Неоперативна блефаропластика с Plasma BT

Околоочният контур е най-деликатната зона от лицето и там се наблюдават първите признаци на стареене.  Кожата в тази област е най-слабо хидратирана и съдържа по-малко мазнини и потни жлези, което я прави още по-уязвима на външни въздействия и стареене. Тя е 2 пъти по-тънка в сравнение с кожата по лицето и с напредване на възрастта изтънява още повече.

Околоочният контур е една от най-подвижните зони на лицето. Всяка мимика и напрежение оказват негативно въздействие върху еластичността и блясъка й.

Най-общо измененията в тази зона се изразяват в отпускане на кожата в областта на горния клепач, поява на бръчки тип “пачи крак”, торбички и отоци, под или около очите. Тези промени придават на лицето цялостно уморен и състарен вид.

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) използва усъвършенствана плазмена технология за атмосферно налягане, като по този начин обхваща голям диапазон от процедури, спрямо индивидуалните нужди на пациента.

Плазмата е четвъртото състояние на материята след твърдо вещество, течност и газ. Тя представлява газ, който е йонизиран при висока температура и висока електроенергия.

Волтаична

До скоро хирургичната блефаропластика беше единствения метод за отстраняване на излишната кожа на горния и стягане на долния клепач. Добрата новина е, че в България се появи съвършено нова апаратура – Plasma Beauty Technology ( Plasma BT), революционна, патентована технология, която отваря нови хоризонти и възможности в естетичната медицина. Тя е първото устройство в света, което предлага комбинирано използване на  хирургичните и естетичните възможности на плазма технологията. Клиника Skin Line има привилегията да представи на българския естетичен пазар тази иновация.

Plasma Beauty Technology (Plasma BT)  работи на принципа на създаване на  контролиран плазмен микроимпулс между върха на иглата и кожата на пациента. Така генерираната ниско волтова дъга, контролирано сублимира (веществото преминава от твърдо, директно в газообразно състояние) епидермиса. Той се стопява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата с цел лифтинг. Терапията действа локално, без да уврежда околната тъкан.

Plasma BT surgical

Именно Plasma Surgical  може да осъществи прецизна неоперативна корекция на околоочния контур. Чрез не-хирургичната блефаропластика с Plasma Beauty Technology (Plasma BT) се избягват всички рискове, свързани с традиционната хирургическа намеса – без рязане и остраняване на излишната кожа или мастна тъкан, без модифициране на орбикуларния мускул. Процедурата е по-бърза и безопасна от традиционната блефаропластика. Тя е добра възможност и за пациенти, които не желаят да се подложат на класическа операция, а имат показания за лифтинг на клепачите. Освен всичко тя позволява извършване на допълнителна корекция след процедурата, за разлика от хирургичната блефаропластика.

Plasma BT surgical B

Именно Plasma Surgical  може да осъществи прецизна неоперативна корекция на околоочния контур. Чрез не-хирургичната блефаропластика с Plasma Beauty Technology (Plasma BT) се избягват всички рискове, свързани с традиционната хирургическа намеса – без рязане и остраняване на излишната кожа или мастна тъкан, без модифициране на орбикуларния мускул. Процедурата е по-бърза и безопасна от традиционната блефаропластика. Тя е добра възможност и за пациенти, които не желаят да се подложат на класическа операция, а имат показания за лифтинг на клепачите. Освен всичко тя позволява извършване на допълнителна корекция след процедурата, за разлика от хирургичната блефаропластика.

Техниката за блефаропластика на Plasma BT Surgical ™ е определена като “динамична”, тъй като не нарушава движението на клепачите по време и непосредствено след процедурата.

Върху кожата на третираната зона се появяват миниатюрни крусти, които отпадат до 10 дни. В първите няколко дни има оток и пациентите изпитват известен дискомфорт. В зависимост от степента на отпускане и  обема на излишната кожа  могат да се извършат 1-3 процедури с интервал от 30 дни, като постигнатият финален резултат се запазва до 2 години.

Процедури с Plasma BT Surgical™:

 • неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач – лифтинг и регенерация /отпуснати клепачи/
 • премахване на бръчки в околоочния контур тип „пачи крак“
 • премахване на фини бръчки над горната устна “баркод” и периоралната зона
 • третиране на белези, стрии, келоиди
 • премахване на брадавици, ксантелазми, кератози и др. кожни образувания
 • третиране на пигментации, старчески петна, татуировки
 • лечение на активно акне
 • лифтинг на периаурикуларната зона /около ушната мида/

Предимства на Plasma BT Surgical™

 • Нехирургична интервенция в в околоочна зона, при която не е необходима хирургическа инцизия
 • Неаблативна процедура – лифтинг, регенерация, третиране на белези, противовъзпалителни процедури
 • Кратка процедура с бърз възстановителен период
 • По-ниска стойност спрямо хирургичната процедура
Plasma Shower

Plasma Shower™ е апликатор, който доставя фракционирана волтаична плазма. Тя е единствената по рода си патентована технология, използваща нискотемпературна атмосферна плазма, която предизвиква мощен стерилизиращ ефект. Този метод е особено успешен за третиране на активно акне. Plasma Shower™ потиска появата на акнеично възпаление чрез бактериална стерилизация и същевременн намалява прекомерното производство на мастен секрет/себум/.

Фракционираната  волтаична плазма осъществяяа временното разкъсване на междуклетъчните връзки и по този начин улеснява ефективна трансдермална доставка /TDDS/ в кожата на различни активни субстанции. Този патентован метод позволява плазмения поток да разхлаби временно молекулите на клетъчната адхезия, което позволява ефективно и с много голяма скорост абсорбиране на активни вещества / волтаична мезотерапия/. Чрез TDDS се третират пигментации посредством трансдермална доставка на изсветляващи и потискащи тирозиназата продукти, така Plasma Shower™ се предизвиква изсветляване, регенерация и витализация на кожата.

Процедури с Plasma Shower™:

 • Лечение на активно акне – унищожава бактерията, предизвикваща акне
 • Регенериране и стягане на кожата
 • Изсветляване на  пигментни лезии
 • Третиране на Капиляри
 • Волтаична мезотерапия
PlasmaBT

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) е апаратура от висок клас.

В зависимост от енергията, с която се провеждат терапиите , въздействието, интензитета и ефекта от процедурата се променят. Извършени в различните нива на кожния слой, терапиите третират специфични кожни проблеми:

 1. Повърхностен слой на кожата –  убива микроби и бактерии чрез разрушаване на бактериалната молекулярна структура
 2. Епидермис –  драматично увеличава скоростта на абсорбция на кожата чрез временно разрушаване на клетъчната адхезионна молекула
 3. Дермис – стяга кожата и стимулира образуването на колаген и нови  фибробласти.

Изследванията, проведени от университета в Мюнхен, показват, че плазмата е фатална за бактериите, но осигурява благоприятно стимулиране на клетките и спомага процеса на  регенериране на кожата. Това я прави уникална за употреба при различните типове лечение и терапии, според индивидуалните нужди на пациента.

Процедурите с Plasma ShowerTM   са безболезнени, а когато се работи  с Plasma SurgicalTM , се прилага локална упойка, за да сведе  чувството за дискомфорт до минимум.

Резултатът след  процедура с Plasma Surgical™ или Plasma Shower™ не е моментален, тъй като отнема известен период от време за възстановяване на кожата.

След лечение на акне, до няколко дни кожата придобива много по-здравословен вид, избистрен и равномерен тен, но цялостния ефект може да се наблюдава след около 2-3 седмици, когато кожата е напълно възстановена.

След третиране на околоочен контур производството на нов колаген и стягането на кожата става постепенно в период от около 6 седмици.

Всички процедури се извършват след предварителна безплатена консултация с лекар, който извършва манипулацията.

Виж цените на процедурите с Plasma BT в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за Plasma BT в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация