Неаблативен рисърфисинг с Lumenis ResurFX

За сияйна и подмладена кожа без възстановителен период

Уникалната технология за фракционeн неаблативен рисърфисинг на Lumenis ResurFX, позволява комфортно и бързо лечение със забележителни резултати.

ResurFX Logo White

Какво е неаблативен рисърфисинг с Lumenis ResurFX?

Фракционният лазер ResurFX е най-съвременната технология за неаблативен рисърфисинг на кожата. Фракционният лазер ResurFX стимулира производството на нов колаген и еластични влакна в по-дълбоките слоеве на кожата. Стимулирането на производството на нов колаген е ключът към по-сияйна и младежка кожа.

ResurFX е лазерна процедура за обновяване на кожата (resurfacing), която може да реши множество често срещани проблеми. Тя може да изравни тена и текстурата на кожата; да подобри хиперпигментацията, като премахне слънчеви или старчески петна, мелазма и други форми на обезцветяване; да изглади бръчките и фините линии; да изглади стрии и леки белези от акне.

Неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX дава предсказуеми и естествени резултати благодарение на прецизно, хомогенно и равномерно доставяне на енергия от микролъчи, и на изключителните възможности за сканиране.

Как работи неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX?

Пускане на видеото

Lumenis ResurFX е фракционирана неаблативна технология за подмладяване и възстановяване на кожата. Тя се използва за третиране на дисхромия, белези, стрии и бръчки. Високопрецизни лазерни микролъчи създават тесни, дълбоки каналчета чрез тъканна коагулация в епидермиса и дермата, стимулирайки синтеза на колаген и възстановяването на кожата по естествен път.

Като част от системата Lumenis Stellar M22, ResurFX е неаблативен фракционен лазер, което означава, че лазерната му енергия се разделя на тесни лъчи, които се насочват към част от повърхността на кожата, а останалата част остава непокътната, за да се подпомогне оздравяването.

За да постигнете същите резултати, както с по-агресивните аблативни лазери, ще са необходими няколко процедури Lumenis ResurFX, но ще избегнете болката и седмиците на лющене, сълзене и образуване на корички, които съпътстват лечението с Er:YAG или CO2 лазери.

Технологията на неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX?

Неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX използва дължина на вълната от 1565 nm за да бъде изключително ефективен и същевремнно неаблативен!

Също както Er:YAG лазера, който има дължина на вълната от 2940 nm и СО2 лазера, който има дължина на вълната 10 600 nm, ResurFX с дължина на вълната от 1565 nm взаимодейства с водата в кожата, без да засяга меланина в повърхностния слой и хемоглобина в кръвоносните съдове в дълбочина. Специфичната дължина на вълната позволява на лазерният лъч на ResurFX да бъде изключително тънък и да проникне в дълбоките слоеве на кожата, без да уврежда повърхността й. Така процедурата е изключително ефективна и същевременно неаблативна.

Съвременната технология CoolScan™ за непоследователно сканиране на зоната и контактното охлаждане на неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX повишават комфорта на пациента. Операторът има възможност да избере над 600 комбинации от форма, размер и плътност на зоната за третиране, независимо дали е една лезия или цяло лице.

Неаблативен рисърфисинг с Lumenis ResurFX форми на апликатора
Lumenis resurfx tip shapes 2

Ключови предимства на неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX

Неаблативен рисърфисинг с Lumenis ResurFX апликатор
 • Процедурaтa с Lumenis ResurFX изисква само едно преминаване през всяка зона на третиране (докато други фракционни лазери изискват шест до осем преминавания)
 • Тази процедура за подмладяване на кожата обикновено отнема само 15-30 минути. Краткото време за третиране също така помага за предпазване на кожата ви.
 • Процедурите с Lumenis ResurFX са комфортни, без болка и прекомерно зачервяване;
 • Апликаторът на Lumenis ResurFXпозволява повече от 600 комбинации от форма и интензитет на третираната зона;
 • Апликаторът на Lumenis ResurFXсъс SapphireCool™ Tip определя температурата на тъканта, за да предотврати прегряване и изгаряния. Той предлага и непрекъснато охлаждане, което прави процедурата по-комфортна;
 • Стъклото SapphireCool™ Tip осигурява видимост на зоната за третиране.
 • Времето за възстановяване е по-кратко, отколкото бихте имали при много други лазери за оформяне на повърхността на кожата;
 • Lumenis ResurFX може да се използва за третиране на голямо разнообразие от често срещани кожни състояния по лицето, шията, деколтето и тялото.

Неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX е подходящ за третиране на:

 • Стрии
 • Мелазма
 • Алопеция
 • Дисхромия
 • Белези от акне
 • Хирургически белези
 • Фини линии и бръчки
 • Възстановяване на кожата
 • Коагулация на меките тъкани

Резултати от неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX

Процедурата Lumenis® ResurFX™ работи с кожата ви, за да стимулира дълбоката регенерация на колагена в рамките на поредица от процедури. Обикновено са необходими около 3 процедури, за да има видимо подобрение в структурата на кожата. Но още след първата процедура може да забележите промени в размерите на порите.

Възможно е да изпитате усещане за топлина или боцкане по кожата, но лечението с неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX е нежно и не трябва да се чувствате некомфортно.

Непосредствено след лечението с неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX може да се появи известно зачервяване или подуване в зависимост от персонализираните настройки на лечението. Подуването може да намалее след няколко часа, а зачервяването – бързо на следващия ден или през следващите няколко дни. Повечето пациенти са в състояние да се върнат към ежедневните си дейности още същия ден.

Обикновено лекарят трябва да ви посъветва да не се излагате на пряко слънце в продължение на няколко дни след лечението и да използвате слънцезащитен крем.

Обикновено резултатите от неаблативния рисърфисинг с Lumenis ResurFX се постигат след 3-5 сеанса в интервал от 4-5 седмици. Възможно е обаче да продължите да виждате подобрения до шест месеца след процедурата.

Неаблативен рисърфисинг с Lumenis ResurFX - противопоказания

Енергийните процедури на Lumenis® не са подходящи за всеки и крият някои рискове. ResurFX™ не е подходящ, когато имате активни инфекции, вирусни, гъбични или бактериални заболявания, възпалителни състояния на кожата или рак на кожата. Рисковете могат да включват: зачервяване, подуване, белези или промяна на пигментацията. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекуващ лекар, преди да изберете това лечение.

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация