Ефективен ли е лазерният пилинг?

Ботокс, хиалуронови филъри, химични пилинги, лазерни процедури: Те обещават да Ви подмладят с години, но дали наистина са модерния елексир на младостта? Сами може да прецените…

ЛАЗЕРЕН ПИЛИНГ

Патрисия О`браян, 58г., живее в Бигин Хил, Кент, управлява магазин за био продутки. Омъжена е за Винсент, който притежава строителна фирма. Имат 3 големи деца и 7 внуци. Патрисия казва:

Patricia Obrien

Преди процедурата

“Достигнах възраст, в която винаги мисля, че не изглеждам по най-добрия начин.” “Обличам се младежки и съм весел човек, но като много жени достигнах възраст, в която усещах, че не изглеждам по най-добрия начин. Това, което най ме смущаваше бяха тъмните пигментации около очите и по бузите. Кожата ми вече не бе толкова стегната, а под очите бе напукана. Това всичко се дължеше на увреждането от слънчевите лъчи – никога не бях правила слънчеви бани, но подобно на повечето британки със светла кожа, много лесно изгарях и сега си плащам цената. Отчаяна да намеря решение на проблема, често четях статии за лазерни процедури и тяхното действие. Попаднах на една статия за лазерен фракселен пилинг, писана през 2005г. за използването на светлината от лазерните системи за извършване на микроскопични дупчици в кожата. Това стимулира производството на колаген, което прави кожата по-стегната и равна. Сметнах, че тази технология е доста по-неинвазивна спрямо другите терапии. Направих лаззерен фракселен пилинг, който действа както на по-дълбоко, така и на повърхностно ниво, за да премахне пигментациите.”

Patricia Obrien 1

След 1 ден

“Беше сравнително болезнена процедура, а като се погледнах в огледалото, изглеждах като след слънчево изгаряне.” “Първо ми поставиха дълбок слой анестезиращ крем за около 45 минути, докато кожата ми не изтръпна. Лазерният пилинг отне около 20 минути. Беше сравнително болезнено, бих го сравнила с множество горещи обождания. Имаше допълнителна машина, която излъчваше много студена струя въздух и правеше процедурата по-малко болезнена. Когато се погледнах след процедурата в огледалото, цялата горях – изглеждах като след тежко слънчево изгаряне. Прибирането ми с влака към къщи беше ужасно – бях толкова притеснена. Бях предупредена от лекаря да спя в седнало положение с 3 възглавници, за да намаля подуването, но като цяло през първата нощ почти не успях да спя. Цялото ми лице бе възпалено и подуто, а очите ми бяха като прорези. На следващия ден усещах лицето си като шкурка и разранено. Когато нанесох дебел слой хидратиращ крем, той направо потъна в пресъхналото ми лице. Изобщо Не се чувствах добре и исках просто да се скрия. Не можех да си представя как ще отида на рождения ден на внучката ми след три дни.”

Patricia Obrien 2

След 1 седмица

“Появи ми се херпес в следствие на травмирането на кожата от лазерния пилинг, но вече изглеждах доста по-добре.” “Появи ми се малък херпес на върха на долната устна, но като изключим това, вече изглеждах доста по-добре. По-голямата част от зачервяването бе изчезнало за времето до рождения ден и успях да отида. Както и да е, все още усещах кожата си груба и много суха, за което бях предупредена, че е нормална временна реакция след фраксела. Кожата ми започна да се лющи на съвсем малки парченца, много фино, не прекалено очевидно.”

Patricia Obrien 3

След 1 месец

“Лицето ми изглеждаше по-стегнато и гладко и както мъжа ми, така и дъщеря ми се съгласиха, че изглеждам много по-добре.” “Вече бях убедена, че процедурата има много добър ефект и си заслужава, когато три седмици след нея, един от редовните клиенти, който не беше идвал известно време, каза: „Има някаква промяна в теб. Изглеждаш чудесно!“ Мъжът и дъщеря ми казаха, че изглеждам много по-добре. От снимки преди процедурата виждам, че пигментациите ми са се подобрили, особено в областта на бузите. Все още не осъзнавах колко ужасни са били кафявите петна по лицето ми и колко стара са ме карали да иглеждам. Те всъщност са ме състарявали дори повече от бръчките. Лицето ми изглеждаше много по-стегнато и гладко, порите се бяха свили – а това бяха само първите дни след процедурата. Казаха ми, че ще продължи да се подобрява в следващите 2 до 5 месеца. Тази процедура не бе от най-евтините, но определено възнамерявам да я повторя. Накара ме да повярвам, че мога да взема възрастта си в свои ръце и да и въздействам. Според мен се подмладих с 4-5 години.”

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация