Зони на третиране с лазерна епилация

Както жените, така и мъжете, могат да премахнат нежеланото окосмяване по лицето, като се възползват от лазерна епилация.

Лазерна епилация на лице

 • Лазерна епилация на брада
 • Лазерна епилация на горна устна
 • Лазерна епилация на бузи / линия брада
 • Лазерна епилация на бакенбарди
 • Лазерна епилация на вежди

– Лазерна епилация на лице за жени

Нежеланото окосмяване по лицето може да причини голямо неудобство на жените, но това не бива да води до притеснение. Окосмяването по лицето може да бъде премахнато, посредством лазерната епилация по-лесно, по-бързо и по-удобно, в сравнение с други методи за обезкосмяване. Лазерната епилация отнема не повече от десетина минути, като не е необходимо косъма да е видим, за да е ефективна самата процедура.

– Лазерна епилация на лице за мъже

Повечето мъже не харесват бръсненето като метод, а искат да премахнат трайно нежеланото окосмяване. Те могат да го направят с помощта на лазерна епилация на лицето. Процедурата е ефективна, за разлика от досадното бръснене. Лазерната епилация също може да придаде по-свеж вид на лицето, чрез премахване на окосмяването в области като веждите например.

Лазерната епилация също така предотвратява дразнене и образуване на врастнали косми – състояние, при което космените фоликули са възпалени.

Лазерната епилация е по-малко болезнена, по-лесна и по-бърза, в сравненеие с други алтернативни методи. При някои може да са необходими по-малко, а при други повече процедури. С напредване на възрастта може да се наложи отново лазерна процедура за премахване на ново окосмяване и/или поддържане на постигнатия резултат.

Тъй като лазерната епилация на лицето включва малки по площ зони, цените са достъпни и разумни, за разлика от лазерната епилация на зони по тялото.

Лазерна епилация на тяло

 • Лазерна епилация на гръб

Нежеланото окосмяване по гърба може да бъде повече от козметичен проблем, тъй като понякога причинява сърбеж, дразнене и дори инфекция на космените фоликули. Дискомфортът обикновено се влошава в топло време, натоварване и потене.

Окосмяването по гърба може да е по-рядко или много гъсто, но и в двата случая, лазерната епилация може да бъде много полезна и ефективна за премахване и/или намаляване на нежеланото окосмяване. Подобно и на други зони, видът на лазера, който ще се използва за лазерната епилация, трябва да бъде внимателно подбран, така че да се постигне възможно най-добър резултат.

Лазерната епилация е много по-ефективен метод от бръсненето, коло-маска, депилатоарите, скубането с пинсети и др.

Сред тези методи, коло-маска например има добър дългосрочен ефект, но процедурата е много неприятна и може да раздразни кожата, както и да доведе до пигментации.

Лазерната епилация на гърба има много предимства. Съществуват много различни лазери и съответно различно въздействие върху косъма. Всяка от тях има специфичен ефект върху различните типове кожа и косъм, в зависимост от цвета, дебелината, плътността и гъстотата им.

Местата, които разполагат с различни по вид лазерни устройства са най-подходящи за лазерна епилация, т.като имат възможността да подходят индивидуално според типа кожа и окосмяване.

Една процедура лазерна епилация може да обработи целия гръб. В рамките на 5-6 лазерни процедури, може да се постигне трайно намаляване и/или премахване на окосмяването по гърба. Дори и при хората с плътни, груби и дебели косми може да се постигне изтъняване, намаляване и уредяване на окосмяването. Така с постигнатите резултати, повече няма да имате причина за притеснения и безпокойство.

 • Лазерна епилация на гърди

Някои хора проявяват интерес към премахване на окосмяването по гърдите. Тъй като нежеланото окосмяване по гърба, прекомерното или гъсто окосмяване по гърдите, може да е доста неудобно и неприятно. Коло-маска или отскубване с пинсета не са най-практичните методи, а бръсненето е само временно, дори моментно решение.

Има много процедури за премахване на нежеланото окосмяване по гърдите, но лазерната епилация е най-предпочитаният, т.като е лесен, бърз и траен метод. Необходимото време зависи от големината на третираната зона, както и от вида и гъстотата на косъма.

Лазерната епилация на гърдите е много по-малко болезнена, отколкото коло-маска. Тя отнема по-малко време, отколкото бръсненето, т.като последното трябва да се прави по-често.

Лазерната епилация по гърдите е изключително подходяща за спортисти и активно трениращи. Мъжете, които са атлетични са по-склонни да се възползват от предимствата на лазерна епилация за премахване на нежеланото окосмяване.

Когато става дума за премахване на окосмяване по гърдите с помощта на лазерни системи, за много мъже е примамлива мисълта, че след 4-6 процедури, вече няма да имат този проблем. Колко точно процедури ще са необходими, зависи от конкретния случай. Препоръчително е първо да се направи консултация с лекар, който ще извърши лазерната епилация.

 • Лазерна епилация на крака

Лазерната епилация помага да се отървете от нежеланото окосмяване по краката си. Процедурата може да спести много време и усилия на повечето жени.

Когато нежеланото окосмяване по краката, бъде премахнато, посредством лазерна епилация, краката Ви изглеждат и се чувстват по-гладки, отколкото след бръснене. Лазерната епилация може да спести много часове ценно време. За тези жени , които правят кола маска, лазерната епилация е много по-малко болезнена и по-рентабилна в дългосрочен план.

Лазерната епилация не е гарантирано премахване на цялото окосмяване, но със сигурност би го намалила до голяма степен, както и би повлияла цвета му, като по този начин е по-незабележимо.

Процедурата отнема около час до няколко часа и за двата крака. Необходими са от три до четири процедури, всяка от които в интервал от шест до осем седмици, за постигане на съществени резултати.

 • Лазерна епилация на интимна зона / пубис

Подобно на други зони на тялото, лазерната епилация на интимната зона, зависи от много фактори: цвят на кожата и косъма, плътност, както и дебелина на окосмяването. Вашият лекар ще прецени тези фактори, за да изберете най-подходящата лазерна процедура. Резултатът от лазерната епилация на интимната зона е траен, сравнително бърз, като е необходимо поддържане на ефекта след около 5 сесии от процедури. Налице е също така и значително намаляване на окосмяването и на врастналите косъмчета и подутини.

Лазерната епилация на пубис зоната е ефективна, както и широко търсена и предлагана процедура. Окосмяването е притеснително не само от козметична гледна точка, а защото понякога причинява инфекции и възпаления на космените фолиули, което води до болезнени и сърбящи лезии. Възпалението може да доведе и до потъмняване на кожата или вторична хиперпигментация. Лазерната епилация може да бъде много ефективна и за премахване или намаляване на окосмяването, както и за туширане или редуциране на развитието на фоликулите. Лазерната епилация спира последващото пигментиране на кожата и образуването на циреи.

Съществуват и други методи за обезкосмяване като прилагането на кремове за депилация, електролиза и коло-маска. Но те имат временен ефект, за разлика от лазерната епилация. Тя постига траен резултат за намаление на по-голямата част от окосмяването, в рамките на 4-6 процедури. Процедурата е бърза и безболезнена, подобрява усещането и хигиената.

 • Лазерна епилация на подмишниците

Лазерната епилация е много ефективна за зоната на подмишниците. Лазерният спот е насочен към космите, които са във фаза на растеж. Тъй като не всички косми по време на процедурата са в активна фаза на растеж, са необходими няколко сесии от процедури, за да се премахне трайно нежеланото окосмяване в зоната на подмишниците.

Процедурата е бърза, тъй като подмишниците са сравнително малка по площ зона, изисквайки само няколко минути.

 • Лазерна епилация на ръце

Нежеланото окосмяване по ръцете е много неприятно и непривлекателно, което често поражда чувство на несигурност и притеснение. Коло-маска и бръснене са само краткосрочни решения на проблема. Докато раздразнението на кожата от бръснене или коло-маска е отмине, окосмяването израства отново. За разлика от тези методи, лазерната епилация предлага трайно и бързо решение на проблема. Това е идеалната процедура за постигане на трайно намаляване и/или премахване на окосмяването по ръцете, както при жените, така и при мъжете.

Обикновено са необходими 4-5 процедури за трайни резултати. Процедурата предизвиква по-малко дискомфорт и болка, отколкото коло-маската. Времето, което отнема, варира в зависимост от гъстотата и дебелината на косъма, площта на зоната, както и други фактори, но обикновено не трае повече от час.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация