Подмладяване с лазерите на Fotona в Skin Line

Fotona Dualis

Fotona e компания с над 40 годишен опит в областта на лазерните технологии, чието мото е:

The highest performance, best made laser systems in the world

Съществуват най-общо два вида подмладяващи лазерни процедури, чрез които се постигат забележителни резултати. Неаблативен е методът на топлинно загряване в дълбочина, а аблативен е този, чрез който нежно се отстранява повърхностния слой на кожата. И двата метода на лазерно третиране имат за цел да редуцират дълбоките и да изгладят фините бръчки и белезите, да заличат следите от слънчево увреждане. Едновременно с това те омекотяват неравностите и белезите от акне, изсветляват пигментациите и редуцират стриите.

Неаблативен метод

В основата на този метод е процесът на ремоделиране на колагена, който е „гръбнакът” или структурната поддръжка на кожата. С годините, колагеновите връзки отслабват, кожата се отпуска и се образуват бръчки. Един от лазерите, с който работим в Skin Line е Nd:YAG (infrared, 1064 nm) лазерът на Fotona, създаден на базата на последните технологични постижения , който осъществява така нареченото Frac 3 третиране. За разлика от другите технологии, тук се прилага 3 – измерно и неаблативно обработване на кожата, чрез селективно и внимателно загряване на колагеновите структури. Този метод видимо подобрява вида, тургора и стегнатия вид на кожата, като едновременно с това изсветлява пигментациите, вследствие на слънчево увреждане. Това е безопасна и не-инвазивна процедура, често наричана „лифтинг през обедната почивка”

Как изглежда кожата след процедурата подмладяване с лазерите на Fotona?

При повечето пациенти не се наблюдават видима промяна след процедурата. Посредством компютърен скенер цялото лице внимателно се обработва на малки участъци, чрез лазерни импулси. По желание може да се третира и шията. Процедурата е с продължителност около 30-45мин и е подходяща за всеки тип кожа.

Колко процедури подмладяване с лазерите на Fotona са необходими?

Така както една тренировка не е достатъчна за да се оформят и стегнат мускулите на тялото, така и за постигане на максимален резултат са необходими серия от няколко процедури – минимум 3-4 , с интервал от 4-6 седмици. Поддържащи процедури са препоръчителни за да се удължи процеса на стимулиране образуването на колагена.

Колко време след подмладяване с лазерите на Fotona ще има видим резултат?

Целта на процедурата е да се стимулира производството на собствен колаген, така че резултатите не могат да се появят мигновено. Промените се регистрират постепенно и се забелязват след няколко седмици, дори месеци. Разбира се, индивидуално се повлияват пациенти с различна възраст и здравословното състояние. В следствие на новообразуването на колагена може да се постигне до около 40% по-стегната кожа.

Аблативен метод

Изключителни резултати са регистрирани при процедури с другия вид лазер на Fotona, който се използва в Skin Line -Er:YAG (infrared, 2940 nm). С него могат да се извършват няколко терапии, като най-актуална и ефективна е тази, използваща пикселирана или фракционирана светлина, приложима при: необходимост от пилинг, полиране на кожата /рисърфъсинг/, възрастови именения, наличие на бръчки и отпусната кожа, неравности, лезии, кератози, невуси и др. Технологията много успешно повлиява белези от акне или други от други травми, както и стрии.

Има 3 типа аблативен пилинг за подмладяване с лазерите на Fotona:

  • Повърхностен пилинг – нежно полира повърхностния слой на кожата и й придава свеж и сияеен вид
  • Средно дълбок пилинг – изглажда епидермиса и отстранява последиците от слънчево увреждане. Бръчките се заличават чрез загрявяне на кожата в дълбочина.
  • Дълбок пилинг – полира, изглажда неравностите, белезите, бръчките, повлиява пигментациите, стяга и оформя овала на лицето, видимо освежава и подмладява. След процедурата кожата е леко зачервена , но се възстаноява в рамките на 2-3 дни . През този период, както и след това е необходимо интензивно хидратиране. Резултатът е впечатляващ, няколко процедури могат да върнат годините назад.

Как работи Er:YAG (infrared, 2940 nm)?

Светлината на Erbium: Yag лазерът „проявява афинитет” към водата, и енергия, в която тя се преобразува се абсорбира от водата в повърхностния слой на кожата. Тази уникална способност и процесите, които тя провокира, буквално заличават следите от слънчево увреждане. Драматични са и промените, които се констатират в състоянието на бръчките, белезите от акне и стриите.
Време е за лазерно подмладяване в Skin Line – специални цени и пакети

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация