LPG Lipomassage – често задавани въпроси

Наистина ли е ефективенДали е научно доказано?

Технологията  Endermology  на LPG е използвана в продължение на много години от пластични хирурзи, дерматолози, лекари, кинезитерапевти и естетични институти в целия свят.

Нейната ефикасност  е доказана с повече от 110 клинични и научни изследвания. Основното проучване, координирано от проферор Lafontan (INSERM, Тулуза) показва, че най-новото поколение LPG Lipomassage с моторизирани ролки активира липолизата (елиминирането на мазнините се увелива с 70%) като стимулира мастните клетки чрез своите ß рецептори, които са отговорни за премахване на мазнините.

Какви са противопоказанията?

Lipomassage не трябва да се прилага в случаи на сериозно и прогресивно заболяване, при сериозни нарушения в кръвообращението и  флебит.

Ако имате съмнения, попитайте Вашия лекар за съвет.

След колко процедури може да се очаква видим резултат?

Ще усетите резултат още след 2-3 процедури. Третираните зони губят част от обема си. Кожата е по-гладка и по-стегната.

След 6 антицелулитни масажа, резултатите се увеличават. Кожата започва да се  изглажда, тялото се ремоделира и стяга.

Какво е ENDERMOWEAR?

LPG ENDERMOWEAR е облекло, специално проектирано за LIPOMASSAGE. То е за лична употреба, като осигурява лична хигиена, а неговите непрозрачни зони покриват интимните зони по време на процедурата. Уникалността на LPG ENDERMOWEAR осигурява  максимален контакт с  кожата за още по-ефективен LIPOMASSAGE.

Трябва ли да се спазва диета по време на процедурите Lipomassage?

Всичко зависи от теглото Ви и естетичните показатели, които искате да постигнете. Всички видове диети могат да Ви помогнат да отслабнете, но рядко в областите, които желаете. Освен това, целулитът най-често е незасегнат дори от най-строгите диети. Lipomassage е насочен конкретно към тези упорити области. В идеалния случай, Вашата програма с Lipomassage ще се комбинира успешно с балансирана диета и физически упражнения (напр. 30 минути вървене).

Какво се случва с освободените мазнини?

Захарите и мазнините се съхраняват от адипоцити в мастната тъкан.По време на процедурата с LIPOMASSAGE, LPG ролките стимулират липолизата и активират отделянето на мазнини. По този начин те се трансформират в източник на енергия за мускулите.

Защо е необходима физическа активност  след процедура LIPOMASSAGE?

Очевидно е, че активността се препоръчва за добро здраве – но също така тя подобрява и резултатите от процедурата. Физическата активност след процедурата с LPG LIPO M6, мобилизира мазнините, които се освобождават по време на масажа, бързо да  изгарят, благодарение на повишения метаболизъм на тялото Ви.

Трайни ли са резултатие?

Резултатите се появяват бързо и са трайни. След провеждане на програмата, извършването на една /четири процедури  месечно е достатъчна за поддържане на ефекта на LIPOMASSAGE.

Колко струва една процедура LIPOMASSAGE?

Стандартната цена на LPG Lipomassage за 35-минутна процедура е 45лв, като тя подлежи ежемесечно на различни промоционални условия. Допълнително, цената може да бъде по-ниска според броя предплатени процедури. По време на Вашето посещение, практикуващият кинезитерапевт ще прецени броя на процедурите за оптимален резултат.В края на първата процедура, ще усетите кожата си по-гладка и по-стегната, а след 6 процедури ще забележите резултата от LIPOMASSAGE: вталяване, изглаждане на целулита, стягане на кожата, намаляване на обема.

За целулита

Какво представлява целулитa и как се появява?

Като допълнение към хормоналните причини, които могат да благоприятстват появата му, целулитът е резултат от едновременно натрупване на мазнини в хиподермата (подкожни мастни клетки) и задържане на вода около тях. Когато адипоцитите(мастните клетки) станат по-големи, се образуват неравности по кожата, т.нар. „портокалова кожа“.

Този процес сам по себе си се задълбочава, тъй като циркулацията на кръвта се забавя, причинявайки застой и натрупване на метаболитните продукти. Често засегнатите участъци могат да бъдат болезнени, в следствие на повишно налягане мастните депа.

Защо целулитът засяга по-често жени отколкото мъже?

Мастната тъкан на мъжете и жените не реагира еднакво на натрупването на мазнини.

 

При жените, хиподермата е разделена вертикално от мрежа от прегради(фиброзна съдинителна тъкан). Мастните клетки се избутват нагоре, а преградите към подкожието. В резултат на това, адипоцитите са притиснати в малки издутини, които се трансформират в бучки, в резултат на което кожата придобива портокалов вид.

Мъжката фиброзна преграда се състои от наклонени отделения. При натрупване на мазнини, не се получава деформация.

Как да се преодолее това?

Малцина осъзнават, че неприятните участъци с  целулита не се подобряват от физически упражнения или дори от най-строги диети.

За да се активизира мастната тъкан за постигане на дълготраен резултат, е нужно този процес да бъде стимулиран. Механичните ролки на LPG предизвикват биологични реакции: тъканите, които задържат адипоцитите (мастните клетки) се размекват, реактивират се кръвната и лимфната циркулация.

Резултати: Процесът на отделяне на мазнини (липолиза) е активизиран да елиминира по естествен път  натрупаните мазнини и несъвършенства.

Септите: Откъдето се появява целулита

Женската хиподерма се стъстои от малки недра, разделени с успоредни стени (септи). Благодарение на мазнините и водата, които се натрупват в тези недра, стените се пресоват и се уврежда микроциркулацията и естествената форма на клетката. Тъй като тези стени са прикрепени към дермата, те дърпат повърхността на кожата, докато мастните клетки се изтласкват към дермата. Резултатът е кожа, която придобива неравен „портокалов“ вид. С течение на времето, когато състоянието се влоши, мазнините и водата изцяло се затварят от втвърдени прегради, състоящи се от фиброзна съединителна тъкан.

Благодарение на Roll`In, Roll`Up и Roll`Out режими, LPG раздвижва и преработва преградите в по-меки и по-малко фиброзни; това отпуска напрежението по повърхността на кожата, изглажда неравностите от целулит. Колкото повече се подобрява лимфната и кръвна циркулация, толкова механичната Roll-функцияпредизвиква повишаване на естественото освобождаване на мазнините.

 

Контрол на качеството на процедурите LPG Lipomassage

Защо се прави първоначално измерване?

То не само прави сравнение, но служи и за създаване на насоки за лечение и наблюдаване на резултатите след процедурите.

Защо процедурата продължава 35 минути?

Защото това е идеалната продължителност за обработване на цялото тяло като се обръща специално внимание на проблемните мастни зони с цел стягане на кожата, изглаждане на целулита и скулптуриране на тялото.

Защо се палпират проблемни области?

Палпирането (напипване с ръка) не само помага на кинезитерапевта да идентифицира дали тъканта е стегната, отпусната или болезнена – това също помага да се оценят резултатите след процедурата LIPOMASSAGE.

Защо се правят минимум 6 процедури?

За да се почустват, забележат и измерят резултати от започване на процедурите.

За видими и по-трайни резултати се препоръчва пакет от 18 процедури.

 

Защо се правят две процедури седмично по време на интензивните периоди на третиране?

С многобройни проучвания на LPG е доказано, че по време на стартовата програма със средно две процедури седмично (т.е. 210 мин за 6 процедури) с LPG ще бъдат изпратени достатъчно сигнали, за да се активират спящите клетки. Веднъж, след като се активира  дейността, характерна за здравата клетка, е достатъчно да се провежда по една процедури седмично/четири процедури месечно за запазване на резултата.

Защо се продължава с една процедура месечно?

Една процедура месечно е достатъчна, за да се предотврати връщането на мастните клетки и фибробласти към състояние на бездействие. Поддържащите процедури помагат да се избегне повторното натрупване на мазнини и отпускане на кожата.

Защо процедурата трябва да се извършва от обучен кинезитерапевт?

Защото Вашият кинезитерапевт е обучен и сертифициран да работи с последно поколение апаратура LPG, спазвайки протоколите на Endermologie.

 

Вашият коментар

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация