Целулитът и отпускането или увиснаването на кожата са сред най-честите оплаквания на жените. С времето, кожата става все по-малко еластична, което води до нейното увисване и отпускане. Целулитът може да се появи при всяка възраст и структура на тялото и се дължи на подкожни мастни натрупвания, които придават на кожата подут и портокалов вид. Особено забележим е по бедрата и седалището и много често причинява смущение и дискомфорт на жените. Общоизвестно е, че целулитът е труден за лечение въпреки множеството кремове, домашни методи на лечение, упражнения и диети.

Venus Legacy

Сред някои от традиционните методи, подобряващи отпускането на кожата, са хирургичните намеси, а сред нехирургичните, един от най-актуалните и успешни методи е Venus Legacy на Venus Concept– използващ 4D™технология – комбинация от Мултиполярна радиочестота (RF)Пулсиращите магнитни полета (PEMF) и VariPulse™ (VP)Venus Legacy оформя и склуптурира неоперативно тялото, редуцира целулита, стяга и витализира кожата на лицетo, шията и деколтето, изглажда фините линии и бръчки.

Радиочестотата на Venus Legacy постига изключителни резутати в стягането на кожата и намаляване на двойната брадичка както и обема на лицето, шията и зоните от тялото. Venus Legacy е неинвазивен метод, който използва мултиполярна радиочестота и пулсиращи магнитни полета, за да загреят тъканта равномерно отвътре навън. Venus Legacyсъздава тъканна термична реакция, която стимулира естествените възстановителни реакции на тялото, увеличавайки кръвообръщението и лимфния поток в зоната. Резултатите, които се наблюдават са намаляване на целулита, видимо стягане на кожата и намаляване на локализираните мастни натрупвания. Третираната зона веднага придобива по-стегнат и по-гладък вид.

Venus Legacy на Venus Concept е единственият апарат, който доставя 150W мултиполярна радиочестота, и е изключително ефективен за стагане на кожата в долната трета част на лицето и за двойната брадичка, където с времето птозата при жените е много видима. Повечето пациенти свързват процедурата с Venus Legacy с приятно и релаксиращо усещане. Няма възстановителен период като пациентите могат веднага след това да се върнат към обичайните си занимания. Venus Legacy също така е с FDA-сертификат (одобрена от Амнинистрацията на храните и лекарствата в САЩ) за третиране на някои видими признаци на стареене като бръчките по лицето. Доказано е, че радиочестотния лифтинг на Venus Legacyстяга кожата, увеличава кръвообръщението и създава по-младежки вид на лицето и шията.

Venus Legacy