Skin Line

ВАРНА
0888 614 914

СОФИЯ
0886 614 714

Диамантено полиране и кислородна инфузия

Oxy Touch System – революцията на чистия кислород

Технологичното постижение Oxy Touch System е апаратура с многообразно приложение, която обогатява кожата с наситен концентрат от чист кислород и “помага” на тъканите в “затруднено положение”.

Благодарение на многофункционалността си Oxy Touch System е истинско откритие за естетичната дерматология. Апаратурата представлява избирателна конфигурация между най-популярните естетични методи като: вакуум, микродермаабразио, прецизно подбран пилинг /повърхностен до дълбок/ с диамантени микрочастици, коктейлни серуми от минерали, витамини, хиалуронова киселина и др., които пенетрират в тъканите посредством впръскване на сгъстен кислород и H2O(Saline) чрез микроджет инфузия.

Диамантено полиране

Първата функция на Oxy Touch System е извършването на нов тип почистване, пилинг или микродермаабразио в зависимост от дълбочината. Това е медицинска технология за премахване на най-горния слой на кожата, с цел възстановяване нейната гладкост и жизненост, посредством полиране с естествени диамантени частици и контролирано изсмукване на мъртвата кожа. Конфигурацията на двуфункционалната система /вакуум и диамантени абразивни частици/ дава възможност за максимална гъвкавост и гарантира бързи резултати. Отстраняването на ненужния слой изглажда повърхността на кожата и подпомага процеса на новообразуване. Повишава се кръвоснабдяването и кислородното насищане. Нещо повече, използването на вакуум подобрява еластичността на капилярите, движението и освобождаването на кислород в тъканите. Деликатният пилинг изглажда повърхностния слой на кожата, улеснява проникването на активни субстанции и я подготвя за следващото третиране.Мощно се ускоряват циркулацията и метаболизма, както и процеса на междуклетъчното транспортиране на протеини. Ефективно се противодейства и на процесите на стареене, причинен от свободните радикали. Резултатите, постигнати чрез полиране с диамантения уред на Oxy Touch System са подобни като при процедури с химични агенти, но са избегнати всички неприятни странични действия като зачервяване, възпаления и други кожни реакции.

кислородна инфузия

Втората функция на Oxy Touch System е кислородно насищане. То се осъществява посредством специален апликатор, който впръсква чист кислород /90-95%/ под контролирано налягане с цел проникване на специалните активни субстанции до възможно най-дълбоките слоеве на епидермиса.

Кислородната струя, впръскана под налягане улеснява въвеждането на специалните козметични продукти, с които е обработена кожата, тяхното дълбоко проникване в епидермиса, освобождаването на активните вещества и въздействието им върху клетките. Кожата е обогатена и ревитализирана в дълбочина, с възстановени функции, подобрена физиология и забавени процеси на стареене.

Кислородната терапия може да се използва както като самостоятелна козметична процедура, така и като част от програми, насочени към повлияването на специфични медицински и естетични проблеми:

 • Мимически бръчки и белези на остаряване
 • Пигментни петна
 • Стрии
 • Белези от акне
 • други кожни белези
 • Целулит
 • Акне
 • Розацея
 • Псориазис
 • Зачервявания
 • Различни възпалителни състояния, при които са противопоказни агресивни методи.

назад

Странична навигация