Дехидратираната и суха кожа

са най-често срещаните дерматологични проблеми, който се проявяват като загрубяване, зачервяване, опънатост, лющене или малки напуквания.

Дехидратацираната кожа и сухата кожа често са свързани, но не са едно и също състояние. Сухата кожа изпитва недостиг на липиди в повърхностния си слой което я прави груба, напукана и склонна към раздразняване, а дехидратираната кожа изпитва недостиг на вода, което води до липса на блясък, изострена чувствителност, бръчки и признаци на остаряване. Въпреки, че двете състояния са близки и взаимосвързани, те се третират по различен начин.

Сухата кожа често е и чувствителна, т.е. с нарушена естествената бариера, която предпазва от външни влияния като алергени, замърсители или микроорганизми, които лесно могат да проникнат през нея. Симптомите на сухата кожа са: опънатост, загрубялост, лющене, сърбеж, напукване и одебеляване.

Дехидратираната кожа е загубила части от водното си съдържание в дълбочина и изглежда повяхнала, груба, с бръчки и проявява признаците на остаряването. Дехидратацията на кожата често води до загуба на обем в определени зони на лицето.

ВНИМАНИЕ! – Сухата кожа или дехидратираната кожа могат да бъде и симптом на някое заболяване като атопичен дерматит, псориазис, диабет, или заболяване на бъбреците и изисква специално внимание и преглед от специалист. 

Защо кожата ни се изсушава и дехидратира?

  • След 25 годишна възраст започва прогресивно да намалява количеството и качеството на липидите и хиалуроновата киселина в кожата ни.
  • Неконтролираното излагане на слънце е основна причина за т.нар. фотостареене на кожата.
  • Хранителният режим може да ускори или забави процеса на загуба на липиди и хиалуронова киселина.
  • Липсата на сън и тютюнопушенето прогресивно влошават качеството на кожата.
  • Заседналият начин на живот и замърсената околна среда увеличават количеството на свободните радикали в организма и водят до преждевременно остаряване на тялото и кожата.
  • Употребата на твърда или гореща вода водят до намаляване на липидното съдържание в повърхностния слой на кожата.
  • Неправилна грижа за кожата или употреба на неподходящи продукти. 

Какви решения предлагат дерматолозите в Естетични клиники Skin Line за третиране на сухата и дехидратирана кожа?

Hydra Glow и Кислородна хидратация

Козметични процедури за почистване, хидратиране, насищане с кислород и отстраняване на свободните радикали от кожата с Hydra Glow и Кислородна хидратация. Подходящи са за третиране на сухи и дехидратирани кожи при всяка възраст и състояние на кожата, нямат възстановителен период и са изключително приятни. Повече за Hydra Glow и за кислородната хидратация.

Geneo Revive

Апаратна процедура за хидратация, намаляване на фините бръчки, освежаване и подобрява текстурата и цялостното излъчване на кожата.

Geneo Revive ползва иновативната Geneo OxyPods концепция – комбинация от върхови постижения в биологията, химията и технологиите затворени в една единствена капсула.

Козметични терапии

Козметична хидратираща терапия за дехидратирана кожа с липса на липиди, с козметика BABOR. Съдържа екстракт от нар, хиалуронова киселина, масла от шеа, жожоба, ливадина; пантенол и Витамин Е.

Кожата е идеално овлажнена отвътре. Ценните липиди възстановяват липидния слой, кожата отново става гладка и еластична.

Хидратираща мезотерапия

Хидратираща мезотерапия с хиалуронова киселина и комплекс от активни вещества за дълбоко хидратиране и възстановяване на химическия баланс на кожата. Процедурата е подходяща за третиране на дехидратация при всяка възраст, всяко състояние на кожата, инвазивна е и има кратък възстановителен период. Повече за хидратиращата мезотерапия.

PRP плазмотерапия

PRP Плазмотерапия със собствена кръвна плазма със или без обогатяване с хиалуронова киселина и комплекс активни вещества. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст и всяко състояние на кожата, инвазивна е и има кратък възстановителен период. Повече за PRP плазмотерапията.

Дермални филъри

Инжектиране на дермални филъри на основата на хиалуронова киселина с различна концентрация според целта и зоната на приложение. Процедурата е подходяща за третиране на възстановяване на загубения обем при жени и мъже  на възраст 40+, инвазивна е и има кратък възстановителен период.

Разгледай нашите процедури за третиране на суха или дехидратирана кожа

За да започнеш, избери къде ще ползваш любимите си процедури

Location Radio

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация