Ефективен ли е химичният пилинг?

Ботокс, хиалуронови филъри, химични пилинги, лазерни процедури: Те обещават да Ви подмладят с години, но дали наистина са модерния елексир на младостта? Сами може да прецените…

ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

Клои Бартън, 29г, необвързана, помощник-адвокат, живее в Северен Лондон. Тя казва:

Chloe Barton

Преди процедурата

„Имам розацея, но не исках да я третирам с ботокс и реших да пробвам с химични пилинги.“ „Имам розацея, която много лесно се проявява със зачервяване и ми причинява спукване на капиляри. Когато бях по-малка, постоянно получавах яркочервен обрив по лицето, наподобявайки формата на маска на анимационен герой, което ми спечели името „Батман“. Преди 2 години, проведох курс от лазерни процедури и използвах серум за кожа „РеЛума“, с който да третирам розацеята. Все оше имам неравна пигментация в долната част на лицето и матова, суха кожа, а вече и 1 или 2 хоризонтални линии на челото. Все още не бях готова за ботокс и затова се заинтересувах за химичните пилинги, които се прилагат вече повече от 50 години. Те действат като разхлабват слепващите връзки между клетките от повърхностните нива на задебеления най-външен слой на епидермиса. Така се ускорява клетъчното възобновяване и се стимулира дормирането на свежа и млада кожа. Бях посъветвана от приятелка за химичен пилинг с трихлороцетна киселина.”

Chloe Barton 1

След 1 ден

“Бях информирана, че ще имам сърбеж на лицето. Процедурата със специалист-лекар дерматолог отне около 10 минути. Лицето ми бе почистено първо, след което бе нанесен пилинга и оставен да подейства, след което киселината бе неутрализирана. След процедурата, през първия час, имах гъделичкащо усещане, като леко боцкане. След около четири часа, кожата на скулите и носа ми леко се зачерви и затопли, като след излагане на слънце. След около 15-16 часа, лицето започна да ме сърби и изглеждаше леко подуто. Това сметнах наистина за тревожно, особено след като бях предупредена да не пипам лицето си, за да не останат белези. Звъннах в клиниката и ми казаха, че това не е обичайна реакция и след като лекарят отново ме видя, ми предписа хидрокортизон, който след нанасянето успокои кожата ми.”

Chloe Barton 2

След седмица

“Лицето ми се белеше на малки парченца и отдолу се показваше нов кожен слой.” “Четири дни след процедурата, кожата ми започна да се бели на малки парченца, започвайки от челото надолу и от брадата нагоре, а луничките и кафяви петънца станаха почти черни. Въпреки факта, че лицето ми се лющеше на парчета, аз отидох на работа и дори на среща. Аз съм личност с изключително индивидуален характер и приех ситуацията много леко, но си мисля, че един по-срамежлив и стеснителен човек би се ужасил. Моето лице бе още леко подуто и след като почти се излющи, отдолу се показа свежа и розова кожа. Хидратиращият крем, който използвам ми щипе и затова използвах само вода, за да си измивам лицето.”

Chloe Barton 3

След месец

“Наистина съм доволна от резултатите, кожата ми е по-светла и по-малко суха.” “Лицето ми спря да се лющи преди около седмица, въпреки че най-силно бе в последните няколко дни. След това, резултатите наистина ме впечатлиха. Сега имам по-малко пигментациии, а кожата ми изсветля и вече не е толкова суха. Хоризонталните линии на челото ми изчезнаха. Приятелите ми казаха, че сияя и изглеждам по-свежа. Пилингът изтри няколко години вредно въздействие на слънцето от лицето ми. Имайки проблемна кожа, може би виждам повече несъвършенства отколкото другите хора. Някои биха сметнали, че това са скъпи процедури, но смятам, че по този начин мога да отложа появата на признаците на стареене.”

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Bannerзапиши консултация