Неоперативна блефаропластика

Околоочният контур е най-деликатната зона от лицето и там се наблюдават първите признаци на стареене.  Кожата в тази област е най-слабо хидратирана и съдържа по-малко мазнини и потни жлези, което я прави още по-уязвима на външни въздействия и стареене. Тя е 2 пъти по-тънка в сравнение с кожата по лицето и с напредване на възрастта изтънява още повече.

Околоочният контур е една от най-подвижните зони на лицето. Всяка мимика и напрежение оказват негативно въздействие върху еластичността и блясъка й.

Най-общо измененията в тази зона се изразяват в отпускане на кожата в областта на горния клепач, поява на бръчки тип “пачи крак”, торбички и отоци, под или около очите. Тези промени придават на лицето цялостно уморен и състарен вид.

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) използва усъвършенствана плазмена технология за атмосферно налягане, като по този начин обхваща голям диапазон от процедури, спрямо индивидуалните нужди на пациента.

Плазмата е четвъртото състояние на материята след твърдо вещество, течност и газ. Тя представлява газ, който е йонизиран при висока температура и висока електроенергия.

До скоро хирургичната блефаропластика беше единствения метод за отстраняване на излишната кожа на горния и стягане на долния клепач. Добрата новина е, че в България се появи съвършено нова апаратура – Plasma Beauty Technology ( Plasma BT), революционна, патентована технология, която отваря нови хоризонти и възможности в естетичната медицина. Тя е първото устройство в света, което предлага комбинирано използване на  хирургичните и естетичните възможности на плазма технологията. Клиника Skin Line има привилегията да представи на българския естетичен пазар тази иновация.

Волтаична

Plasma Beauty Technology (Plasma BT)  работи на принципа на създаване на  контролиран плазмен микроимпулс между върха на иглата и кожата на пациента. Така генерираната ниско волтова дъга, контролирано сублимира (веществото преминава от твърдо, директно в газообразно състояние) епидермиса. Той се стопява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата с цел лифтинг. Терапията действа локално, без да уврежда околната тъкан.

Plasma Beauty Technology (Plasma BT) е платформа, която комбинира два патентовани метода:

Plasma Beauty Technology ( Plasma BT) е апаратура от висок клас.

В зависимост от енергията, с която се провеждат терапиите , въздействието, интензитета и ефекта от процедурата се променят. Извършени в различните нива на кожния слой, терапиите третират специфични кожни проблеми:

  1. Повърхностен слой на кожата –  убива микроби и бактерии чрез разрушаване на бактериалната молекулярна структура
  2. Епидермис –  драматично увеличава скоростта на абсорбция на кожата чрез временно разрушаване на клетъчната адхезионна молекула
  3. Дермис – стяга кожата и стимулира образуването на колаген и нови  фибробласти.
PlasmaBT

Изследванията, проведени от университета в Мюнхен, показват, че плазмата е фатална за бактериите, но осигурява благоприятно стимулиране на клетките и спомага процеса на  регенериране на кожата. Това я прави уникална за употреба при различните типове лечение и терапии, според индивидуалните нужди на пациента.

Процедурите с Plasma ShowerTM   са безболезнени, а когато се работи  с Plasma SurgicalTM , се прилага локална упойка, за да сведе  чувството за дискомфорт до минимум.

Резултатът след  процедура с Plasma Surgical™ или Plasma Shower™ не е моментален, тъй като отнема известен период от време за възстановяване на кожата.

След лечение на акне, до няколко дни кожата придобива много по-здравословен вид, избистрен и равномерен тен, но цялостния ефект може да се наблюдава след около 2-3 седмици, когато кожата е напълно възстановена.

След третиране на околоочен контур производството на нов колаген и стягането на кожата става постепенно в период от около 6 седмици.

Всички процедури се извършват след предварителна безплатена консултация с лекар, който извършва манипулацията.

Отзив за процедурата неоперативна блефаропластика може да прочетете тук.

Неоперативна блефаропластика
Горен клепач700лв
Долен клепач750лв
Горен + долен клепач1300лв
Бръчки "Пачи крак"400лв
Баркод / Периорална област400лв
Преаурикуларна зона 1300лв
Фракселирана волтаична плазма
Цяло лице120лв
Цяло лице + трансдермална пенетрация на активен продукт150лв

Сходни процедури