Кои са най-предпочитаните зони за лазерна епилация?

Прекомерното окосмяване по лицето и тялото е изключително неприятен проблем и създава дискомфорт, както на жените , така и на голяма част от мъжете. Причините могат да бъдат както генетични, така и вследствие на хормонален дисбаланс, проблеми с метаболизма, поликистоза на яйчниците , медикаментозно лечение и др. Окосмяването може да се активира, вследствие на различни фактори в определен етап от живота.

Лазерната епилация е единствения метод, който ефективно и трайно намалява нежеланото окосмяване ,за разлика от другите методи – бръснене, кола-маска, епилатор, депилатоарен крем, отскубване с пинсета и други.

Лазерната епилация спестява време в регулярно премахване на окосмяването в зоните, както и

  • Трайно редуцира окосмяването

  • Изсветлява и изтънява космите

  • Забавя растежа на космите

  • Намалява продуктивността на космения фоликул

За успещно и ефективно повлияване на окосмяването са необходими серия от процедури лазерна епилация. При повечето пациенти резултатите са дълготрайни и се запазват в продължение на години, като обикновено са необходими поддържащи процедури един-два пъти годишно. Броят на лазерните сесии не е фиксиран и зависи от индивидуалните особености, от типа кожа, вид и пигмент на косъм, като минималният брой за зоните на тялото са 6, а за лицето – 8 процедури. Някои зони изискват по-голям брой сесии лазерна епилация.

Зони по лицето – горна устна, брадичка, бакембарди, бузи 

Окосмяването по лицето, дори и с по-светли и фини косми, създава най-голям дискомфорт. Естеството на космите по лицето е различно от това по тялото и изисква извършването на повече сесии. Окосмяването по лицето се влияе най-много при хормонален дисбаланс, менопауза и др.

Много често вследствие на третиране на зоните по лицето с пинсета или кола-маска, кожата се възпалява, загрубява и пигментира, а бръсненето или използването на депилатоарен крем не са  препоръчителни, тъй като активират растежа и уплътняват космите в зоната.

Лазерната епилация, извършена с подходящия вид медицински лазер, води до изключителни резултати. Обикновено в тези зони косъмчетата са много фини и тънки до светли и единствено Александритният лазер разполага с необходимите параметри (къс импулс на лазерния лъч), за да ги третира ефективно. След процедура с Александритен  лазер косъмчетата изсветляват, изтъняват и стават много по-незабележими. Невероятно, но факт, премахването на космите в тези малки зони променя коренно вида на кожата, цялостното излъчване на лицето и разбира се, самочувствието.

Интимна зона и подмишници

В тези зони окосмяването е не по-малко неприятно. Интимна зона и подмишници обикновено се третират чрез бръснене, което води до по-бърз растеж, задебеляване и уплътняване на косъма. Поради честото третиране, кожата в зоните се възпалява на местата на израстване на космите. Навярно сте изпадали в ситуация, когато обличате любимата си рокля и осъзнавате, че не сте избръснали подмишниците. Това би могло да провали иначе прецизно планираната вечер с приятели.

А сега си представете, какво би било ако никога не сте се запитвали кога сте избръсвали последно подмишниците.

Лазерна епилация интимна зона подмишници

Лазерната епилация дава отново изключителен комфорт на гладка кожа, без зачервявания и възпаления. Качествената и трайна лазерна епилация в тези зони създава и чисто хигиенни удобства.

Космите в тези зони са по-плътни и тъмни и биха могли да се третират успешно в началото с Диоден и Nd:YAG лазери, но Александритният лазер е най-подходящ и ефективен за постигане на трайни резултати.

Крака

лазерна епилация крака

Краката са най-голямата зона по тялото и постигането на гладка кожа и ефект, който да се задържи възможно най-дълго време за много жени е почти непостижимо, ако се използват познатите методи на бръснене, депилатоар, кола-маска. Бръсненето наранява и загрубява кожата в тези зони и гладките крака стават мит. Допълнително тези остарели методи могат да доведат до врастване на косъмчетата, възпаление на космените фоликули и дори до рани и белези по кожата. Допълнително, обезкосмяването под душа е бавнаи отегчителна манипулация.

С лазерната епилация на крака можете да прекъснете ежедневните си сесии с бръснача и да отмените месечните си срещи с кола-маската. След няколко процедури лазерна епилация можете да се насладите на идеално гладка и мека кожа в тази зона.

Лазерната епилация е единственото решение при врастнали косми, от което страдат не малко жени.

Привлекателността на вечно гладките крака далеч надхвърля естетиката. Лазерната епилация Ви дава неописуемото усещане за гладкост и самочувствие.

Лазерната епилация Ви дава това усещане с няколко лазерни сесии.

Александритният лазер отново е най-подходящият лазер за третирането на окосмяването в зоната на краката поради широкия обхват на параметри и къс импулс, който се прилага при по-фините и тънки косъмчета. Интервалите между процедурите в тази зона обикновено са повече от месец, дори и след първата процедура – обикновено 45-60 дни и повече.

Ръце

Ръцете са зона, която не само се излага първа на слънчева светлина през пролетта, а много често е открита и през зимните месеци. Това налага целогодишни грижи за премахване на окосмяването, което отнема време и  създава дискомфорт след третиране.

Особено неприятно е, ако окосмяването е по-засилено и тъмно, т.като е много по-видимо дори и в първите дни на растежа. Много често, вследствие на кола-маска и използваните материали, по кожата могат да се появят зачервявания и неприятни обриви. Това може да се случи и след бръснене и епилатор.

лазерна епилация ръце

В зоната на ръцете при по-плътни и тъмни косми най-добри резултати се постигат чрез епилация с Александритен лазер. Ако космите са фини и тънки до светли, това е единственият правилен избор. Интервалите между процедурите най-често надхвърлят месец, а след няколко сесии, дори два месеца.

Изисквания за извършване на ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

  • 2-3 седмици преди първата процедура лазерна епилация космите да не се отскубват с пинсета, кола-маска, епилатор и др.

  • 1-2 дни преди процедурата космите да бъдат скъсени с ножичка (за зони по лицето) и самобръсначка, тример или депилатоарен крем (за зони по тялото)

  • 3-4 седмици преди процедурата лазерна епилация зоната да не се излага продължително на слънчева светлина, солариум или бронзиращи продукти

  • Между процедурите трябва да се използва слънцезащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+

  • В периода между процедурите е препоръчително космите да не се третират. Ако е необходимо третиране – посредством ножичка (за зони по лицето) и самобръсначка, тример или депилатоарен крем (за зони по тялото)

Видове лазери в клиники Skin Line

Cynosure Elite+

Александритен (755nm) и Nd:YAG (1064nm) лазер
Fotona Dualis

Fotona Dualis SP

Nd:YAG (1064nm) и Er:YAG (2940nm) лазери

АМТ Olive

Диоден (810nm) лазер

Ecomed CO2 Ultrapuls

CO2 (10 600nm) лазер

Сходни процедури