Остаряване

ОСТАРЯВАНЕТО НА КОЖАТА

е естествен процес при който кожата ни постепенно загубва части от основните си градивни елементи

Структура на човешката кожа

SkinStructure

Човешката кожа има три слоя – епидермис (най-външният слой на кожата), дермис и хиподермис (подкожна тъкан).

Дермисът е втория слой на кожата. Изграден е предимно от съединителна тъкан, съдържаща колаген и еластин. Помежду тях се намират екстрацелуларни вещества като хиалуронова киселина. Фибробластите са основните клетки на дермата които са отговорни за синтезиране и организация на структурните елементи на дермиса – колаген и еластин които изграждат скелета на кожата и хиалуронова киселина, която поддържа водния й баланс.

Остаряването на кожата е естествен процес при който съдържанието на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата намалява, поради забавяне процеса на тяхното възобновяване.

За наше щастие, естетичната медицина е разработила методи за стимулиране възпроизводството на колаген и еластин или за допълване на загубената хиалуронова киселина.

В Естетични клиники Skin Line разполагаме с всички съществуващи средства за борба с остаряването и нашите дерматолозите ще ви предложат най-подходящите за вашето индивидуално състояние и възраст процедури.

20s

Във възрастта от 20 до 30 години

не се забелязват признаци на остаряване на кожата. Всички градивни елементи на нашата кожа са на 100% и затова тя е хидратирана, мека, нежна, гладка, еластична и тонизирана. Лицето е изразително, без бръчки и с изразен младежки блясък.

Хиалуронова киселина
Колаген
Еластин
Фибробласти

От 20 до 30 годишна възраст грижата за кожата е преди всичко превенция на преждевременното остаряване – слънцезащита, активен начин на живот, правилно хранене, въздържане от употреба на алкохол и тютюнопушене, избягване на стреса, леки почистващи и хидратиращи терапии, подходяща домашна грижа препоръчана от дерматолог. В зависимост от индивидуалното състояние препоръчваме процедури с ботулинов токсин за релаксиране на мускулатурата и превенция на мимическите бръчки в областта на челото и около очите.

30s

Във възрастта от 30 до 40 години

кожата е започнала да губи от основните си градивни елементи и се проявяват първите признаци на остаряване на кожата. Мимическите бръчки на челото и около очите започват да стават статични. Появяват се първите пигментни петна и първите признаци на отпускане на кожата.

Хиалуронова киселина
Колаген
Еластин
Фибробласти

В тази възраст е важно кожата да бъде добре хидратирана и тонизирана и мимическите бръчки да бъдат блокирани за да не се превърнат в статични. За възстановяване на загубената хиалуронова киселина препоръчваме козметични и инжекционни процедури като HydraGlow, Кислородна хидратация, Geneo+, хидратираща мезотерапия, хиалуронови бустери, PRP Плазмотерапия  и ботулинов токсин за блокиране на мимическите бръчки. За въстановяване на колагена, еластина и фибробластите препоръчваме лазерни процедури – като LASERfacial и лазерно подмладяване.

40s

Във възрастта от 40 до 50 години

В зависимост от начина ни на живот, поради остаряването на кожата, губим около 1% средно годишно от съдържащите се в кожата ни колаген, еластин и фибробласти. Линиите на лицето ни започват да се отпускат, най-видимо в долната част на лицето. В същото време загубения градивен материал в кожата ни води и до загуба на обем.

Хиалуронова киселина
Колаген
Еластин
Фибробласти

В тази възраст препоръчваме процедури за общо тонизиране и стимулиране производството на нов колаген, еластин и фибробласти като LPG Endermolift, Venus Legacy, InmodeFORMA, Morpheus8, Radiesse, нашите запазени регенеративни процедури Signature PRP и Signature PRF; блокиране на мимическите бръчки с ботулинов токсин и добавяне на хиалуронова киселина за възстановяване на загубения обем и водно съдържание на кожата – хиалуронова мезотерапия и дермални филъри. Подходящи са и различни видове лазерни терапии за борба с хиперпигментациите и фото стареенето като LASERfacial и лазерно подмладяване.

50s

Във възрастта от 50 до 60 години

всички признаци на остаряване на кожата са ясно забележими – кожата ни загубва носещата си структурата и увисва, брадичката се слива с врата, увеличават се пигментациите, кожата загрубява и се изсушава, губим допълнителен обем в скулите и слепоочията

Хиалуронова киселина
Колаген
Еластин
Фибробласти

В тази възраст препоръчваме процедури за общо тонизиране и стимулиране производството на нов колаген, еластин и фибробласти като LPG Endermolift, Venus Legacy, InmodeFORMA, Morpheus8, Radiesse, нашите запазени регенеративни процедури Signature PRP и Signature PRF; блокиране на мимическите бръчки с ботулинов токсин и добавяне на хиалуронова киселина за възстановяване на загубения обем и водно съдържание на кожата – хиалуронова мезотерапия и дермални филъри. Подходящи са и различни видове лазерни терапии за борба с хиперпигментации и фото стареенето като LASERfacial и лазерно подмладяване.

60s

Във възрастта от 60 до 70 години

остаряването на кожата е необратимо – всички градивни елементи на нашата кожа са на изчерпване и затова тя е суха, сбръчкана, неравна и пигментирана. Линиите на лицето са отпуснати поради загубената основа.

Хиалуронова киселина
Колаген
Еластин
Фибробласти

В тази възраст, в зависимост от индивидуалното състояние, препоръчваме процедури за общо тонизиране и стимулиране производството на нов колаген, еластин и фибробласти като LPG Endermolift, Venus Legacy, InmodeFORMA, Morpheus8, Radiesse, нашите запазени регенеративни процедури Signature PRP и Signature PRF; блокиране на мимическите бръчки с ботулинов токсин и добавяне на хиалуронова киселина за възстановяване на загубения обем и водно съдържание на кожата – хиалуронова мезотерапия и дермални филъри

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line Пловдив

Пловдив, бул.“Марица“ №91

Запиши час за консултация в:

Запишете консултация в Skin Line София Младост

София, Младост 4, бул. Александър Малинов 91

Запишете консултация в Skin Line София Център

София, бул.“Драган Цанков“ №12-16

Запишете консултация в Skin Line Варна

Варна, бул.“Княз Борис I“ № 53

Consent Management Platform by Real Cookie Banner запиши консултация