10 важни неща, които трябва да знаете за Лазерната епилация

Лазерната епилация е много популярен метод за перманентно намаляване на окосмяването най-често при жени и все повече при мъже. Бръснене и кола маска отнема много от времето ни и в крайна сметка се оказват много по-скъпи отколкото лазерната епилация. Тук е нашето ръководство за 10 неща, които трябва да знаете за лазерната епилация и да Ви помогнат да решите дали тя е точно за Вас:

1. Задавайте много въпроси, включително и такива за лазерната система, която се използва

Не всяка клиника използва една и съща лазерна система за обработване на кожата и окосмените зони. Има различни апаратури, разполагащи с различни възможности. Най-познатите лазери за епилация са Nd:YAG, Диоден, Александритен и Рубинов, които имат различна дължина на вълната за различните типове кожа и окосмяване.

Много клиники, спа-центрове и козметични салони не използват лазери за епилация, а интензивна пулсова светлина (IPL) за фотоепилация, която е далеч по-малко ефективна в премахване на нежеланото окосмяване. Повече информация и сравнение между Лазерна и IPL може да намерите тук.

2. Направете процедурата при квалифицирано медицинско лице

Изключително важно е да знаете, че лазерната епилация е медицинска процедура, която задължително се извършва от обучени и квалифицирани медицински лица. Освен лазерна епилация, някои лазерни системи извършват и други процедури – лазерен пилинг, обработване на капиляри и стрии, отстраняване на образувания.

Тъй като в центровете за красота и други козметични салони има риск усложнения и дори да пострадате, е нужно да изберете утвърден медицински център с квалифицирани специалисти, които могат да Ви гарантират не само качество на процедурата, но и най-важното – безопасност.

3. Ако имате тъмна кожа, задайте повече въпроси

Уверете се, че Вашият специалист има опит в лазерна епилация на тъмна кожа. Тъмната кожа изисква много повече познания. Изключително важно е да имате доверие в медицинското лице, извършващо лазерната епилация. Един компетентен специалист ще Ви посъветва кое е подходящо и кое не.

4. Изберете клиника с доказан ефект от процедурите и достъпни цени

Въпреки че цената е от голямо значение при избора на клиника и лазерна система, не забравяйте, че най-важно е да останете доволни от качеството и ефекта, който ще получите.

В тази връзка не бива да се доверявате на обекти със съмнителен произход на апаратурата, респективно качество и на служители без медицинско образование и квалификация.

5. Избягвайте излагане на слънце непосредствено преди и веднага след процедурата

Ако Вашата кожа е с тен, се консултирайте преди да се подложите на лазерна епилация. В допълнение, избягвайте доколкото е възможно излагането на слънце за 24 часа след процедурата – използвайте слънцезащитен крем винаги когато излизате навън.

Важно е да се използват слънцезащитни продукти всеки ден и задължително след лазерна епилация.

6. Лазерната епилация е перманентно намаляване на окосмяването

Лазерната епилация е ефективен метод за намаляване на окосмяването. За да се постигне траен и добър ефект е необходимо извършването на няколко процедури, съобразени с физиологията на космения растеж – лазерното излъчване унищожава фоликула само когато той е във фаза на растеж.

Процедурите се извършват през 3 до 5 седмици като броят им има индувидуален характер. Още след първата процедура значителен брой космени фоликули се унищожават, а останалите атрофират. За трайна епилация са необходими минимум 5-6 процедури. Провеждането на поддържаща процедура веднъж годишно обикновено се препоръчва за траен резултат.

7. Косменият цикъл протича в няколко фази

Лазерната епилация обработва космените фоликули, които са във фаза на растеж. Космите, които са в преходна или фаза на покой, няма да се повлияят от лазера. По тази причина се извършват повече процедури и се препоръчват поддържащи.

8. Задължително е космите да бъдат отстранени преди процедура

Поне 2 седмици преди процедура, космите не трябва да бъдат отскубвани, отстранявани с кола маска или епилатор, а посредством бръснене или депилатоарен крем.

9. Лазерната епилация не боли толкова много

Усещането от лазерната епилация е сравнимо с леко парене. Обикновено лазерната система функционира заедно с охладителна система за допълнителен комфорт на пациента.

10. Лазерната епилация трудно повлиява светли, сиви или червеникави косми

За съжаление лазерната епилация трудно повличва светли, сиви или червеникави косми поради разликата в меланина.

Skin Line

Ние, от клиника Skin Line, имаме повече от 16 години опит в отстраняването на нежеланото окосмяване. Повече за лазерната система, с която работим, може да научите тук

Вашият коментар

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация