Приапус Шот (P-Shot®)

PRP (плазма богата на тромбоцити) инжектиране в пениса

Много мъже биха се съгласили с твърдението, че пенисът е най-важният орган в тялото им. Въпреки, че не е решаващо за ежедневното оцеляване, правилното функциониране на пениса е ключово за интимните взаимоотношения. Трудности при достигане или поддържане на ерекция или притеснения относно размера на пениса, неговата форма или извивка, или болка могат да засегнат самочуствието или да създадат проблеми между партнъорите.

За щастие, човешкото тяло е способно да се лекува, като използва стволови клетки, чрез които тъканите се регенерират. PRP се базира на концентрирани тромбоцити, богати на биоактивни протеини, които насищат с растежни фактори, за да стимулират и забързат клетъчната регенерация. PRP стартира в различни медицински области като лечение на рани и спортни травми, но в днешно време се прилага в естетичната медицина, както и в случаи свързани със сексуална дисфункция.

Какво е PRP и P-Shot®?

PRP означава platelet rich plasma, или плазма богата на тромбоцити. Това е категория от регенеративни автоложни терапии – базирани на собствената кръв на пациента, която се използва за да стимулира клетъчна регенерация и възстановяване на тъканите. Тромбоцитите са подходящи за целта, защото когато са активирани, те насищат околните тъкани с растежни фактори и други полезни протеини.

P-Shot® е PRP терапия на пениса, съкратена форма на Приапус Шот, кръстена на гръцкия бог на плодородието и мъжките полови органи Приапус. Д-р Чарлз Рънелс измисля процедурата и я тества върху себе си.

PRP

Какви са ползите от PShot®?

  • По-силнa и твърдa ерекция

  • Улеснено постигане и поддържане на ерекция (подобрение в сексуалната стамина)

  • Увеличени дължина и обхват на пениса

  • Подобрения или разрешаване на проблемите на кривината на пениса причинени от болестта на Пейрони

  • Разрешаване на проблемите с болка на пениса при ерекция

  • Увеличена чувствителност в пениса

  • Подобрение на кръвообръщението в пениса

Как работи P-Shot®?

Растежните фактори и протеини, които са резултат от високата концентрация на тромбоцити в PRP активират стволовите клетки и стимулират клетъчната регенерация в зоната на тялото, в която се приложени. Синтезът на колаген и нови кръвоносни съдове също е стимулиран и допълнително улеснява възстановяването.

Как протича процедурата PShot®?

Необходимо е малко количество кръв от пациента, което се взема в клиниката по време на процедурата. След това, кръвта се третира в специална центрофуга, която разделя тромбоцитите и плазмата от остатъка. Тромбоцитите са изолирани и по-късно инжектирани обратно в тялото на пациента, и по-точно в зоната, където техните позитивни свойства са нужни. Анастетичен крем на кожата и местна упойка на пениса се грижат за комфорта на пациента по време на P-Shot®.

Времетраенето на процедурата е около 60 минути. P-Shot® не нарушава рутината на пациентите – шофиране и работа с машини могат да продължат непосредствено след процедурата. Пациентите могат да бъдат сексуално активни в същия ден, но не по-рано от четири часа след процедурата.

Има ли нещо друго, което ще трябва да правя след процедурата?

Да. За постигане на оптимален ефект от процедурата е необходимо приложението на VED (вакумно устройство за постигане на ерекция или пенис помпа) два пъти на ден. Отнема само няколко минути, но липсата му намалява силата на позитивните ефекти.

Какви са възможните странични ефекти на PShot®?

PRP се набавя от собствената кръв на пациента. Това означава, че страничните ефекти са малко на брой и не са тежки. Те включват леко кървене , натъртване или подуване.

PRP Плазмотерапия
Лице или Шия400лв
Скалп 400лв
P-shot 1000лв
O-shot1000лв
Signature PRP с обогатяване за стрии500лв
PRF 1000лв
Signature PRP с обогатяване - лице или шия 500 - 700лв
Signature PRP с обогатяване - скалп 550-650лв

Сходни процедури