Skin Line

ВАРНА
0888 614 914

СОФИЯ
0886 614 714

Лазерен Фракселен пилинг с Er:Yag(IR, 2940 nm)

Лазерен Фракселен Пилинг с Er:Yag(IR, 2940 nm)

Ние се раждаме с млада, нежна и гладка кожа, но с течение на времето – възрастта, наследствеността и гравитацията работят срещу нейната перфектност. Прекомерното излагане на слънце, появата на акне и пушенето също нарушават здравия вид на кожата. Все по видими стават фините и по-изразените бръчки, пигментните петна, белезите и липсата на еластичност. Тенът помътнява и кожата загубва своя блясък и виталност.

До скоро възможностите да се противодейства на белезите на времето и слънчевото увреждане се свеждаха до няколко технологии /химически пилинги, дермабразио, аблативни лазерни и неаблативни светлинни терапии/, които са или с висока степен на комплицираност, странични действия и риск, значително време за третиране и възстановяване или с ограничени естетични резултати.

подмладяване

След дълги години на задълбочени проучвания, екип от световно признати експерти в областта представи фракселния лазер и метода – фракселен лазерен пилинг, който съчетава предимствата на аблативния лазерен рисърфасинг и неаблативните терапии. Фракселният лазер излъчва хиляди микро лъчи, които проникват в епидермиса, навлизат дълбоко в дермата и образуват микроскопични колонки от тъканна коагулация, наречени микротермални зони /МТZ’s/. Те са обградени от здрава тъкан, която остава незасегната, тъй като кожата се обработва на малки „порции” селектирано.

“Фракционираното” третиране съкращава изключително времето за възстановяване, в сравнение с химичния или традиционния лазерен пилинг, при които цялата повърхност на кожата се обработва наведнъж. Фракселният лазер осъществява контролиран процес на прецизно подновяване на повърхностни и дълбоки структурни елементи на кожата като се използват естествените оздравителни сили на организма за образуване на нови, млади клетки и изграждането и нежно ремоделиране на колагена.

лазерен фракселен пилинг

Фракселният лазерен пилинг е революционен пробив – перфектна комбинация от ефикасност, безопасност и минимален срок на възстановяване, който заличава следите на времето. Той е един от най-успешните методи за лечение на белези от акне, на мазна и акнеична кожа, за премахване на повърхностни пигментации и изравняване на тена. При индикации като възрастови промени и фотоувреденост фракселният лазерен пилинг е перфектната анти-ейджинг терапия не само за лицето, но и за зони като шията, деколтето, ръцете, деликатната зона около очите и др. Подобрението в състоянието на кожата, тургора и еластичността й е непосредствено и прогресира във времето – тя изглежда по-мека, гладка, свежа и стегната.

лазерен пилинг

Ефектът е поразителен още след първата процедура, но обикновено се препоръчват серия от три, четири, които се повтарят през 3 – 4 седмици в зависимост от дълбочината на пилинга и състоянието на кожата. Окончателните подобрения се разкриват 2 – 3 месеца след приключване на последната терапия. Страничните действия са минимални и обикновено се свеждат до зачервяване като след слънчево изгаряне, слаб оток, парене и чувство за опъване, които отминават до няколко дни. Използването на овлажняващ и епитализиращ продукт подпомaга възстановяването, а употребата на фотопротектор SPF 50 е задължителна за по-дълъг период от време.

Процедурата се извършва от квалифицирани лекари-дерматолози след прецизен консулт.

Има 3 типа фракселен лазерен пилинг с Er:Yag(IR, 2904 nm):

Повърхностен пилинг - Нежно полира повърхностния слой на кожата и й придава свеж и сияен вид.

Средно дълбок пилинг – изглажда епидермиса и отстранява последиците от слънчево увреждане. Чрез загрявяне на кожата в дълбочина,бръчките се изглаждат значително.

Дълбок пилинг – Полира, изглажда неравностите, белезите, бръчките, повлиява пигментациите, стяга и оформя овала на лицето, видимо освежава и възстановява младежкия вид.

image
image

Преди и след процедурата!

назад

Странична навигация