Ефективен ли е неоперативния лифтинг с хиалуронови филъри и ботокс?

Ботокс, хиалуронови филъри, химични пилинги, лазерни процедури: Те обещават да Ви подмладят с години, но дали наистина са модерния елексир на младостта? Сами може да прецените…

БОТОКС и ХИАЛУРОНОВИ ФИЛЪРИ

Джейн Шулц, 52, работи като аминистратор продажби и живее в Западен Лондон. Омъжена е за Роб, инженер и има 4 големи деца. Тя казва:

Jane Shulz

Преди процедурата

„Резултатите от увреждането от слънчевите лъчи, цигарите и менопаузата бяха дали отражение върху моето лице.“ “Израстнах в Южна Африка през 70-те, когато нямаше слънцезащитни продукти. Увреждането от слънчевите лъчи, пушенето и менопаузата бяха оставили белези на моето лице. Кожата ми беше напукана и отпусната и поради това, че съм слаба, имах липса на мастна тъкан в зоната на бузите, която да ги прави по-обемни. Не обичах да се усмихвам, т.като ненавиждах дълбоките бръчки, които се появяваха около очите ми. Но най-лошото бяха бръчките от носа към устата и към брадата ми. Те свличаха лицето ми, състаряваха ме и ми придаваха сбръчкан и намръщен вид. Винаги когато се погледнех в огладалото, се депресирах от отражението, което виждам. Оперативната намеса не бе вариант за мен, т.като имах проблем със съсирването на кръвта. Вместо това, избрах неоперативния лифтинг с комбинация от ботокс и хиалуронови филъри. Докато ботоксът парализира мускулите и прави невидими бръчките, хиалуроновите филъри създават обем и лифтинг ефект, който трябва да има трайност около година.”

Jane Shulz 1

След 1 ден

“Инжектирането на филърите и ботокса не беше толкова болезнено, но чувствах, че лицето ми е леко подпухнало и подуто.” “Инжектираха ми ботокс около очите и над носа, за да се повлияят бръчките тип „пачи крак“, между веждите (глабеларната) и линиите на челото. След поставянето на упойка под формата на анестезиращ крем, лекарят инжектира филър в зоната на бузите и около устата. След всичко това, имах неприятно усещане, което наподобяваше опъване. Усещането мога да сравня с усещане от посещение на зъболекар, но поне ми отне около час заедно с консултацията. Когато си тръгнах, бях леко подута. Не успях да спя много тази вечер, т.като усещах лицето си леко травмирано. Събудих се с чувство за стягане на кожата и натъртване в средата на дясната ми буза – страничен ефект от инжектирането, който може да се появи. За щастие, медицинския грим прикри всички следи от процедурата т.като трябваше да ходя на работа. Колегите, които знаеха, че ще се подлагам на тази процедура, бяха изненадани колко подуто беше лицето ми.”

Jane Shulz 2

След седмица

“Подутината все още не е изчезнала, но бях впечатлена от резултатите досега.” “Когато се усмихвах, бръчките около очите вече не бяха толкова видими. Бръчките между очите бяха започнали да стават по-фини и наполовина изчезнали. Бръчките около устата бяха изчезнали. Назолабиалните линии също бяха почти невидими. Като цяло, структурата на кожата ми се изглади и се стегна. Преди процедурата, аз се притеснявах, че ефектът от нея ще ми придаде „мумифициран“ образ. Точно обратното, резултатът беше напълно естествен – след процедурата се подмладих и станах по-щастлива.”

Jane Shulz 3

След месец

“Приятелите ми постоянно ми правят комплименти виждайки положителната промяна. Откакто спадна подуването, резултатът стана много фин и естествен. Филърът привлича вода, което значително подобри дехидратираната ми кожа.” “Изобщо не усещам филъра в кожата си. Чувствам единствено лицето си подмладено – по-пухкаво и балансирано. Приятелите ми постянно ми правят комплименти и ме питат къде съм извършила процедурите. Дъщеря ми смята, че резултатите са впечатляващи, а съпругът ми каза, че съм по-красива и изглеждам много по-млада. Моята увереност се промени – започнах да полагам повече грижи за косата си и преоткрих използването на грим и други корективни продукти. Оценявайки ефекта от предприетата процедура, бих казала, че тя подмлади с около 10 години лицето ми.“

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация