Мезотерапия за коса

минимално инвазивна процедура за справяне с проблемите на косата

В днешно време косата ни е под силен стрес поради замърсената околната среда, въздуха и водата. Това оказва голямо влияние върху естествената ни красота, тъй като косата е сред първите части, засегнати от промените в организма. Косата става слаба, безжизнена, лишена от блясък и започва да оредява. Преди да се появи косопада, могат да се вземат мерки за решаването на тези проблеми. Могат да се използват различни неинвазивни методи за лечение на алопеция, като например мезотерапия за коса.

мезотерапия за коса

Защо мезотерапия за коса?

Мезотерапията за коса е метод на лечение, който се прилага чрез инжектиране на витамини, минерали и аминокиселини, необходими за косата, в скалпа. Той позволява компонентите, които подхранват космените фоликули, да достигнат много бързо и лесно до косата. Мезотерапията за коса лекува косопад, като сгъстява изтънялата коса, спира косопада и прави косата по-силна и блестяща.

Какво представлява мезотерапията за коса?

Мезотерапията за коса представлява директно инжектиране в скалпа на витамини, минерали (калций, йод, манган, мед, цинк, селен, желязо, калий) и други вещества, необходими за подхранване на кератиновия слой на кожата, както и аминокиселини и повърхностни разширители, необходими за растежа и развитието на косата.

Мезотерапията за коса е много ефективна за възстановяване здравето на скалпа и косата. Тя се счита за едно от най-популярните процедури в съвременната естетична медицина в борбата с различни проблеми с косата и скалпа. Мезотерапията за коса стимулира неактивните луковици, подхранва космените фоликули и лекува пърхота. Мезотерапията за коса процедура с двойно действие, извършвана от опитен специалист. Микроинжекциите помагат за прилагането на специални медикаменти, съдържащи витамини и хранителни вещества, необходими за здравето и растежа на косата като в същото време убожданията директно стимулират регенерацията на кожата на скалпа. Лекарственият състав се избира от лекаря в зависимост от проблема.

Кога мезотерапията за коса помага?

 • Прекомерна загуба на коса
 • Себорея на скалпа, свързана с разрушаване на мастните жлези
 • Пърхот
 • Сух и раздразнен скалп
 • Повишена чупливост и накъсване на косата
 • Загуба на жизненост, блясък и обем

Предимства на мезотерапията за коса

мезотерапия за коса предимства
 • Mезотерапия за коса е нехирургична алтернатива за възстановяване на косата
 • Процедурата е индивидуализирана – мезококтейлът (мезотерапевтичен микс) се съставя индивидуално за всеки пациент
 • Полезните съставки се доставят директно до космените фоликули и горните слоеве на кожата.
 • Косопадът постепенно спира
 • Растежът на косата се активира
 • Активността на мастните жлези намалява
 • Увеличава се притокът на кръв и доставката на кислород към космените фоликули
 • Намалява се появата на пърхот
 • Подобрява се гъстотата, гладкостта и яркостта на косата

Активни съставки в мезотерапията за коса

мезотерапия за коса формула

Във всяка спринцовка за мезотерапия за коса вашият терапевт ще избере най-подходящата за вашето състояние смес от няколко полезни вещества – минерали, витамини и други полезни елементи. Витамините от група В, които осигуряват естествен метаболизъм, са ефективни при растежа и възстановяването на косата. Мед и цинк – предотвратяват дистрофията (слабостта) на структурата на косъма. Препаратите, съдържащи тези компоненти, се използват при наследствен косопад. Хиалуронова киселина – отговаря за храненето на луковиците, ускорява растежа на косата. Аминокиселините са в основата на косъма, като допринасят за образуването на кератинови влакна. Растежни фактори – нормализират притока на кръв към скалпа, като правят космените фоликули по-силни и осигуряват плътност на косата. Коензимите изпълва косата с жизнена енергия, подобрява структурата на косъма. Предлагат се готови коктейли за лечение на косата. Медицинският специалист ще избере съставите за вас по най-подходящия начин.

Грижа за кожата след процедурата мезотерапия за коса

В края на процедурата остават малки следи от убожданията. Заздравяването им ще отнеме известно време.

 • Не мийте косата си, особено с балсами и шампоани в продължение на 3-4 дни.
 • Избягвайте да се излагате на слънчева светлина за 2-3 дни
 • Не плувайте, не вземайте душ и не мокрете косата си през първите 10 часа след мезотерапията. Зоните на инжектиране трябва да се подсушат добре.
 • Не използвайте сауна или басейн в продължение на поне 7 дни
 • Не прилагайте масаж върху зоните на инжектиране, докато не се излекуват напълно
 • Не консумирайте алкохол. Алкохолът стимулира разширяването на кръвоносните съдове. Това се отразява негативно върху ефективността на мезотерапията.

За кого е подходяща мезотерапията за коса

косопад

Мезотерапията за коса може да бъде ефективна при лечението на проблеми с косопада или изтъняването на косата както при мъжете, така и при жените от всички възрасти. Като минимално инвазивна алтернатива за насърчаване на растежа на косата и решаване на проблемите с косата, мезотерапията за коса е чудесно и достъпно лечение, което може да ви осигури по-здрава коса за нула време. Мезотерапията за коса се прилага при жени и мъже, за лечение на косопад, причинен от медикаментозно лечение, в следствие на стрес, на заболяване, хормонален дисбаланс, при алопеция ареата, андрогенна алопеция, а също така и за профилактика на косопада.

Мезотерапия за коса – противопоказания

Ако фоликулите са загубили жизнеността си, но все още са живи, мезотерапията може да се справи с проблемните косми. Но ако проблемите произтичат от по-важни причини – не трябва да разчитате на чудо след инжекциите, като например наследственост и хормонален дисбаланс. Всяка медицинска практика има различни противопоказания и мезотерапията не прави изключение. Мезотерапията за косата не може да се прилага в следните случаи:

 • бременност и кърмене
 • индивидуална алергия към компонентите на композита
 • менструация
 • нарушения на ендокринната система
 • доброкачествени и злокачествени тумори
 • наличие на активни инфекции

Защо да изберете процедурата мезотерапия за коса

Мезотерапията за коса е безопасна, безболезнена и надеждна процедура

В сравнение с инвазивното и хирургично лечение на оплешивяването и изтъняването на косата, мезотерапията за коса е модерно решение, което гарантира безопасно и безболезнено решение.

Мезотерапията за коса повишава имунитета на скалпа

Освен че насърчава растежа на косата и подмладява космените фоликули, мезотерапията може да осигури и цялостно подмладяване на скалпа. Скалпът по същество представлява кожни слоеве с повече кератиноцити и растежни фактори, които спомагат за израстването на по-дълга, по-гъста и по-пълна коса на главата ви в сравнение с други части на тялото. Пробождането на скалпа ви с малки, миниатюрни иглички стимулира ангиогенезата – развитието на нови кръвоносни съдове от съществуващите – и васкулогенезата – развитието на напълно нови кръвоносни съдове.

Мезотерапията за коса намаляване на възпалението на скалпа

Някои варианти на възпаление на скалпа включват сърбеж на скалпа – често срещано състояние на сърбеж на скалпа. Това състояние може да бъде причинено от пърхот, псориазис или фоликулит – развитие на сърбежа на скалпа, при което космените фоликули са силно увредени и възпалени. Мезотерапията за коса ефективно намалява риска от възпаление на скалпа чрез терапевтично укрепване на скалпа, поддържайки здравословна среда за растежа на косата.

Мезотерапията за коса възстановяване на нормалните нива на PH

В кожата ни често може да има замърсявания, мръсотия или мазнини, запушени в космените фоликули, дори в тези на главата, което води до неравномерни нива на pH в кожата. При тази неравномерност тя може значително да повлияе на способността на кожата да защитава тялото ни и да се бори с инфекциите или да доведе до увреждане на косата или скалпа. Подобно на рутинната грижа за лицето, включването на редовна ексфолиация за скалпа може да възстанови нивата на рН и да даде път на по-гладка и по-здрава кожа на главата. Мезотерапията за коса спомага за това с перформативния характер на процедурата, като прави цялостен ексфолиант на скалпа ви.

Мезотерапията за коса стимулира изхвърлянето на лимфните токсини

Нашите лимфни капиляри помагат за транспортирането на имунните клетки до останалата част на тялото, както и за изхвърлянето на течностите, които са в излишък, и на токсините. Този процес се контролира от стволовите клетки на космените фоликули, установи проучване. Чрез мезотерапията лимфната система може да бъде подобрена и по този начин да спомогне за увеличаване на изхвърлянето на токсини от тялото ни – форма на детоксикиращо прочистване, което подпомага цялостното ни здраве.

Виж цените на процедурите мезотерапия за коса в Skin Line или купи онлайн:

Запиши консултация за мезотерапия за коса в Skin Line:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация