Дехидратираната и суха кожа

са най-често срещаните дерматологични проблеми, който се проявяват като загрубяване, зачервяване, опънатост, лющене или малки напуквания.

Дехидратацираната кожа и сухата кожа често са свързани, но не са едно и също състояние. Сухата кожа изпитва недостиг на липиди в повърхностния си слой което я прави груба, напукана и склонна към раздразняване, а дехидратираната кожа изпитва недостиг на вода, което води до липса на блясък, изострена чувствителност, бръчки и признаци на остаряване. Въпреки, че двете състояния са близки и взаимосвързани, те се третират по различен начин.

Сухата кожа често е и чувствителна, т.е. с нарушена естествената бариера, която предпазва от външни влияния като алергени, замърсители или микроорганизми, които лесно могат да проникнат през нея. Симптомите на сухата кожа са: опънатост, загрубялост, лющене, сърбеж, напукване и одебеляване.

Дехидратираната кожа е загубила части от водното си съдържание в дълбочина и изглежда повяхнала, груба, с бръчки и проявява признаците на остаряването. Дехидратацията на кожата често води до загуба на обем в определени зони на лицето.

ВНИМАНИЕ! – Сухата кожа или дехидратираната кожа могат да бъде и симптом на някое заболяване като атопичен дерматит, псориазис, диабет, или заболяване на бъбреците и изисква специално внимание и преглед от специалист. 

Защо кожата ни се изсушава и дехидратира?

  • След 25 годишна възраст започва прогресивно да намалява количеството и качеството на липидите и хиалуроновата киселина в кожата ни.
  • Неконтролираното излагане на слънце е основна причина за т.нар. фотостареене на кожата.
  • Хранителният режим може да ускори или забави процеса на загуба на липиди и хиалуронова киселина.
  • Липсата на сън и тютюнопушенето прогресивно влошават качеството на кожата.
  • Заседналият начин на живот и замърсената околна среда увеличават количеството на свободните радикали в организма и водят до преждевременно остаряване на тялото и кожата.
  • Употребата на твърда или гореща вода водят до намаляване на липидното съдържание в повърхностния слой на кожата.
  • Неправилна грижа за кожата или употреба на неподходящи продукти. 

Какви решения предлагат дерматолозите в Естетични клиники Skin Line за третиране на сухата и дехидратирана кожа?

Hydra Glow и Кислородна хидратация

Козметични процедури за почистване, хидратиране, насищане с кислород и отстраняване на свободните радикали от кожата с Hydra Glow и Кислородна хидратация. Подходящи са за третиране на сухи и дехидратирани кожи при всяка възраст и състояние на кожата, нямат възстановителен период и са изключително приятни. Повече за Hydra Glow и за кислородната хидратация.

Geneo Revive

Апаратна процедура за хидратация, намаляване на фините бръчки, освежаване и подобрява текстурата и цялостното излъчване на кожата.

Geneo Revive ползва иновативната Geneo OxyPods концепция – комбинация от върхови постижения в биологията, химията и технологиите затворени в една единствена капсула.

Козметични терапии

Козметична хидратираща терапия за дехидратирана кожа с липса на липиди, с козметика BABOR. Съдържа екстракт от нар, хиалуронова киселина, масла от шеа, жожоба, ливадина; пантенол и Витамин Е.

Кожата е идеално овлажнена отвътре. Ценните липиди възстановяват липидния слой, кожата отново става гладка и еластична.

Хидратираща мезотерапия

Хидратираща мезотерапия с хиалуронова киселина и комплекс от активни вещества за дълбоко хидратиране и възстановяване на химическия баланс на кожата. Процедурата е подходяща за третиране на дехидратация при всяка възраст, всяко състояние на кожата, инвазивна е и има кратък възстановителен период. Повече за хидратиращата мезотерапия.

PRP плазмотерапия

PRP Плазмотерапия със собствена кръвна плазма със или без обогатяване с хиалуронова киселина и комплекс активни вещества. Процедурата е подходяща за третиране на фини линии и бръчки при всяка възраст и всяко състояние на кожата, инвазивна е и има кратък възстановителен период. Повече за PRP плазмотерапията.

Дермални филъри

Инжектиране на дермални филъри на основата на хиалуронова киселина с различна концентрация според целта и зоната на приложение. Процедурата е подходяща за третиране на възстановяване на загубения обем при жени и мъже  на възраст 40+, инвазивна е и има кратък възстановителен период.

Разгледай нашите процедури за третиране на суха или дехидратирана кожа

За да започнеш, избери къде ще ползваш любимите си процедури

Location Radio
Product Mesotherapy
ПРОМО

Teosyal Redensity 1 /1ml/

230лв.

Вашият коментар

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

запиши консултация