Skin Line

ВАРНА
0888 614 914

СОФИЯ
0886 614 714

PRP Плазмотерапия

PRP плазмотерапия

PRP (плазма богата на тромбоцити), известна още като „вампирски лифтинг“ , се превърна в последните години в една от най-често използваните натурални терапии за подмладяване. Плазмотерапията се използва в различни медицински области – обща хирургия, пластична хирургия, травматология, дерматология, ревматология, естетична медицина и др. Това е единствената терапия в естетичната медицина, при която се използва напълно естествен продукт, който се добива от нашето тяло.

Терапията няма противопоказания и е напълно безопасна за пациентите. Дермалните филъри и ботокса са популярни за подмладяване на лицето, изглаждане на фини бръчки и линии, но само PRP терапията ни предлага напълно естествена, органична и натурална алтернатива с бързи резултати. При PRP нямаме алергични и странични реакции.

PRP плазмотерапия

Инжектирането на автоложна плазма, богата на тромбоцити в дермата подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация. Процедурата трае около 40 мин. Взима се кръв чрез затворена вакуумирана система, след което тя се центрофугира. Количеството на взетата кръв е 8 мл. Получава се плазма, богата на тромбоцити, благодарение на специфичната мембрана в самите епруветки. Автоложната плазма е богата на растежни фактори (PDGF,TGF- B, VEGF, FGF, EGF). Следващият етап от процедурата е изтеглянето на плазмата в няколко спринцовки и подготовката й за инжектиране. Именно в този етап, тя може да бъде допълнително обогатена с витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови киселини, ко- ензими, микроелементи, антиоксиданти, не омрежена хиалуронова киселина и др. за по-добър ефект. Инжектирането на PRP плазмата става по метода на мезотерапията – чрез тънка игла се прониква в повърхностните слоеве на кожата и се инжектира с множество микро убождания.

В най- дълбокия слой на епидермиса се намират стволови клетки. Те се активират от растежните фактори, които се съдържат в плазмата, и пролиферират (умножават се), мигрират (преминаване на новите клетки в по-горен слой) и диференцират. Автоложната плазма стимулира образуването на нов колаген (тип 1,3,4) и стимулира ангиогенезата (образуване на нови кръвоносни съдове в кожата), което подобрява кожната микроциркулация. Тази напълно натурална терапия предизвиква възстановяване и образуване на нова тъкан, изравнява тена, видимо освежава кожата, намалява подпухването около очите и тъмните кръгове, подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата.

PRP плазмотерапия

Терапията може да бъде приложена в различни зони с различна насоченост:

 • Корекция на видими линии и фини бръчки около очите, устата, шията, деколтето и ръцете
 • Стягане на кожата на лицето – намаляване на отпускането, подобряване на тонуса и текстурата
 • Намаляване на тъмни кръгове и торбички около очите
 • Лечение на някои форми на косопад
 • Коса, кожа, ръце, деколте и други зони от тялото

Резултати от PRP плазмотерапия

PRP резултати преди след

PRP плазмотерапията е подходяща за хора от всички възрастови групи. Ефектът от процедурата върху кожата варира в зависимост от възрастта и начина на живот на пациента. При по-млада кожа се постига цялостно освежаване и тонизиране, както и намаляване на фините линии и бръчки около очите. При настъпило по-значително стареене, в резултат на процедурата, намаляват видимите бръчки по цялата третирана, кожна повърхност, кожата става видимо по-стегната и ревитализирана. Процедурата е подходяща при хора, които страдат от алергии и не могат или не искат да прилагат върху кожата си вещества получени по синтетичен път.

PRP плазмотерапия преди след

„Вампирският лифтинг“ е отличен избор за хора, които търсят естествени начини за подмладяване. Интервалът между процедурите е необходимо да бъде между 3-5 седмици. Първите резултати се наблюдават до 3-4 седмици след първата процедура, а промените на кожата стават все по-видими през следващите месеци. Цялостният резултат започва да бъде видим минимум след три последователни процедури. Настъпващите промени са:  по-стегната кожа, по-сияйна и свежа, като най-значими са промените в зоната около очите, тъмните кръгове намаляват. За поддържане на ефекта е желателно осъществяването на поддържащи процедура през 6-8 месеца.

PRP плазмотерапия преди след

Предимства на плазмотерапията

 •  Автоложна – инжектирания продукт е извлечен от собствения организъм
 • • Без риск от алергия
 • • Без риск от отхвърляне
 • • Без известни странични ефекти във времето
 • • Дълготраен ефект

Противопоказания:

 • Кръвни заболявания – тромбоцитопения, анемия, хипофибриногенемия
 • Лечение с антикоагуланти – лекарства за намаляване на съсирването на кръвта
 • •Инфекциозни заболявания
 • •Лечение с кортикостероиди
 • •Злокачествени заболявания

Обогатяване на PRP Плазмотерапията

Уникалното, което предлагаме в нашата клиника е допълнително обогатяване на плазмата. За по-добър ефект ние добавяме витамини, минерали, аминокиселини, нуклеинови киселини, ко- ензими, микроелементи, антиоксиданти, не омрежена хиалуронова киселина и др. След индивидуална консултация с всеки наш  пациент, ние преценяваме какво количество обогатяване ще ни е необходимо. Чрез плазмата, богата на тромбоцити, растежни фактори, микро- и макроелементи, ние въздействаме върху кожата по два начина – от една страна растежните фактори събуждат стволовите клетки на кожата за делене, а от друга страна чрез допълнителните витамини, минерали, аминокиселини и др. ние подпомагаме растежа на тези клетки.

Терапията за коса

PRP плазмотерапията предизвиква регенерацията на тъканите на космената луковица, като подобрява кръвоснабдяването и увеличава пролиферацята на клетките в космения фоликул, което води до по- силен и здрав косъм. Чрез стимулиране на тъканите на космената луковица, PRP плазмотерапията предизвиква естествен процес, в резултат на което косъма се заздравява, като се изключва странични ефекти.

Методът се използва от години в медицината за възстановяване на сухожилия, стави , за по-бързо заздравяване на рани, като през последните години намери широко приложение и в естетичната медицина.

PRP плазмотерапия

ЦЕНИ → ПРОМОЦИИ →

назад

Странична навигация