Project Description

Мезотерапията е широко използван метод, който наред с Хиалуроновите филъри и другите инжекционни процедури революционизираха естетичната медицина. Тяхното умело комбиниране и прилагане е съвременното адекватно противодействие на процесите на остаряване и запазване на младежкия вид, без хирургическа намеса.

Мезотерапия е медицинска техника,създадена през 1952г. от френският лекар Мишел Пастор. Тя е призната официално през 1987г. от Френската Медицинска Академия като част от традиционната медицина. Мезотерапията представлява микро-инжектиране на коктейли от активни вещества /витамини, коензими, минерали, аминокиселини, нуклеинови основи, антиоксиданти, хиалуронова киселина и др./ в повърхностния, средния или по-дълбок слой на кожата – в зависимост от зоната на третиране, продуктите и техниките, които се използват. Методът осигурява прецизна инфилтрация на активните вещества, които улесняват клетъчния метаболизъм, стимулират биосинтеза на колаген и еластин, контролират процесите на пигментообразуването и възстановяват ефективната локална микроциркулация.

Мезотерапия

Инжектирането се извършва със специален мезопистолет или чрез различни ръчни техники. Броят процедури се определя от приложението и медицинския протокол. Мезотерапията е сравнително кратка процедура, има добра поносимост и минимални странични действия.

Лекарите-дерматолози в клиника Skin Line София и Варна са сертифицирани и обучени да работят с всички мезотерапии, регистрирани на българския пазар.

Приложения и резултат

ревитализира, тонизира, стяга и хидратира кожата, придава блясък и младежки вид

изглажда бръчките, подобрява еластичността, с моментален лифтинг ефект

/радиочестота, електромагнитни полета и вакуумна тъканна манипулация/ се постигат забележителни резултати

Мезотерапия извършват

Марки мезотерапии

Мезотерапия
Мезотерапия с хиалуронова киселина
Juvederm, Teosyal, Saypha, RRS, Neauvia200 - 400лв
Мезотерапия с ХК и биоревитализиращ комплекс
RRS, Pluryal150 - 200лв
Мезотерапия с колаген Guna Tissue
1 процедура100лв
5 процедури450лв
Мезолифт продукти
Juvederm Volite 700лв
Restylane Vital Light/Vital280 - 300лв

Сходни процедури