко дни има оток и пациентите изпитват известен дискомфорт. В зависимост от степента на отпускане и  обема на излишната кожа  могат да се извършат 1-3 процедури с интервал от 30 дни, като постигнатият финален резултат се запазва до 2 години.

Процедури с Plasma Surgical™:

 • неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач – лифтинг и регенерация /отпуснати клепачи/
 • премахване на бръчки в околоочния контур тип „пачи крак“
 • премахване на фини бръчки над горната устна “баркод” и периоралната зона
 • третиране на белези, стрии, келоиди
 • премахване на брадавици, ксантелазми, кератози и др. кожни образувания
 • третиране на пигментации, старчески петна, татуировки
 • лечение на активно акне
 • лифтинг на периаурикуларната зона /около ушната мида/

Предимства на Plasma Surgical™

 • Нехирургична интервенция в в околоочна зона, при която не е необходима хирургическа инцизия
 • Неаблативна процедура – лифтинг, регенерация, третиране на белези, противовъзпалителни процедури
 • Кратка процедура с бърз възстановителен период
 • По-ниска стойност спрямо хирургичната процедура

Plasma Surgical TM Преди и След

Skin Line

Skin Line

Skin Line

Skin Line

Plasma Shower TM

Неоперативна блефаропластика

Plasma Shower™ е апликатор, който доставя фракционирана волтаична плазма. Тя е единствената по рода си патентована технология, използваща нискотемпературна атмосферна плазма, която предизвиква мощен стерилизиращ ефект. Този метод е особено успешен за третиране на активно акне. Plasma Shower™ потиска появата на акнеично възпаление чрез бактериална стерилизация и същевременн намалява прекомерното производство на мастен секрет/себум/.

Фракционираната  волтаична плазма осъществяяа временното разкъсване на междуклетъчните връзки и по този начин улеснява ефективна трансдермална доставка /TDDS/ в кожата на различни активни субстанции. Този патентован метод позволява плазмения поток да разхлаби временно молекулите на клетъчната адхезия, което позволява ефективно и с много голяма скорост абсорбиране на активни вещества / волтаична мезотерапия/. Чрез TDDS се третират пигментации посредством трансдермална доставка на изсветляващи и потискащи тирозиназата продукти, така Plasma Shower™ се предизвиква изсветляване, регенерация и витализация на кожата.

Skin Line

Skin Line

Skin Line

Процедури с Plasma Shower™:

 • Лечение на активно акне – унищожава бактерията, предизвикваща акне
 • Регенериране и стягане на кожата
 • Изсветляване на  пигментни лезии
 • Третиране на Капиляри
 • Волтаична мезотерапия

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) е апаратура от висок клас.

В зависимост от енергията, с която се провеждат терапиите , въздействието, интензитета и ефекта от процедурата се променят. Извършени в различните нива на кожния слой, терапиите третират специфични кожни проблеми:

 1. Повърхностен слой на кожата -  убива микроби и бактерии чрез разрушаване на бактериалната молекулярна структура
 2. Епидермис -  драматично увеличава скоростта на абсорбция на кожата чрез временно разрушаване на клетъчната адхезионна молекула
 3. Дермис – стяга кожата и стимулира образуването на колаген и нови  фибробласти.

Skin Line

Изследванията, проведени от университета в Мюнхен, показват, че плазмата е фатална за бактериите, но осигурява благоприятно стимулиране на клетките и спомага процеса на  регенериране на кожата. Това я прави уникална за употреба при различните типове лечение и терапии, според индивидуалните нужди на пациента.

Болезнени ли са процедурите?

Процедурите с Plasma ShowerTM   са безболезнени, а когато се работи  с Plasma SurgicalTM , се прилага локална упойка, за да сведе  чувството за дискомфорт до минимум.

Кога се забелязва резултат?

Резултатът след  процедура с Plasma Surgical™ или Plasma Shower™ не е моментален, тъй като отнема известен период от време за възстановяване на кожата.

След лечение на акне, до няколко дни кожата придобива много по-здравословен вид, избистрен и равномерен тен, но цялостния ефект може да се наблюдава след около 2-3 седмици, когато кожата е напълно възстановена.

След третиране на околоочен контур производството на нов колаген и стягането на кожата става постепенно в период от около 6 седмици.

Всички процедури се извършват след предварителна безплатена консултация с лекар, който извършва манипулацията.

ЦЕНИ →

назад

Странична навигация