Въведение в лазерната епилация

  • Основна информация за лазерната епилация

Лазерната епилация е предназначена за перманентно премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото с помощта на светлинната енергия, произведена от лазера. Нежеланото окосмяване е често срещан проблем, както при жените, така и при мъжете. Различните методи за обезкосмяване – бръснене, коло-маска, отскубване, дипилатоарни кремове и други водят само до временни и незадаволителни резултати.

За разлика от тях, лазерната епилация е траен, бърз и безболезнен метод, който може да се използва за пълно и трайно премахване на нежеланото окосмяване. Най-добри резултати се постигат при светла кожа и тъмен, по-губ и плътен косъм.

Зоната, която ще се третира се избръсва 1-2 дни преди процедурата, почиства се и се нанася контактен гел. Лазерът произвежда импулсни лъчи на силно концентрирана светлинна енергия, която се поглъща от пигмента в космените фоликули и по този начин води до увреждането им.

Процедурата може да бъде леко неприятна, но обикновено не е болезнена. Продължителността на лазерната процедура може да бъде от няколко минути до час или повече, в зависимост от зоната, която се третира. Всяко зачервяване и подуване на засегнатите места обикновено изчезва за кратко време, като повечето хора се връщат към нормалната си активност веднага след самата процедура.

Лазерната епилация е безопасна процедура, ако се извършва от опитен специалист, задължително е да е медицинско лице.

Колко процедури са необходими?

Повечето видове лазери за лазерна епилация изискват поне 4-6 процедури с интервал от 1 месец между тях за трайно обезкосмяване във всяка една зона. Лицето изисква повече процедури, за разлика от тялото.

  • Лазерната епилация причинява ли белези?

Има риск от белези, но вероятността е много малка. Рискът е вследствие на много фактори:

– умения, опит и квалификация на лицето, извършващо процедурата;

– способността/податливостта на организма;

– количеството на пигмента меланин в кожата;

– видът на апаратурата, използвана за лазерна епилация;

Някои хора получават пигментни промени след процедурата. Може да се изразяват в потъмняване и/или изсветляване на кожата. Повечето хора смятат, че това са белези, но всъщност не е точно така. “Белезите”, причинени от променената пигментация, които може да се появят след лазерната процедура, обикновено изчезват в рамките на няколко седмици или месец.

Изборът на опитната клиника може да намали риска. Може да минимизирате риска от получаване на белези, като изберете клиника с опит, където процедурите се извършват от медицински лица.

  • Болезнена ли е лазерната епилация?

Лазерната епилация може да причини известен дискомфорт. Повечето хора са склонни да определят усещането от процедурата като поносимо. Усещането е индивидуално и може да бъде съвсем различно при всеки, който се е подложил на същата процедура. В началото ще усетите лека чувствителност, нещо като убождане, което показва, че лазерът е активен. След серия произведени импулси може да има слабо парене.

  • Колко струва лазерната епилация?

Цената на лазерната епилация е в зависимост от третираната зона и може да бъде основна причина при вземането на решение, дали да се подложите на процедурата.

Цената зависи от много фактори като:

– видът на лазера, който се използва;

– мястото, където се извършва процедурата;

– размера на зоната, която се третира;

Цената на лазерната епилация зависи и от времетраенето, необходимо за различните зони, както и на различни комбинации, пакети и/или промоции.

Не допускайте цената на лазерната епилация да е водещият фактор при избора Ви.

Цената на лазерната епилация е един от най-често задаваните въпроси, но това не е единственият фактор, който трябва да се вземе под внимание. Не правете компромис с качеството на обслужване, за да спестите пари. Направете една реалистична равносметка на разходите, които бихте направили преди да започнете процедурите лазерна епилация. Предварително обсъдете с лекаря необходимия брой процедури лазерна епилация, които най-вероятно ще са Ви нужни. И не забравяйте, при всеки е различно и много индивидуално, затова не се доверявайте предимно и само на мнението на другите.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация