Всички на една място за неинвазивно скулптуриране на тялото!

2018 09 All in one body

Опитали сте всичко, за да премахнете паласките и целулита: хранителен режим, много часове във фитнес и други спортове, диети и др., но не с особено задоволителен резултат… Независимо колко труд сте положили, най-проблемните зони като корем, паласки, бедра, задни части и брич много често не се повлияват колкото очакваме и ни се иска.

Идеята да се подложим „под ножа“, на липосукция е драстична, крие своите рискове както и изисква възстановителен период. Ето защо, през последните години естетичната медицина работи усилено върху неинвазивни контуриращи и оформящи тялото методи. Тези методи изключват оперативна намеса, създават минимален дискомфорт и не изискват време за възстановяване. Резултатите обаче не са мигновени и изискват търпение. Първите промени се появяват до 6 седмици, а пълните резултати – след 8 седмици. Резултатите са още по-добри, ако се придържаме и към по-здравословен начин на живот и хранене.

В световен мащаб, през последните години, броят на извършените неинвазини скулптуриращи тялото процедури е нараснал с повече от 43% и вече ясно се разграничават най-успешните методи сред тях. Резултатите от комбиниране на два или повече метода увеличават успеваемостта с над 40% отколкото прилагането на само един метод. Ето защо, при избора на клиника, предлагаща този тип неинвазивни процедури, е добре да изберете тази, която предлага повечето от вече утвърдените методи, работещи на различен принцип, които в доказана комбинация ще ви осигурят много по-добри и видими резултати.

Ето и няколко от най-доказаните методи в света

LPG Endermologie – механо-стимулация с вакуумен ролков масаж

endermologie big 2

LPG Ендермологията се превърна в нарицателно на „антицелулитен масаж“ в света. Методът е създаден преди 30 години с цел да разшири приложението и надгради ефекта на обикновения ръчен масаж. Това е единствената механична, 100% естествена и неагресивна техника за разграждане на мастните натрупвания, стягане на отпуснатата кожа и борба с видимите признаци на остаряването.

С доказани резултати от повече от 85 научни проучвания за последните 30 години, Endermologie стимулира латентната клетъчна активност в дълбочината на кожата и тъканите под нея, като този начин се бори с видимите признаци на остаряването – бръчки, отпусната кожа, локализирана мазнина, целулит и др.

Чрез нежно подръпване на кожната тъкан, различните области от тялото и лицето се обработват перфектно по 100% естествен начин, базиран на принципа на механо-стимулацията.

Чрез 35-минутен масаж на цялото тяло, 2 до 3 пъти седмично, LPG Endermologie постига цялостен отслабващ ефект – намаляване на обиколката, дренаж, подобряване на метаболизма, кръвообръшението и освобождаване от задържани течности и токсини.

LPG Ендермологията няма аналог на пазара.

Повече за LPG Ендермология можете да прочетете тук.

Мултиполярна радиочестота

Радиочестота

Мултиполярната радиочестотата е един от най-утвърдените методи за локално неоперативно третиране на мастни натрупвания, редуциране на целулита, стягане и витализиране кожата както на тялото, така и на лицето.

Мултиполярната радиочестота прониква равномерно и концентрирано върху цялата обработвана повърхност. Тя загрява тъканта бързо, безболезнено и плътно в дълбочина до  3,5 см, достатъчна да обхване подкожието, целулита и мастните натрупвания. Доставената енергия не се разсейва в други части на тялото, а е концентрирана в зоната, която се обработва, ускорява се метаболизма, засилва се кръвообращението и лимфния поток в зоната, увеличава FGF-2 протеина, който стимулира мембраната на клетката да стане по-рехава. Триглицеридите, които се намират в мастните клетки се разбиват и мастните киселини се източват през рехавата мембрана. Мастните киселини преминават в лимфата, а от там през черния дроб и бъбреците се изхвърлят от организма. Мастните клетки се дренират, свиват обема си, стимулира се процеса на колагенеза – производство на колаген и еластин, фибробластите се стягат. Резултатът е стегната, еластична и гладка кожа, без целулит и мастни натрупвания.

 

Процедурите с мултиполярна радиочестота са сред най-търсените в областа на медицинската естетика в световен мащаб, като с един от най-полулярните апарати Venus Legacy годишно се извършват над 3 милиона процедури! Необходими са между 8 и 10 процедури, по веднъж седмично, а най-често третираните зони са бедра, задни части, корем, брич, паласки и ръце.

Най-популярните марки апарати са Venus Legacy на Venus Concept и VelaShape III на Cyneron-candela.

Повече за Venus Legacy можете да прочетете тук.

Криолиполиза – замразяване на мастни натрупвания

Криолиполиза

Броят на мастните клетки в човешкото тяло остава непроменен през целият живот. Мастните клетки не умират и не се създават нови, те само променят своя обем при напълняване или отслабване. За разлика от другите два метода, които работят върху намаляване на обема на мастните клетки, Криолиполизата редуцира ефективно локални мастни натрупвания като унищожава цели мастни клетки.

Специален апликатор засмуква мастните тъкани в третираните зони, временно намалява кръвообращението и ги охлажда без болка до – 8 градуса за по-малко от една минута. Целта на охлаждането е чрез елиминирането на 3 от 5-те основни съставки на мастната клетка да се постигне кристализация и отмиране на поне 30% от мастните клетки в тази зона при първа процедура. Вакуум ефектът намалява притока на кръв в третираната зона и чрез целенасочен контрол се обработва само излишните мазнини, без да уврежда кожата, мускулите и други тъкани. Извършват се максимум 3 процедури годишно на една и съща зона (бедра, брич, паласки, корем, двойна брадичка, над колене) с минимум интервал от 6-8 седмици между тях. Очакваните резултати са до 30% намаляване на мастните натрупвания от 1ва процедура, до 50% от 2ра и до 70% от 3та процедура.

Най-популярните марки апарати са Coolsculpting на Zeltiq и CoolTech на Cocoon Medical.

Повече за CoolTech можете да прочетете тук.

Комбиниране на трите метода

Различните принципи на действие на трите метода позволяват изготвяне на индивидуална програма за всяка зона с цел постигане на оптимални резултати. LPG Endermologie подобрява метаболизма, дренира излишните течности и помага за по-бързото освобождаване на тялото от унищожените при криолиполиза или мултиполярна радиочестота клетки. Подходящо е както преди, така и след процедури с другите два метода.

Мултиполарната радиочестота спомага за омекването на фиброзния целулит преди процедура с криолиполиза както и за стягане на кожата след нея. Ефективна е при локално приложение в зони с целулит и мастни натрупвания, в които LPG Endermologie не е в състояние да се справи.

Процедурите с криолиполиза са алтернатива на оперативната липосукция, най-ефективни са в зоните с повече мастни натрупвания и не изискват чести посещения.

В повечето случаи прилагането само на един метод за контуриране и оформяне на тялото не е достатъчен и големият брой процедури не е гаранция за добър резултат. Оптималните резултати се постигат с правилна комбинация от подходящите методи.

Ние в клиники Skin Line имаме 18 годишен опит в борбата с целулита, локалните мастни натрупвания и видимите признаци на стареенето. Избираме нашата апаратура след прецизно и дългосрочно тестване на най-ефективните и изпитани методи и най-доказаните производители с оглед постигане на оптимални резултати както и комбинирано третиране на всяка проблемна зона.

 

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация