Акне

Какво е акне и кои са причините за неговата поява?

Акнето е много често срещан проблем, който причинява образуване на пъпки по лицето, врата, гърба или гръдната зона. Варира по тип и тежест, от леки огнища с черни и бели точки, до тежки огнища с кисти. Акнето може да доведе до белези, които са силно видими и влияят на самочувствието на пациента.

Активно акне

Обикновено се приема, че от акне могат да страдат само млади хора по време на пубертета, но проблемът всъщност може да се появи при хора от всички възрастови групи и да причини белези и съответно проблеми със самочувствието. 

Acne

Състоянието е причинено от запушване на космените фоликули в кожата поради високо производство на себум, мазно вещество, което хидратира кожата и косата. Себумът се смесва с мъртви кожни клетки, запушвайки космената фуликула, което я кара да набъбне, причинявайки бели точки. Ако фоликулата е отворена към кожата, създадената точка ще бъде черна. При по-сериозни случаи, пъпките могат да се замърсят от естествените бактерии на кожата, причинявайки инфекция, която води до папули, пустули, възли или кисти. 

Високите нива на тестостерон са друга причина за тийнейджърското акне – мастните жлези реагират на хормона като произвеждат повече себум. Друга причини за акне могат да бъдат генетични, или състоянието да бъде причинено от лекарства, козметика или хранене.

Лечение на активно акне в Skin Line

След обстоен дерматологичен преглед, дерматолозите в Skin Line ще ви предложат най-подходящото лечение на вашият вид акне. То може да включва лазерна терапия, мезотерапия или комбинирана терапия включваща лазер и мезотерапия с активни  продукти. При тежки прояви на активно акне, може да ви изпишем лечение с антибиотици.

Лечение на белези от акне в Skin Line

След успешното излекуване на активното акне, при повечето пациенти остават по-плитни или по-дълбоки белези по кожата засегната от акнето.

Нашите дерматолози ще ви предложат подходяща терапия за заличаване на белезите от акнето. Тя може да включва лазерен фракселен пилинг с СО2 лазер, фракселиран радиочестотен микронидлинг с Morpheus8 или лазерни процедури с ResurFX с на Lumenis.

Вижте нашите предложения за лечение на активно акне или белезите от него тук.

Запиши час за консултация в:

Book a consultation at Skin Line Plovdiv

Plovdiv, 91 Maritsa Blvd.

Book a consultation at Skin Line Sofia Mladost

Sofia, Mladost 4, Blvd. Aleksandar Malinov 91

Book a consultation at Skin Line Sofia Center

Sofia, 12-16 Dragan Tsankov Blvd.

Book a consultation at Skin Line Varna

Varna, 53 Knyaz Boris I Blvd.

запиши консултация