Project Description

Дермални филъри /хиалуронова киселина/

Остаряването е процес, предизвикващ анатомични и клетъчни изменения, които се изразяват в образуване на повърхностни и дълбоки бръчки, намаляване обема на скулите и устните, преконфигуриране формата и отпускане контура на лицето, липса на еластичност и „повяхване” на кожата. Тези промени се дължат на загубата на подкожна мастна тъкан, намален синтез на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Тя е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма, главен структурен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изграждат основата на междуклетъчното вещество. Доказана е изключителната й способност да привлича и задържа вода, с тегло близо хиляда пъти по-голямо от нейното собствено и така да създава обем и плътност, да поддържа оптималния хидробаланс на кожата, да повишава еластичността й и да забавя процесите на стареене.

Хиалуронови филъри

Стабилизираната хиалуронова киселина, която се използва в т.нар. дермални филъри за инжектиране е най-популярният непостоянен /напълно резорбируем/ материал, който специалистите използват успешно от години за естетични нехирургични корекции, свързани със загубата на мека тъкан. Получената посредством биотехнология хиалуронова киселина се характеризира с голяма чистота и много добра биосъвместимост.

Процедурите с филъри са предпочитани, защото изискват кратко време за поставяне и възстановяване, рискът от странични и алергични реакции е минимален, а естетичните резултати са незабавни и естествени.

Продължителността на ефекта след поставяне е индивидуална, но средно се запазва до 10 – 18 месеца.

Освен че възстановява нормалния хидробаланс на кожата, хиалуроновата киселина стимулира фибробластите да произвеждат собствен колаген. Клиничният опит показва, че последващи процедури и корекции с дермални филъри, мезотерапия и ботокс, употребата на качествени козметични продукти и фотопротектор могат задълго да съхранят младежкия и здрав вид на кожата и да подобрят качеството на живот.

Популярността на дермалните филъри нараства постоянно. В близкото минало те плахо се използваха за запълване на единични бръчки и увеличаване на устни, а днес са едно от основните средства за неоперативен лифтинг и цялостно моделиране на лицето – скули, брадичка, около очите, челото, носа и т.н., за корекции по шия, деколте, ръце, за неравности, белези и асиметрии.

Съвременната фармацевтична и козметична индустрия се развиват с изключително бързи темпове. Компаниите, произвеждащи дермални филъри непрекъснато правят научни изследвания и всяка година на пазара се появяват нови разработки на вече съществуващи продукти, както и съвършено нови пълнители.

Лекарите-дерматолози в клиника Skin Line София и Варна са сертифицирани и обучени да работят с всички хиалуронови филъри, регистрирани на българския пазар.

Филър за устни

Хиалуроновата киселина е естествен продукт, който се съдържа в тялото. Тя  е мощно средство за хидратация на кожата и създаване на обем, там където има загуба на тъкан. Хиалуроновата киселина се използва в естетични медицина, както  и за инжектиране в стави, при болки от артрит, в очната хирургия и др.

Процеса по инжектиране отнема около 15-20 минути. Необходимо е да предвидите кратко време за консултация преди самата процедура.

Гладката консистенция на хиалуроновите гелове позволява лесното им и плавно инжектиране. Голяма част от продуктите съдържат и малък процент лидокаин за намаляване на болката при инжектиране и за по-голям комфорт. Допълнително се прилага локална упойка под формата на крем.

Да, естетичните резултати са незабавни. Резултатите са забележими веднага след процедурата, като окончателният резултат се развива до 2 седмици.

Абсолютно не! Можете да извършвате процедурата през обедната си почивка и веднага след това да продължите работния си ден.

Веднага след инжектирането може да се появи леко зачервяване, оток  или усещане като при натъртване в областта на инжектирането. Лекарят може да Ви посъветва как да се справите с това. Уверяваме Ви, че тези странични ефекти не продължават дълго и лесно могат да бъдат прикрити с грима, който ежедневно използвате.

Ефектът е индивидуален при всеки и е свързан с много фактори като:

  • възраст
  • зона на инжектиране
  • инжектираното количество
  • качеството на кожата
  • начин на живот
  • здравословно състояние

Съветваме Ви да избягвате приемането на аспирин или други нестероидни противовъзпалителни медикаменти преди инжектирането на хиалуронов филър. Това ще намали риска от кървенето в зоните на инжектиране

Повторно инжектиране не е наложително! Много пациенти  желаят освежаващи, както и повторни терапии, за да поддържат резултата, който са постигнали. Попитайте лекаря си за съвет – ще получите и паспорт на хиалуронови филъри с датата на процедурата Ви.

Не! Резултатите, постигани с дермалните хиалуронови филъри са изключително естествени и хармонични.

Хиалуронови филъри

Дермални филъри
Juvederm Ultra Smile 0,55ml310лв
Juvederm Ultra 1ml460 - 500лв
Juvederm Volift 0,55ml340лв
Juvederm Volift/Voluma/Volbella 1ml600лв
Juvederm Volux 1ml 700лв
Stylage400 - 460лв
Revolax400 - 450лв
Teosyal RHA340 - 550лв
Saypha355 - 365лв
Корекция на нос600лв
Dr.CYJ - филър за коса320лв

Хиалуронови филъри поставят

Хиалуронов филър за устни в клиника Skin Line

Сходни процедури