Лазерна епилация в края на лятото – какво трябва да знаем

В настоящата статия специалистите oт клиники Skin Line отговарят на някои от най-често задаваните въпроси преди  стартиране на курс лазерна епилация след летния сезон. През 2001г  Skin Line  представя за първи път лазерната епилация като ексклузивна процедура. 19 години по-късно   тя е сред най-предпочитаните и често извършвани терапии. Дългогодишния професионален опит и практика  на клиники Skin Line са основен фактор в избора на апаратура, а именно медицинска лазерна система Elite+ на Cynosure, световно призната американска компания, която патентова първия Александритен лазер и  гарантира процедури с най-високо качество и ефективност.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ?

Laser Hair Removal

Лазерната епилация се основава на теорията за селективната фототермолиза. Целта е да се намали  продуктивността на космения фоликул, чрез облъчването на косъма със светлинен импулс. Меланинът в косъма се загрява и предава поетата топлина към космения фоликул. Ако не се дозира обаче правилното количество енергия и времето, за което тя да бъде доставена, съществува риск от изгаряне на кожата или обратно – от недостатъчен ефект на процедурата.

Лазерната епилация не само намалява трайно нежеланото окосмяване, но същевременно забавя растежа на останалите косми в зоната. В същото време останалите косми стават много по-фини и тънки.

В КОИ СЛУЧАИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ?

Професионалната лазерна епилация е пряко свързана с тена на кожата и излагането на слънце и затова в клиники Skin Line тя се извършва от медицински специалисти, които прецизират индивидуално параметрите на работа. Лазерна епилация може да се извърши върху кожа с тен, но НЕ непосредствено след излагане на пряка слънчева светлина, без поставяне на слънцезащитен крем, тъй като може да се предизвика изгаряне на кожата. За да се избегне този риск е необходимо преди процедурата да се спази интервал от 3 седмици след последното директно излагане на слънце.  Фотосензитивност могат да предизвикат и предходен прием на групи медикаменти, хранителни добавки, както и възпаление в зоната на третиране.

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА СПАЗВАМ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

Ведната след процедура лазерна епилация обикновено кожата е леко зачервена или с папули, което може да продължи до няколко часа. Задължително е нанасянето на слънцезащитен продукт с фактор 50+ след процедурата, както и по време на целия курс, за максимално предпазване на кожата и поява на пигментации. За тази цел е   изключително важно да се избягва и придобиването на тен, тъй като ефективното и безопасно обработване на най-фините косми изисква контролирано повишаване на параметрите на лазерната система.

Cynosure Elite+

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ПРОУЧА ПРЕДВАРИТЕЛНО С КАКЪВ ЛАЗЕР СЕ ИЗВЪРШВА ЕПИЛАЦИЯТА?

Сигурно имате много познати, които са споделяли за голям брой извършени лазерни процедури с незадоволителен ефект!

Поради свръх предлагането на лазерна епилация, е необходимо да се информирате за видовете лазерни системи, което е определящо за ефективността на процедурата. Те могат да се разделят условно в 2 групи – медицински и козметични.

  • Медицинските лазер са Александритен и Nd:YAG лазерите. Александритният лазер е най-широко използвания лазер за епилация в света – повече разбира се в по-големите пазари на естетични услуги – САЩ, Великобритания и др. В България това са най-рядко срещаните лазери поради значително по-високата цена на апаратурата.

Предимството на този лазер е огромно – много по-добър краен резултат (до 97% намаляване на окосмяването) както и по-малкият брой лазерни сесии.

Единственият недостатък на Александритния лазер е невъзможността да обработи V и VI фототип кожа. (мулати и тъмнокожи)

  • Nd:YAG – лазерите се използват за епилация при по-тъмна кожа (V и VI) фототип кожа. Те нямат толкова добър краен резултат поради факта, че не са толкова ефективни в зоните с по-фини косми както Александритния лазер.
  • Козметичните лазери са най-често използваните в България поради значително по-ниската цена на апаратурата. Това са диодните системи, които на практика не са лазери, а използват диодни лампи. Дали апарата е диоден, най-лесно можете да различите по това, че преди процедура върху зоната се поставя контактен гел и зоната се обработва няколко до множество пъти. Те са изключително безопасни поради по-ниските си характеристики. Тяхната ефективност се изразява единствено в зони с по-дебели и тъмни косми и спрямо Александритният лазер имат много по-незадоволителен краен резултат.

В начина си на работа тези системи много се доближават до така популярните домашни фотоепилатори, които по-скоро подтискат растежа на космения фоликул отколкото да го унищожат.

СЪВЕТ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ

Специалистите от клиники Skin Line Ви съветват да проучите внимателно мястото, където да извършите вашата процедура. Важно е клиниката да разполага с медицински Александритен лазер от доказан производител, процедурата да се извършва от сертифициран медицински специалист. Това би Ви спестило много време, пари и усилия както и разочарование от ефекта.

Не се подвеждайте по реклами за лазерни процедури, които могат да се извършват по време на излагане на слънце. Това означава, че най-вероятно процедурата се извършва с диодна апаратура и резултатът ще ви разочарова и ще обезмисли финансовите ви инвестиции. Професионалната лазерна епилация е медицинска процедура, и в ръцете на обучени специалисти води до изключителна ефективност.

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация