Кои са най-предпочитаните зони за лазерна епилация?

Прекомерното окосмяване по лицето и тялото е изключително неприятен проблем и създава дискомфорт, както на жените , така и на голяма част от мъжете. Причините могат да бъдат както генетични, така и вследствие на хормонален дисбаланс, проблеми с метаболизма, поликистоза на яйчниците , медикаментозно лечение и др. Окосмяването може да се активира, вследствие на различни фактори в определен етап от живота.

Лазерната епилация е единствения метод, който ефективно и трайно намалява нежеланото окосмяване ,за разлика от другите методи – бръснене, кола-маска, епилатор, депилатоарен крем, отскубване с пинсета и други.

19

За успещно и ефективно повлияване на окосмяването са необходими серия от процедури лазерна епилация. При повечето пациенти резултатите са дълготрайни и се запазват в продължение на години, като обикновено са необходими поддържащи процедури един-два пъти годишно. Броят на лазерните сесии не е фиксиран и зависи от индивидуалните особености, от типа кожа, вид и пигмент на косъм, като минималният брой за зоните на тялото са 6, а за лицето – 8 процедури. Някои зони изискват по-голям брой сесии лазерна епилация.

Зони по лицето – горна устна, брадичка, бакембарди, бузи

Laserna epilaciya litse 1

Окосмяването по лицето, дори и с по-светли и фини косми, създава най-голям дискомфорт. Естеството на космите по лицето е различно от това по тялото и изисква извършването на повече сесии. Окосмяването по лицето се влияе най-много при хормонален дисбаланс, менопауза и др.

Много често вследствие на третиране на зоните по лицето с пинсета или кола-маска, кожата се възпалява, загрубява и пигментира, а бръсненето или използването на депилатоарен крем не са  препоръчителни, тъй като активират растежа и уплътняват космите в зоната.

Лазерната епилация, извършена с подходящия вид медицински лазер, води до изключителни резултати. Обикновено в тези зони косъмчетата са много фини и тънки до светли и единствено Александритният лазер разполага с необходимите параметри (къс импулс на лазерния лъч), за да ги третира ефективно. След процедура с Александритен  лазер косъмчетата изсветляват, изтъняват и стават много по-незабележими. Невероятно, но факт, премахването на космите в тези малки зони променя коренно вида на кожата, цялостното излъчване на лицето и разбира се, самочувствието.

 

Интимна зона и подмишници

Лазерна епилация интимна зона подмишници

В тези зони окосмяването е не по-малко неприятно. Интимна зона и подмишници обикновено се третират чрез бръснене, което води до по-бърз растеж, задебеляване и уплътняване на косъма. Поради честото третиране, кожата в зоните се възпалява на местата на израстване на космите. Навярно сте изпадали в ситуация, когато обличате любимата си рокля и осъзнавате, че не сте избръснали подмишниците. Това би могло да провали иначе прецизно планираната вечер с приятели.

А сега си представете, какво би било ако никога не сте се запитвали кога сте избръсвали последно подмишниците.

Лазерната епилация дава отново изключителен комфорт на гладка кожа, без зачервявания и възпаления. Качествената и трайна лазерна епилация в тези зони създава и чисто хигиенни удобства.

Космите в тези зони са по-плътни и тъмни и биха могли да се третират успешно в началото с Диоден и Nd:YAG лазери, но Александритният лазер е най-подходящ и ефективен за постигане на трайни резултати.

 

Крака

лазерна епилация крака

Краката са най-голямата зона по тялото и постигането на гладка кожа и ефект, който да се задържи възможно най-дълго време за много жени е почти непостижимо, ако се използват познатите методи на бръснене, депилатоар, кола-маска. Бръсненето наранява и загрубява кожата в тези зони и гладките крака стават мит. Допълнително тези остарели методи могат да доведат до врастване на косъмчетата, възпаление на космените фоликули и дори до рани и белези по кожата. Допълнително, обезкосмяването под душа е бавнаи отегчителна манипулация.

С лазерната епилация на крака можете да прекъснете ежедневните си сесии с бръснача и да отмените месечните си срещи с кола-маската. След няколко процедури лазерна епилация можете да се насладите на идеално гладка и мека кожа в тази зона. Лазерната епилация е единственото решение при врастнали косми, от което страдат не малко жени. Привлекателността на вечно гладките крака далеч надхвърля естетиката. Лазерната епилация Ви дава неописуемото усещане за гладкост и самочувствие. Лазерната епилация Ви дава това усещане с няколко лазерни сесии.

Александритният лазер отново е най-подходящият лазер за третирането на окосмяването в зоната на краката поради широкия обхват на параметри и къс импулс, който се прилага при по-фините и тънки косъмчета. Интервалите между процедурите в тази зона обикновено са повече от месец, дори и след първата процедура – обикновено 45-60 дни и повече.

 

Ръце

лазерна епилация ръце

Ръцете са зона, която не само се излага първа на слънчева светлина през пролетта, а много често е открита и през зимните месеци. Това налага целогодишни грижи за премахване на окосмяването, което отнема време и  създава дискомфорт след третиране.

Особено неприятно е, ако окосмяването е по-засилено и тъмно, т.като е много по-видимо дори и в първите дни на растежа. Много често, вследствие на кола-маска и използваните материали, по кожата могат да се появят зачервявания и неприятни обриви. Това може да се случи и след бръснене и епилатор.

В зоната на ръцете при по-плътни и тъмни косми най-добри резултати се постигат чрез епилация с Александритен лазер. Ако космите са фини и тънки до светли, това е единственият правилен избор. Интервалите между процедурите най-често надхвърлят месец, а след няколко сесии, дори два месеца.

Изисквания за извършване на ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация