Естетичната медицина не е само за жени…

Bloomberg Businessweek Bg | Октомври 2022

автор: ХИЛДА КРЪСТЕВА | снимки SKIN LINE

Естетичната медицина не е само за жени

По-бързо. По-лесно. По-удобно. 

Пазарът на естетични процедури за мъже расте с около 10% годишно в световен мащаб, поставяйки на фокус нуждата от специализирани терапии и техники на работа. Въпреки че у нас все още е тема табу, все повече мъже се грижат активно за външния си вид. Те избират неинвазивни или миниинвазивни процедури, които изискват малък или никакъв възстановителен период, както и минимални последващи грижи у дома, позволявайки незабавно връщане към нормалния начин на живот. Мъжете по-често се насочват и към процедури с дискретни и естествени резултати, не желаят да изглеждат „направени“. 

Мотото на клиники Skin Line е „отключи естествената красота“, а специалистите в тях – дерматолози, кинезитерапевти, козметици, са обучени в анатомичните разлики и естетичните специфики на силния пол и предлагат портфолио от специални процедури третиращи различни нужди и желания. Иновациите в световен мащаб с доказани резултати и минимален възстановителен период третират състояния като косопад, белези от акне, затлъстяване, предлагат решения за изграждане на мускули, мъжка интимна естетика. 

Половината от мъжете на възраст до 50 години страдат от някаква форма на косопад. 

Естетичната медицина не е само за жени

Специалистите в клиниките могат да предложат различни форми на третиране – регенеративни процедури, класически инжекционни терапии, козметични процедури. Регенеративните процедури – PRP или т.нар. „вампирски лифтинг“, при който се използва собствена кръвна плазма, са най-успешни при по-млади мъже, поради това, че тяхната кръв е по-богата на растежни фактори. PRP e изключително подходяща и като подобряваща ефектa терапия и след трансплантация на коса. При по-възрастни пациенти са по-подходящи други терапии – филър за коса, мезотерапия за скалп, а при по-сериозни случаи на андрогенна алопеция – инжектиране на медикамент, който инхибира конвертирането на тестостерон в дихидротестостерон – хормонът, причиняващ състоянието. Иновация в Skin Line е Signature PRP – обогатяване на собствената кръвна плазма с активни вещества, които създават най-подходящата среда за новите клетки и правят косъма по-здрав и устойчив. 

Процедурите за тяло също са изключително търсени и предпочитани от мъжете. Те са подходящи за пациенти с по-застоял начин на живот или здравословни ограничения, както и като добавка към и възстановяване след интензивни тренировки. В клиники Skin Line се комбинира LPG – механостимулация и лимфен дренаж, която стяга кожата, намалява обиколките и забързва метаболизма, с различни технологии като криолиполиза, радиочестота, мускулна стимулация и инжекционни процедури за тяло (липолитици за третиране на мазнини, терапии за стрии, белези). Клиниките разполагат и с единствения LPG Alliance Medical – иновативен LPG апарат, който предлага рехабилитационни протоколи, третиране на здравословни състояния, подготовка за и възстановяване след хирургични интервенции. 

Нехирургичната мъжка интимна естетика също е изключително популярна. Много мъже са съгласни с твърдението, че пенисът е най-важния орган в тялото им. Неговото правилно функциониране е ключово за интимните отношения и афектира самочувствието на мъжете. Най-популярната терапия е Приапус шот (P-shot) – регенеративна процедура, използваща собствена кръвна плазма, която бива инжектирана в пениса. Постига подобрение в сексуалната функция и стамина, увеличава кръвообращението и чувствителността. Терапията е подходяща и за третиране на болестта на Пейрони, както и за възстановяване след травми. Пациентите търсят и неоперативна алтернатива на фалопластиката – процедура, уголемяваща пениса. Това може да се постигне с хиалуронови филъри, позволявайки на пациентите да постигнат желания вид и размер на пениса без възстановителен период. 

Сподели с приятел:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация