Златното сечение
на Леонардо да Винчи
и перфектните устни

Изкуството в естетиката

SKIN LINE БЛОГ | АВГУСТ 2023

автор: SKIN LINE | снимки: TEOXANE

Въведение

Красотата често се свързва с очите на наблюдателя, но какво ли ще стане, ако зад нея стои математическа формула? Иконичният художник Леонардо да Винчи не само е бил виртуозен живописец, но и учен и анатом. Неговият интерес към човешката форма го насочва към изследването на Златното сечение – математически принцип, определящ какво възприемаме като естетически приятно. Интересно е, че този пропорционален раздел се прилага и в областта на естетиката, особено при постигането на перфектни устни с помощта на дермални филъри.

Златното сечение и вашите устни

Златното сечение, наричано още златна пропорция, златен коефицинет или божествена пропорция, е математическа концепция, която твърди, че най-хармоничната и естетически приятна пропорция между два обекта е около 1:1,618. Този принцип е известен в продължение на векове и произхожда от древногръцкия математик Евклид. Леонардо да Винчи го подчертава още повече в своето произведение „Божествена пропорция“, описано от италианския математик Лука Пачиоли.

В природата, златното сечение се наблюдава в изобилие. То присъства в различни форми. Може да се забележи в черупките на мекотели, като охлюви и стриди. Сечението присъства при листата на някои растения и елементите на тяхната анатомия. Може да се срещне дори и в човешката анатомия.

Придържането към Златното сечение играе важна роля и за формата на устните. Идеално е долната устна да бъде около 1,618 пъти по-голяма от горната. Освен това, горната устна трябва да бъде издадена навън с около 1,618 повече от долната, когато се гледа от странична перспектива. А друга важна подробност е, че устните трябва да бъдат с ширина 1,618 пъти по-голяма от ширината на носа.

Използването на Златното сечение при оформяне на устни

Хиалуроновите филъри за устни стават все по-популярни за постигането на пълнота и дефиниране на устните. За постигането на перфектна форма на устните са необходими не само професионални умения, но и изкуство. Разбирането на Златното сечение е от съществено значение за инжектора, тъй като му позволява да подчертае естествената красота на човека, като добавя точното количество филър, за да постигне хармония и баланс за цялото лице.

Важността на спазването на Златното сечение става очевидна, когато се има предвид риска от прекомерното увеличаване на устните, което може да доведе до неестествен и нежелан външен вид, известен като „патешки устни“. Затова е от съществено значение да изберете доверен и опитен специалист-дерматолог, който има достатъчно задълбочени знания за анатомията на лицето и принципите на пропорцията.

Съвети за постигане на перфектната форма на устните

Преди да решите за оформянето на устните си с филър, е важно да вземете предвид някои ключови моменти, за да гарантирате удовлетворяващи резултати:

Изберете правилната клиника:
Изследвайте и изберете професионалист, който да разполага с опит, като дерматолог или пластичен хирург. Това ще ви осигури безопасно и ефективно поставяне на правилното количество филър.

Задайте реалистични очаквания: Въпреки че филърите могат да увеличат обема на устните и да подобрят формата им, имайте предвид, че има определени граници на това, което могат да постигнат. Реалистичните очаквания ще ви помогнат да избегнете разочарование и да постигнете естествен и красив външен вид.

Разберете основната анатомия на устните: Запознайте се с основните термини, свързани с анатомията на устните. Това знание ще ви помогне да комуникирате ефективно със своя дерматолог или хирург и да опишете ясно желаните резултати.

Изкуството на филърите за устни в естетични клиники Skin Line

В естетични клиники Skin Line в София и Варна, екипи от опитни инжектори се посвещават на изяществото на устните, помагайки на своите пациенти да открият красотата на своето лице чрез прецизното оформяне на устни. Тяхният подход се основава на принципите на Златното сечение, гарантирайки, че всеки клиент получава балансирани и пропорционални устни, които се хармонизират със специфичните черти на лицето му.

Квалифицираните специалисти, се стремят да разберат индивидуалните цели на всеки клиент и да персонализират терапевтичните им планове. С помощта на хиалуронови филъри на базата на хиалуронова киселина те контурират устните, придавайки им обем, запазвайки дефиницията им и съгласувайки ги с пропорциите на златното сечение. Резултатът е деликатна, но въздействаща трансформация, която позволява на клиентите си да изглеждат по-красиви, без да преекспонират визията си.

Заключение

Използването на принципите на Златното сечение при постяването на хиалуронови филъри за устни издига изкуството на естетиката към нови висоти. С ясно разбиране на хармонията и пропорциите на лицето, опитния специалист помага на своите клиенти да постигнат перфектни устни, които да допълват техните естествени черти на лицето.

Ключът към постигането на изумителни устни се крие в избора на доверена клиника, която да разбира изкуството и науката зад увеличаването на устните, осигурявайки красив и балансиран резултат, който желаете.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация