Лазерен Фракселен Пилинг за Лице с CO2 лазер

Кажете сбогом на старата си кожа, бръчките, петната и недостатъците по нея. Лазерният ресърфесинг с CO2 лазерна система на Ecomed CO2 Ultrapuls с Fractional Scanner II сега можете да постигнете максимален резултат, бързо и с минимален период на възстановяване. Новият фракселен скенер на Ecomed работи5 пъти по-бързо от който и да е друг подобен лазер.

Как работи Фракселният пилинг

Ecomed CO2 Ultrapuls  излъчва лазерен лъч с размер 80 микрометра и скорост 500 импулса в секунда. Посредством  Fractional Scanner II, той обхожда зона с размери 18/18 мм за по-малко от секунда и  изпарява точки от епидермиса с размер от 400 до1200 микрона, докато останалата част остава незасегната. В зависимост от желаният ефект Fractional Scanner II може да постигне плътност на изпаряване от 49 (7х7) до 484 (22х22) точки на квадратен сантиметър. Колкото по-голяма е плътността на изпаряване (степен на аблация), толкова по-добър е ефекта и толкова по-дълго е времето за възстановяване на пациента. Фракселният пилинг е алтернатива на пълния лазерен пилинг, при който горният слой на епидермиса се изпарява на 100%.

Какво усеща пациента по време на процедурата

Тъй като лазерният лъч изпарява микро точки от кожата, пациентът усеща боцкания с голяма скорост. В зависимост от степента на аблация, нараства и дискомфорта от процедурата.

CO2 Ultrapulse Scanner

Какъв е очакваният резултат от процедурата?

CO2 peel before after

Фракселният пилинг изпарява част – между 20% и 40% от епидермиса на пациента и загрява кожата в дълбочина. Здравата/незасегната/ част от кожата помага за бързото възстановяване на засегнатата. В резултат, увреденият слой на епидермиса се подменя с нов и се стимулира синтеза на нов колаген. Кожата се подмладява, уплътнява, става по-еластична и с по-младежки вид. Повърхностните бръчки и петната по кожата намаляват.

Какъв е възстановителният период?

В зависимост от индивидуалните особености на пациента и каква част от епидермиса е засегната, възстановителният период може да трае от 24 часа до 72 часа. В първите няколко минути до няколко часа след процедурата, кожата се зачервява и  е болезнена като след слънчево изгаряне. Използването на хидратиращ и слънцезащитен крем със SPF 50+ е задължително. След този период на дискомфорт, зачервяването преминава и пациентът може да се върне към обичайните си занимания, при условие че избягва излагането на слънце и ползва хидратиращ крем.

Колко процедури са нужни?

В зависимост от възрастта на пациента, желаният резултат и степента на аблация са необходими от 2 до 4 процедури през интервал от 1 месец, но резултат се наблюдава още след първата процедура.

В какви случаи се използва фракселен пилинг с CO2 лазер?

  • Лазерно подмлядяване

  • Белези от акне

  • Стрии

  • Бръчки

  • Пигментации

  • Фото-пигментации

Лазерни терапии ЛицеЦена
Лазерен фракселен пилинг с CO2 лазер (10 600nm)
Повърхностен 550лв
Дълбок 650лв
Ултра дълбок 750лв.
Третиране на белези от акне, стрии, пост-оперативни белези – зона 5х5см100лв
Третиране на белези от акне, стрии, пос-оперативни белези - Зона 10х10см

200лв
Лазерно подмладяване
Цяло лице180лв
Лице и Шия

240лв
Лице, Шия и Деколте280лв
Дълбока лазерна регенерация на фотоувредена кожа400лв
Третиране на зачервени белези от акне, розацея, себорея, периорален дерматит180лв
Лечение на онихомикоза 1 нокът 20лв

Сходни процедури