Инжекционни процедури за тяло в
естетични клиники Skin Line

SKIN LINE | Май 2024

Нашето тяло е нашият храм – може би сте чували тези думи. Но какво стои зад тях? Физическият тонус и външен вид на тялото ни са неразривно свързани елементи на нашата същност, самочувствие и емоционална нагласа. Човешкият организъм е храм, защото изисква грижа, любов и внимание – точно както се грижим за духовното и интелектуалното си израстване.

Благодарение на модерните технологии и достиженията на медицината, днес можем да полагаме далеч по-ефикасна грижа за здравето и визията си. Висококачествената козметична, естетична и хирургична такава са решението на стотици състояния, с които в миналото просто се е налагало хората да се примирят.

Вече не е необходимо да криете бедрата си, ако се притеснявате от т.нар. портокалова кожа. Нито пък е нужно да се тревожите, ако сте минали през трудната трансформация на бременността и майчинството, защото те са ви белязали със стрии, излишни мазнини или пигментни петна по кожата. Всеки човек се сблъсква с различни предизвикателства и етапи в живота си, а тялото носи белезите на всяка промяна.

Нуждата от популяризиране на добрите практики и нововъведения в професионалната естетична грижа вдъхновява клиники Skin Line да информират за ползите от включването на технологични елементи в терапиите за третиране на целулит, стрии, мазнини. В следващите редове ще разберете повече за инжекционните ни процедури за тяло.

Инжекционни процедури - какво са това?

Инжекционните процедури, както сочи и името, са методи на инжектиране на активни вещества под повърхностните кожни слоеве с различна терапевтична цел. Сред едни от най-познатите такива са тези с ботокс, хиалуронова киселина, колаген и мезотерапия.

Макар в по-голяма степен инжекционните процедури да са познати като терапия за лице, всъщност те могат да действат еднакво успешно в различни зони от тялото.

Днес ще разгледаме приложението им и за най-разпространените естетични проблеми по тялото.

Лечение на стрии

Стриите са едни от най-често срещаните „картографски линии” по нашето тяло, които могат да сочат към рязка промяна в теглото, хормонални проблеми или буен растеж през пубертета. Най-честите зони на тяхната поява са местата с мека тъкан като гърди, ханш, бедра, корем.

Белите линии на стриите са съединителна тъкан, която е изгубила своята еластичност поради разтягане или разкъсване на влакната колаген и еластин. Макар и да не могат да бъдат на 100% възстановени, има как да бъдат успешно третирани.

Изглаждане на целулит

Според масовите проучвания целулитът единодушно е посочван за един от най-неприятните естетични проблеми при жените. Проявява се като бучки и вълнички по кожата и се дължи на неравномерното натрупване на подкожни мазнини. Причинителите на това състояние са много и комплексни: нездравословно хранене и застоял начин на живот, хормонален дисбаланс, нарушен метаболизъм, тип кожа и т.н.

За справяне с целулита се изисква индивидуален подход, базиран на много проучвания и отговарящ по ефективност на желаните крайни резултати. Сред възможностите за третирането му донякъде са балансираната диета и масажите, но естетичната медицина е онази, която предлага наистина революционни решения.

Третиране на локални мастни натрупвания

Концентрирането на мазнини в различни области на тялото изглежда много неприятно, когато е прекомерно и непропорционално. Всички знаем, че коремът и областта на ханша в това отношение са едни от най-уязвимите места. Независимо дали се дължи на нарушения в метаболитната обмяна, или на лош начин на живот, проблемът трябва да бъде адресиран.

 

Първо, защото може да създава дискомфорт, да влияе негативно на самочувствието и да пречи за извършването на нормални ежедневни дейности и второ, защото е свързан със здравословни проблеми като риск от развиване на диабет, сърдечносъдови заболявания и други. Някои изследвания свързват затлъстяването и с риск от рак на гърдата.

Инжекционни процедури - мезотерапия

Какво е мезотерапия? Преди да отговорим на този въпрос, ще направим едно уточнение – мезотерапията може да бъде  инжекционна или апаратна (безиглена мезотерапия). Сега ще се фокусираме върху инжекционната, а по-нататък ще ви информираме и за някои ползи от приложението на апаратни процедури.

Мезотерапията е онзи терапевтичен подход, при който аминокиселини, минерали, витамини и хиалурон се инжектират под повърхностния слой на кожата. За разлика от различните кремове и серуми, които се нанасят повърхностно, мезотерапията действа в дълбочина и има много по-голям ефект.

Тъй като епидермисът е своеобразна преграда, защитаваща организма от външни фактори, козметичните продукти трудно преминават естествената ѝ бариера. Мезотерапията преодолява този проблем, прилагайки се под този слой, за да достави елементите, необходими за здравето и сияйния  вид на кожата.

Тъй като методът има широко приложение, той условно се разделя на три подгрупи – за лице, за третиране на косопад, грижа за тялото. Днес ще се фокусираме върху ползите от инжекционната мезотерапия при преодоляване на проблеми като стрии, целулит и мазнини.

Мезотерапия за тяло

Мезотерапията за тяло е подход, при който се стимулират процесите за обмяна на веществата и функцията на нервната система. Регенерирането на кожните клетки също се подсилва от мезотерапията, подобрявайки цялостния тонус и вид на кожата.

Комбинацията от веществата, или т.нар. „коктейл”, се смесва от специалист, в зависимост от терапията и протокола на проблема. От различни фактори зависи и дълбочината на проникване на иглата. Самото приложение на мезотерапията бива ръчно или чрез специализиран пистолет за мезотерапия.

Мезотерапията е чудесна алтернатива на хирургичната намеса и сред плюсовете ѝ е, че е сравнително кратка, широк кръг от пациенти показват добра поносимост към нея и не на последно място – страничните ефекти от приложението ѝ са пренебрежимо малки.

Мезотерапия за изглаждане на целулит

Мезотерапията за третирането на целулит има различни форми и проявления. Един от подходите е лекарят да подбере активните вещества, които да използва за дадената терапия, като ги блендира преди процедурата. В Skin Line сме избрали друг подход – един продукт, който съчетава ефективност и безопасност – Celluform.

Celluform се прилага срещу целулит и задържане на вода. Той използва специален подбор от активни вещества, които разграждат мазнините и подпомагат естественото им включване в метаболизма. Ефектът е на цялостно ревитализирана кожа с подобрена еластичност.

Терапията не се прилага върху цяло тяло, а върху конкретни области. Зоните на третиране могат да бъдат бедрата, дупето, корема, ръцете. Макар да има видими резултати още след първата терапия с Celluform, препоръчителният брой процедури е между 3 и 6.  Броят им зависи от конкретното състояние на проблемната област.

Помогнете на тялото си да коригира нарушенията в обмена на веществата и превръщането им в енергия – мезотерапията на Skin Line е особено подходяща за целта. Комбинацията от дезоксихолева киселина, никотинамид, фосфатидил холин и соев лецитин по естествен начин подпомага тези процеси.

Мезотерапия за третиране на локални мастни натрупвания

Терапията тук се осланя на чудесните резултати, които дезоксихолиевата киселина има върху разграждането на мазнините. Това е киселина, която се среща в организма, а нейната активна роля в процеса на мастната емулсия е ключова за разграждането на мастните клетки.

Отново процедурите се фокусират върху проблемни зони като ръце, корем и колене. Продуктът, на който залагаме в Skin Line, е Pluryal Bodycontour. Той съдържа още фосфатидилхолин, който е агент, превръщащ мазнините в течност. Причината за този избор се крие в годините клинични проучвания, констатиращи безкомпромисния ефект от двете активни вещества.

Мезотерапия за лечение на стрии

Мезотерапията за стрии в естетични клиники Skin Line използва естествените ресурси на организма, за да създаде една изцяло натурална терапия, подчинена на индивидуалните особености на пациента, за да подпомогне процесите по регенерирането на тъканите.

Ние използваме специално разработен авторски протокол на д-р Дамевска, който е Signature PRP за стрии. Какво представлява Signature PRP терапията? Това е инжектирането на обогатена с тромбоцити собствена плазма. Наш почерк е комбинирането на плазмата с активни вещества според конкретните нужди.

Плазмотерапията, използваща собствената кръв на пациента, има две основни посоки на действие. От една страна се стимулират стволовите клетки на кожата към делене, а от друга – чрез допълнителното обогатяване с макроелементи и витамини се създава подхранваща среда за техния растеж.

Този вид терапия има множество преимущества. Няма риск от развиване на алергии, тъй като се използва органичен материал от самия пациент. В допълнение на това, терапията има дългосрочен ефект. Самата процедура трае около 40 минути, показва бързи резултати и може да се комбинира с други терапии.

Комбинации между инжекционни и апаратни процедури

Понякога дадени проблеми са твърде упорити или пък комбинацията от множество фактори изискват комплексен подход за постигането на оптимални резултати. Специалистите в дерматологията прилагат този подход в работата си, защото разполагат с богат опит, достъп до огромна база от резултати и съумяват да изградят най-добрата стратегия за всяко отделно състояние.

Комбиниране на неаблативен лазер Lumenis ResurFX и аблативен CO2 лазер

Когато говорим за третирането на стрии, трябва да знаем, че това е трудно обратим процес, но все пак работата върху проблемни зони с лазерната процедура рисърфисинг постига чудесни и бързи резултати, а в същото време е щадяща и спестява време на пациентите.

LPG Alliance и InMode BODYfx

В борбата с целулита в Скин Лайн впрягаме силата на LPG – лидер в механичното разграждане на мазнини, за да се справим с факторите, водещи до появата на портокалова кожа. Има различни видове целулит, но универсалният ефект на LPG е онова, което прави технологията толкова известна.

Друг метод, който използваме в борбата с целулита, е технологията Venus. За постигането на добри резултати тук е много важно да се следват всички стъпки от терапията. Тя работи на принципа на „трениране” на клетките. Радиочестотните и магнитните импулси влияят за свиването на мастните клетки в цикъла на естественото им 28-дневно обновяване.

LPG Alliance и Morpheus8

Вече споменахме колко подходящ е LPG за стягането, ревитализирането на кожата и стопяването на подкожните мазнини. В комбинация с някоя от описаните инжекционни процедури, назначени след консултация с нашите специалисти, ще подарите на тялото си регенериращия и подмладяващ ефект, който наистина заслужава.

Morpheus8 е дълбокочестотен метод за стимулиране на производството на колаген, както и за ремоделиране на мастна тъкан. Еднакво подходящ е за мъже и жени и може да помогне в борбата с белези, стрии, акне и редица други кожни проблеми. Процедурата крие минимални рискове и изисква съвсем краткотраен период на възстановяване.

Какво още трябва да знаем?

Всички процедури, които предлагаме в естетична клиника Skin Line, са базирани на редица детайлни проучвания, строги клинични практики и години безценен медицински опит. Много от тях използват най-доброто от съществуващите и развиващи се технологии, достъпни днес.

Но е важно да подчертаем, че голяма част от проблемите, описани тук, се влияят най-вече от начина ни на живот. Това означава, че добрата превенция и/или последващата регулация в тази посока ще подобрят цялостното ви състояние.

Те непременно включват увеличаване на физическата активност, ако водите заседнал начин на живот, а балансираното и богато на нутриенти и витамини хранене е ключово за поддържане на здравето на организма. Напомняме, че вредни навици като тютюнопушене, злоупотреба с алкохол или други субстанции са пагубни.

Не забравяйте колко важна е хидратацията. Водата участва във всички процеси в тялото и е в основата на съществуването ни. Пийте достатъчно количество вода през всички сезони и особено когато се отдавате на физически дейности и упражнения.

Ако имате въпроси, желаете консултация или искате да изпробвате някои от описаните тук процедури, се свържете с нас още сега. С радост ще откликнем на всяко едно ваше запитване.

Сподели с приятел:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация