Лазерен Фракселен Пилинг

Ние се раждаме с млада, нежна и гладка кожа, но с течение на времето – възрастта, наследствеността и гравитацията работят срещу нейната перфектност. Прекомерното излагане на слънце, появата на акне,пушенето и други фактори  също нарушават здравия вид на кожата. Все по видими стават фините и по-изразените бръчки, пигментните петна, белезите и липсата на еластичност. Тенът помътнява и кожата загубва своя блясък и виталност.

Лазерен фракселен пилинг

Създаването на  фракселирания лазер и процедурата – лазерен фракселен пилинг, който съчетава предимствата на аблативния лазерен рисърфасинг и неаблативните терапии значително увеличи възможностите за ефективно подмладяване в кратки срокове. Фракселният лазер осъществява контролиран процес на прецизно подновяване на повърхностни и дълбоки структурни елементи на кожата като се използват естествените оздравителни сили на организма за образуване на нови, млади клетки и изграждането и нежно ремоделиране на колагена.

Принцип на действие

Фракселният лазер излъчва хиляди микро лъчи, които проникват в епидермиса, навлизат дълбоко в дермата и образуват микроскопични колонки от тъканна коагулация, наречени микротермални зони /МТZ’s/. Енергията на микролъчите извършват аблация в микрозоните на въздействие в дермата, където стария колаген и излишния пигмент се подлагат на термично въздействие за да бъдат унищожени и се стимулират фибробластите да образуват нови колагенови влакна.

Микротермалните зони са обградени от здрава тъкан, която остава незасегната, тъй като кожата се обработва на малки „порции” селектирано. В резултат на този процес на мястото на третираните участъци се появява нова, млада и активна кожа без естетични недостатъци. “Фракционираното” третиране съкращава изключително времето за възстановяване, в сравнение с традиционния лазерен пилинг, при който цялата повърхност на кожата се обработва наведнъж.

Приложение

Фракселният лазерен пилинг е революционен пробив – перфектна комбинация от ефикасност, безопасност и минимален срок на възстановяване, който заличава следите на времето. Той е един от най-успешните методи за лечение на белези от акне, на мазна и акнеична кожа, за премахване на повърхностни пигментации и изравняване на тена. При индикации като възрастови промени и фотоувреденост фракселният лазерен пилинг е перфектната анти-ейджинг терапия не само за лицето, но и за зони като шията, деколтето, ръцете, деликатната зона около очите и др. Подобрението в състоянието на кожата, тургора и еластичността й е непосредствено и прогресира във времето – тя изглежда по-мека, гладка, свежа и стегната.

Лазерен пилинг деколте
  • Премахване на дълбоки и фини бръчки

  • Премахва на хиперпигментации

  • Постига на ефективен лифтинг

  • Изравнява релефа на кожа с белези от акне, разширени пори или други неравности

  • Подобрява състоянието на кожа с хипер и хипотрофични белези след травми и операции

  • Отстранява на стрии

Ефект

Лазерен пилинг ефект

Ефектът се наблюдава още след първата процедура, но обикновено се препоръчват серия от три, четири, които се повтарят през 3 – 4 седмици в зависимост от дълбочината на пилинга и състоянието на кожата. Окончателните подобрения се разкриват 2 – 3 месеца след приключване на последната терапия. Страничните действия са минимални и обикновено се свеждат до зачервяване като след слънчево изгаряне, слаб оток, парене и чувство за опъване, които отминават до няколко дни. Използването на овлажняващ и епитализиращ продукт подпомaга възстановяването, а употребата на фотопротектор SPF 50 е задължителна за по-дълъг период от време.

Процедурата се извършва от квалифицирани лекари-дерматолози след прецизен консулт.

Клиники Skin Line разполагат с две високотехнологични фракционирани лазерни системи Er:Yag(IR, 2940 nm) във Варна и СО2 (10 600 nm) в София и в зависимост от параметрите, които специалистът задава индивидуално за всеки пациент, лазерният пилинг може да бъде повърхностен, средно дълбок и дълбок.

Видове лазерен пилинг в клиники Skin Line

Fotona Dualis

Fotona Dualis SP

Er:YAG (2940nm) лазерен пилинг

Ecomed CO2

CO2 (10 600nm) лазерен пилинг

Лазерен пилинг извършват

Сходни процедури