Неоперативна блефаропластика

Околоочният контур е най-деликатната зона от лицето и там се наблюдават първите признаци на стареене.  Кожата в тази област е най-слабо хидратирана и съдържа по-малко мазнини и потни жлези, което я прави още по-уязвима на външни въздействия и стареене. Тя е 2 пъти по-тънка в сравнение с кожата по лицето и с напредване на възрастта изтънява още повече.

Околоочният контур е една от най-подвижните зони на лицето. Всяка мимика и напрежение оказват негативно въздействие върху еластичността и блясъка й.

Най-общо измененията в тази зона се изразяват в отпускане на кожата в областта на горния клепач, поява на бръчки тип “пачи крак”, торбички и отоци, под или около очите. Тези промени придават на лицето цялостно уморен и състарен вид.

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) използва усъвършенствана плазмена технология за атмосферно налягане, като по този начин обхваща голям диапазон от процедури, спрямо индивидуалните нужди на пациента.

Плазмата е четвъртото състояние на материята след твърдо вещество, течност и газ. Тя представлява газ, който е йонизиран при висока температура и висока електроенергия.

До скоро хирургичната блефаропластика беше единствения метод за отстраняване на излишната кожа на горния и стягане на долния клепач. Добрата новина е, че в България се появи съвършено нова апаратура – Plasma Beauty Technology ( Plasma BT), революционна, патентована технология, която отваря нови хоризонти и възможности в естетичната медицина. Тя е първото устройство в света, което предлага комбинирано използване на  хирургичните и естетичните възможности на плазма технологията. Клиника Skin Line има привилегията да представи на българския естетичен пазар тази иновация.

Волтаична

Plasma Beauty Technology (Plasma BT)  работи на принципа на създаване на  контролиран плазмен микроимпулс между върха на иглата и кожата на пациента. Така генерираната ниско волтова дъга, контролирано сублимира (веществото преминава от твърдо, директно в газообразно състояние) епидермиса. Той се стопява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата с цел лифтинг. Терапията действа локално, без да уврежда околната тъкан.

Plasma Beauty Technology (Plasma BT) е платформа, която комбинира два патентовани метода:

Неоперативна блефаропластика

Именно Plasma Surgical  може да осъществи прецизна неоперативна корекция на околоочния контур. Чрез не-хирургичната блефаропластика с Plasma Beauty Technology (Plasma BT) се избягват всички рискове, свързани с традиционната хирургическа намеса – без рязане и остраняване на излишната кожа или мастна тъкан, без модифициране на орбикуларния мускул. Процедурата е по-бърза и безопасна от традиционната блефаропластика. Тя е добра възможност и за пациенти, които не желаят да се подложат на класическа операция, а имат показания за лифтинг на клепачите. Освен всичко тя позволява извършване на допълнителна корекция след процедурата, за разлика от хирургичната блефаропластика.

Skin Line

Plasma Surgical ™ има три режима на работа – единичен, пулсов и непрекъснат изстрел, които могат да се сменят в зависимост от вида на терапията и предпочитанията на лекаря. При всеки от тези режими има възможност за избор между четири различни мощности. Понастоящем в света няма друго плазмено устройство, което да предлага такъв голям избор от функции и мощности.

Skin Line

Техниката за блефаропластика на Plasma Surgical ™ е определена като “динамична”, тъй като не нарушава движението на клепачите по време и непосредствено след процедурата.

Върху кожата на третираната зона се появяват миниатюрни крусти, които отпадат до 10 дни. В първите няколко дни има оток и пациентите изпитват известен дискомфорт. В зависимост от степента на отпускане и  обема на излишната кожа  могат да се извършат 1-3 процедури с интервал от 30 дни, като постигнатият финален резултат се запазва до 2 години.

Процедури с Plasma Surgical™:

 • неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач – лифтинг и регенерация /отпуснати клепачи/
 • премахване на бръчки в околоочния контур тип „пачи крак“
 • премахване на фини бръчки над горната устна “баркод” и периоралната зона
 • третиране на белези, стрии, келоиди
 • премахване на брадавици, ксантелазми, кератози и др. кожни образувания
 • третиране на пигментации, старчески петна, татуировки
 • лечение на активно акне
 • лифтинг на периаурикуларната зона /около ушната мида/

Предимства на Plasma Surgical™

 • Нехирургична интервенция в в околоочна зона, при която не е необходима хирургическа инцизия
 • Неаблативна процедура – лифтинг, регенерация, третиране на белези, противовъзпалителни процедури
 • Кратка процедура с бърз възстановителен период
 • По-ниска стойност спрямо хирургичната процедура

Plasma Surgical TM Преди и След

Skin Line

 Skin Line

Skin Line

 Skin Line

Неоперативна блефаропластика

Plasma Shower™ е апликатор, който доставя фракционирана волтаична плазма. Тя е единствената по рода си патентована технология, използваща нискотемпературна атмосферна плазма, която предизвиква мощен стерилизиращ ефект. Този метод е особено успешен за третиране на активно акне. Plasma Shower™ потиска появата на акнеично възпаление чрез бактериална стерилизация и същевременн намалява прекомерното производство на мастен секрет/себум/.

Фракционираната  волтаична плазма осъществяяа временното разкъсване на междуклетъчните връзки и по този начин улеснява ефективна трансдермална доставка /TDDS/ в кожата на различни активни субстанции. Този патентован метод позволява плазмения поток да разхлаби временно молекулите на клетъчната адхезия, което позволява ефективно и с много голяма скорост абсорбиране на активни вещества / волтаична мезотерапия/. Чрез TDDS се третират пигментации посредством трансдермална доставка на изсветляващи и потискащи тирозиназата продукти, така Plasma Shower™ се предизвиква изсветляване, регенерация и витализация на кожата.

Skin Line

Skin Line

Skin Line

Процедури с Plasma Shower™:

 • Лечение на активно акне – унищожава бактерията, предизвикваща акне
 • Регенериране и стягане на кожата
 • Изсветляване на  пигментни лезии
 • Третиране на Капиляри
 • Волтаична мезотерапия

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) е апаратура от висок клас.

В зависимост от енергията, с която се провеждат терапиите , въздействието, интензитета и ефекта от процедурата се променят. Извършени в различните нива на кожния слой, терапиите третират специфични кожни проблеми:

 1. Повърхностен слой на кожата –  убива микроби и бактерии чрез разрушаване на бактериалната молекулярна структура
 2. Епидермис –  драматично увеличава скоростта на абсорбция на кожата чрез временно разрушаване на клетъчната адхезионна молекула
 3. Дермис – стяга кожата и стимулира образуването на колаген и нови  фибробласти.
PlasmaBT

Изследванията, проведени от университета в Мюнхен, показват, че плазмата е фатална за бактериите, но осигурява благоприятно стимулиране на клетките и спомага процеса на  регенериране на кожата. Това я прави уникална за употреба при различните типове лечение и терапии, според индивидуалните нужди на пациента.

Процедурите с Plasma ShowerTM   са безболезнени, а когато се работи  с Plasma SurgicalTM , се прилага локална упойка, за да сведе  чувството за дискомфорт до минимум.

Резултатът след  процедура с Plasma Surgical™ или Plasma Shower™ не е моментален, тъй като отнема известен период от време за възстановяване на кожата.

След лечение на акне, до няколко дни кожата придобива много по-здравословен вид, избистрен и равномерен тен, но цялостния ефект може да се наблюдава след около 2-3 седмици, когато кожата е напълно възстановена.

След третиране на околоочен контур производството на нов колаген и стягането на кожата става постепенно в период от около 6 седмици.

Всички процедури се извършват след предварителна безплатена консултация с лекар, който извършва манипулацията.

Отзив за процедурата неоперативна блефаропластика може да прочетете тук.

Неоперативна блефаропластика
Горен клепач700лв
Долен клепач750лв
Горен + долен клепач1300лв
Бръчки "Пачи крак"400лв
Баркод / Периорална област400лв
Преаурикуларна зона 1300лв
Фракселирана волтаична плазма
Цяло лице120лв
Цяло лице + трансдермална пенетрация на активен продукт150лв

Сходни процедури